Samsung se dogovorio s Googleom - manje bloatwarea, više Androida

Samsung se dogovorio s Googleom - manje bloatwarea, više Androida

Izgleda da Samsung konačno popušta po pitanju svojih softverskih promjena na Android operativnom sustavu. Prema navodima izvora, Samsung i Google su postigli dogovor prema kojem će približiti svoje Android softverske vizije bliže originalnoj verziji ovog operativnog sustava.

Googleovi rukovoditelji navodno nisu bili zadovoljni s izgledom Magazine UX-a na Samsungovoj nadolazećoj liniji tablet uređaja, koji u bilo kojem vizualnom smislu jedva liči na Android sustav.

Google se na ovaj potez također odlučio i zbog toga što su mnogi proizvođači iz Kine na Android stavljali vlastiti dizajn i izbacivali Google usluge, a sada sa Samsungom na svojoj strani, pokušat će natjerati strane OEM-ove da na svoje Android sustave integriraju i Google usluge. Ovaj sporazum bi također mogao imati veze i s njihovim nedavnom patentnim sporazumom.

Ovim sporazumom ne samo da će Samsung mijenjati Magazine UX sučelje na postojećim uređajima, već što je bitnije, to će napravi i na nadolazećim proizvodima koji će imati Googleov paket aplikacija za filmove, glazbu i ostali sadržaj. Do lansiranja tablet uređaja sa spornim Magazine UX sučeljem preostalo je još manje od tri tjedna, a Samsung u ovom slučaju može odgoditi lansiranje ili izdati nadogradnju kojom će se napraviti određene promijene.

Googleov novi utjecaj na Samsung mogao bi se vidjeti već kod nadolazećeg Galaxy S5 telefona. Samsung će navodno na novim uređajima početi dodatno naglašavati Googleov sadržaj iz Google Play trgovine.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.