Samsung se okrenuo istraživanju i razvoju novog softvera

Samsung se okrenuo istraživanju i razvoju novog softvera

Kada je Samsungov predsjednik Lee Kun-hee u novogodišnjem obraćanju svojim zaposlenicima naglasio da će se u 2014. godini više fokusirati na softverske inovacije, bilo je jasno da će nas Samsung zasigurno s nečim iznenaditi. Uostalom Samsung je najveći svjetski proizvođač elektronike i lider u prodaji mobilnih uređaja, a kada oni prebace fokus i ulože značajna sredstva u istraživanje i razvoj novog softvera, umjesto fokusiranja na hardver, onda je jasno da u Samsungu spremaju nešto veliko.

Samsung je na sajmu CES predstavio najnoviju liniju tablet uređaja pod imenom Galaxy TabPRO, a na promotivnim slikama koje su ustupljene novinarima bilo je moguće vidjeti novi dizajn korisničkog sučelja. Ono što nije poznato je to koliko je sve to skupa daleko otišlo i hoće li novi trend u dizajnu pronaći put do Samsungovih mobilnih telefona. Zahvaljujući nekim izvorima, omogućen je uvid u jedan od novih dizajna korisničkog sučelja s kojim Samsung eksperimentira za najnoviju verziju Android TouchWiza.

Za razliku od Windows Metro dizajna ikona za pokretanje aplikacija na novoj Galaxy Tab PRO seriji, nove fotografije koje su procurile pokazuju da su ikone za pokretanje aplikacija organizirane na isti način kao i na aktualnom TouchWiz-u za liniju Galaxy telefona, međutim novost su palete boja koje su potpuno drugačije od onoga na što smo navikli.

U povijest su otišle plava i zelena boja koje su se pojavile s Android 2.3 Gingerbread verzijom sustava, a u modu su ušle neonske i pastelne boje koje se pojavljuju na Android 4.0 i ostalim novijim verzijama. Cjelokupni dizajn izgleda kao neonski nastavak onoga što je započeto pozadinskom slikom na Galaxy Note 3 i Note 10.1 2014 Edition uređajima, te je dizajn na kraju pojednostavljen uz dodatak neonskih boja. Izgled ikona ostao je isti, dok je ikona za poruke ostala nažalost još uvijek ista, te i dalje izgleda kao ikona e-mail pošte a ne kao chat oblačić.

Notifikacijska traka je nešto malo manje prozirna u odnosu na notifikacijsku traku iz Android 4.3 verzije, te je ikona baterije sada neonsko plave boje, koja je zamijenila satru Gingerbread zelenu boju. Od ostalih novosti tu je i novi Bubbly font teksta, a spominje se da bi Samsung mogao integrirati My Magazine aplikaciju na početni zaslon, kao što je HTC to učinio s Blink Feed aplikacijom na HTC One telefonu.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).