Samsung proširuje Smart Home koncept na sajmu IFA 2014

Samsung proširuje Smart Home koncept na sajmu IFA 2014

Foto: Fotolia

Tvrtka Samsung danas je najavila proširenje svog Smart Home portfelja proizvoda i usluga. Novi proizvodi i usluge, koji će biti predstavljeni na najvećeg europskog sajma potrošačke elektronike IFA 2014, osmišljeni su kako bi povećali sigurnost doma, poboljšali upravljanje potrošnjom energije, omogućili prilagodljivo in-home lociranje te funkcionirali putem glasovnih naredbi, potvrđujući predanost Samsunga da Smart Home budućnost učini današnjom stvarnošću, moglo se čuti tijekom najave.

- Uzbuđeni smo zbog predstavljanja Smart Home koncepta koji će uz inovativne proizvode i usluge koji pomažu u svakodnevnim zadacima kao što su povećanje sigurnost doma i unaprjeđenje potrošnje energije olakšati živote naših korisnika – izjavio je Wonpyo Hong, predsjednik Media Solutions Centera, Samsung Electronicsa i dodao – presretni smo što Smart Home koncept činimo dijelom stvarnosti za korisnike diljem svijeta.

Sigurnosne usluge tvrtke Samsung omogućavaju korisnicima praćenje unutrašnjosti svog doma spajajući digitalne brave i IP kamere tako da mogu iz sigurne udaljenosti procijeniti tko ulazi i izlazi iz njihovog doma. Na primjer, ako je digitalna brava otvorena dok korisnik nije u kući, obavijest će biti poslana na pametni telefon registriran na tog korisnika. Tada se može aktivirati Home View funkcija pomoću aplikacije na mobilnom uređaju, provjeriti IP kamere i vidjeti da li je netko od članova obitelji sigurno stigao kući ili postoji neki razlog za brigu.

Upravljanje potrošnjom energije je glavna briga velikog broja korisnika. Samsung Smart Home usluga prati potrošnju električne energije uređaja koji su veliki potrošači, kao što su klima uređaji i prikazuje očekivani trošak potrošnje energije. Korisnici mogu pratiti svoju potrošnju električne energije, bilo na dnevnoj ili mjesečnoj razini te podesiti rad uređaja kako bi smanjili račune za potrošnju energije. Također, moguće je postaviti maksimalnu mjesečnu dopuštenu potrošnju električne energije za svaki uređaj i kad se brojke približe zadanoj granici, korisnik dobiva obavijest o tome.

Posljednja usluga stvara praktičniji dom. Korisnici mogu uključiti svoj klima uređaj, robotski usisavač i pametna LED svjetla u bilo koje vrijeme nezavisno o tome gdje se nalazili zahvaljujući S Voice značajke ugrađene u nosivu Gear seriju uređaja kao i GALAXY pametne telefone. Veliki broj glasovnih naredbi već je predinstaliran kako bi korisnicima omogućile davanje specifičnih uputa širokom rasponu uređaja. Samsung planira proširiti kompatibilnost Smart Home ponude s uređajima drugih proizvođača kao i dodatnim proizvodima tvrtke Samsung.

Samsung utire put k tome da povezanu kuću, a u skladu s time i „Interneta stvari“, učini mogućom te postavljajući standarde u industriji po pitanju Smart Home usluga. U srpnju 2014., Samsung i Intel su odigrali važnu ulogu predstavljanjem Open Interconnect konzorcija, koji, uz svoje osnivačke članove i buduće partnere, želi osigurati standarde povezivanja.

U sklopu aktivnosti koje za cilj imaju što širu primjenu novih tehnologija u povezanom domu te ubrzan rast Samsung Smart Home ekosustava, Samsung će kasnije ove godine predstaviti Smart Home softverske razvojne alate, koji će omogućiti partnerskim tvrtkama razvoj aplikacija za uređaje koji podržavaju Samsung Smart Home uslugu.

Uz to, Samsung je nedavno preuzeo tvrtku SmartThings, tvorca vodeće otvorene platforme za Smart Home koncept i potrošački „Interneta stvari“. S potporom i sredstvima tvrtke Samsung, SmartThings će nastaviti ubrzani razvoj uistinu otvorenog ekosustava za povezane kuće. Samsung će također omogućiti uvid u svoje proizvode drugim razvojnim programerima i partnerima na SmartThings platformi kako bi im pomogli pri stvaranju uzbudljivog iskustva vezanog uz povezane kuće. Više detalja bit će otkriveno na Samsung Developer konferenciji koja će se održati od 11. do 13. studenog u San Franciscu.

- Planiramo izgraditi zaista otvoren ekosustav pametne kuće tako što ćemo aktivno uključiti razne usluge i platforme u cloud, kao i omogućavajući razvojnim programerima uvid u platformu tvrtke Samsung. – izjavio je Wonpyo Hong, predsjednik Media Solutions Center, Samsung Electronics i zaključio – Samsung Smart Home će se nastaviti razvijati kroz razvoj novih usluga koje omogućavaju našim korisnicima uživanje u životu na uistinu pametne načine.

Samsung Smart Home koncept bit će izložen na sajmu IFA 2014, od 5. do 10. rujna na razini 2 u Berlinskom CityCube

Još iz kategorije

Nova Canonova rješenja za novo radno okruženje

Nova Canonova rješenja za novo radno okruženje

24.09.2020. komentiraj

Canon je ažurirao uniFLOW Online, svoje rješenje za upravljanje dokumentima utemeljeno na oblaku, kako bi podržao produktivne tijekove rada s dokumentima bez obzira na lokaciju. Novi uniFLOW Online 2020.2 savršen je za odjele nabave, ljudskih potencijala, računovodstva ili bilo koji drugi odjel koji želi optimizirati tijek rada jer omogućuje zaposlenicima da lakše upravljaju dokumentima  preko oblaka  ugradnjom više automatizacije u platformu. Time se smanjuje teret administracije stavljen na zaposlenike, ali i prilika za pogreške, čime se pak štedi vrijeme i poslovni resursi.

Virtualne konferencije i edukacije – prepustite organizaciju stručnjacima

Virtualne konferencije i edukacije – prepustite organizaciju stručnjacima

24.09.2020. komentiraj

2020. godinu obilježili su rad od doma, otkazivanje konferencija, događanja i edukacija. Ipak, u „novom normalnom“ treba nastaviti s poslovnim aktivnostima i održavati redovnu komunikaciju sa zaposlenicima koji rade na udaljenim lokacijama, s klijentima i s ciljnom publikom općenito.

HMD predstavlja globalno IoT i rješenje za roaming uređaje za tvrtke s centralnom SIM kontrolom

HMD predstavlja globalno IoT i rješenje za roaming uređaje za tvrtke s centralnom SIM kontrolom

24.09.2020. komentiraj

HMD Global najavljuje HMD Connect Pro, globalno roaming SIM rješenje za IoT i poslovnu upotrebu. Pomoću HMD Connect Pro tvrtke mogu osigurati veliku količinu SIM kartica, pojednostaviti svoje poslovanje za različite potrebe povezivanja u roamingu i dobiti korist od centralizirane upravljačke konzole za cijelu flotu SIM kartica HMD Connect Pro - sigurna povezanost te kompletni transparentni troškovi u cijelom svijetu.