Samsung se okrenuo istraživanju i razvoju novog softvera

Samsung se okrenuo istraživanju i razvoju novog softvera

Kada je Samsungov predsjednik Lee Kun-hee u novogodišnjem obraćanju svojim zaposlenicima naglasio da će se u 2014. godini više fokusirati na softverske inovacije, bilo je jasno da će nas Samsung zasigurno s nečim iznenaditi. Uostalom Samsung je najveći svjetski proizvođač elektronike i lider u prodaji mobilnih uređaja, a kada oni prebace fokus i ulože značajna sredstva u istraživanje i razvoj novog softvera, umjesto fokusiranja na hardver, onda je jasno da u Samsungu spremaju nešto veliko.

Samsung je na sajmu CES predstavio najnoviju liniju tablet uređaja pod imenom Galaxy TabPRO, a na promotivnim slikama koje su ustupljene novinarima bilo je moguće vidjeti novi dizajn korisničkog sučelja. Ono što nije poznato je to koliko je sve to skupa daleko otišlo i hoće li novi trend u dizajnu pronaći put do Samsungovih mobilnih telefona. Zahvaljujući nekim izvorima, omogućen je uvid u jedan od novih dizajna korisničkog sučelja s kojim Samsung eksperimentira za najnoviju verziju Android TouchWiza.

Za razliku od Windows Metro dizajna ikona za pokretanje aplikacija na novoj Galaxy Tab PRO seriji, nove fotografije koje su procurile pokazuju da su ikone za pokretanje aplikacija organizirane na isti način kao i na aktualnom TouchWiz-u za liniju Galaxy telefona, međutim novost su palete boja koje su potpuno drugačije od onoga na što smo navikli.

U povijest su otišle plava i zelena boja koje su se pojavile s Android 2.3 Gingerbread verzijom sustava, a u modu su ušle neonske i pastelne boje koje se pojavljuju na Android 4.0 i ostalim novijim verzijama. Cjelokupni dizajn izgleda kao neonski nastavak onoga što je započeto pozadinskom slikom na Galaxy Note 3 i Note 10.1 2014 Edition uređajima, te je dizajn na kraju pojednostavljen uz dodatak neonskih boja. Izgled ikona ostao je isti, dok je ikona za poruke ostala nažalost još uvijek ista, te i dalje izgleda kao ikona e-mail pošte a ne kao chat oblačić.

Notifikacijska traka je nešto malo manje prozirna u odnosu na notifikacijsku traku iz Android 4.3 verzije, te je ikona baterije sada neonsko plave boje, koja je zamijenila satru Gingerbread zelenu boju. Od ostalih novosti tu je i novi Bubbly font teksta, a spominje se da bi Samsung mogao integrirati My Magazine aplikaciju na početni zaslon, kao što je HTC to učinio s Blink Feed aplikacijom na HTC One telefonu.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.