Samsung se dogovorio s Googleom - manje bloatwarea, više Androida

Samsung se dogovorio s Googleom - manje bloatwarea, više Androida

Izgleda da Samsung konačno popušta po pitanju svojih softverskih promjena na Android operativnom sustavu. Prema navodima izvora, Samsung i Google su postigli dogovor prema kojem će približiti svoje Android softverske vizije bliže originalnoj verziji ovog operativnog sustava.

Googleovi rukovoditelji navodno nisu bili zadovoljni s izgledom Magazine UX-a na Samsungovoj nadolazećoj liniji tablet uređaja, koji u bilo kojem vizualnom smislu jedva liči na Android sustav.

Google se na ovaj potez također odlučio i zbog toga što su mnogi proizvođači iz Kine na Android stavljali vlastiti dizajn i izbacivali Google usluge, a sada sa Samsungom na svojoj strani, pokušat će natjerati strane OEM-ove da na svoje Android sustave integriraju i Google usluge. Ovaj sporazum bi također mogao imati veze i s njihovim nedavnom patentnim sporazumom.

Ovim sporazumom ne samo da će Samsung mijenjati Magazine UX sučelje na postojećim uređajima, već što je bitnije, to će napravi i na nadolazećim proizvodima koji će imati Googleov paket aplikacija za filmove, glazbu i ostali sadržaj. Do lansiranja tablet uređaja sa spornim Magazine UX sučeljem preostalo je još manje od tri tjedna, a Samsung u ovom slučaju može odgoditi lansiranje ili izdati nadogradnju kojom će se napraviti određene promijene.

Googleov novi utjecaj na Samsung mogao bi se vidjeti već kod nadolazećeg Galaxy S5 telefona. Samsung će navodno na novim uređajima početi dodatno naglašavati Googleov sadržaj iz Google Play trgovine.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).