Rimac Automobili uveli novu IT infrastrukturu koju je projektirao i proveo Blink

Rimac Automobili uveli novu IT infrastrukturu koju je projektirao i proveo Blink

Rimac Automobili uveli su nakon tromjesečne implementacije novi infrastrukturni informatički sustav koji će tvrtki omogućiti kvalitetnije resurse za vlastito programiranje i poslužiti kao temelj daljnjeg dinamičnog rasta poslovanja. Sustav visokodostupnog infrastrukturnog rješenja projektirala je i provela zagrebačka informatička tvrtka Blink, koja će i dalje surađivati s Rimac Automobilima u području infrastrukturnih IT rješenja.

Novi sustav servera, aktivne mrežne opreme i softvera za upravljanje IT infrastrukturom  hrvatskoj visokotehnološkoj tvrtki omogućavat će  dostupnost, skalabilnost i sigurnost informatičkih operacija.

„Za nas je ovo značajan iskorak u smislu organizacije poslovanja, sad ćemo moći lakše uskladiti rad naših razvojnih i kreativnih timova i povećati sigurnost podataka. Dobili smo i stabilnu platformu koja se lako širi i nadograđuje, što je naročiti važno u organizaciji poslovnih procesa kod brzog širenja poslovanja,“ istaknula je Monika Mikac, operativna direktorica Rimac Automobila.

„Rimac Automobili jedan su od hrvatskih tehnoloških dragulja, gdje će se u bliskoj budućnosti događati još veće i zanimljivije stvari, zato smo ponosni što nas je ovako inventivna tvrtka odabrala za partnera koji će preuzeti brigu o njenoj temeljnoj IT infrastrukturi“,  rekao je član Uprave Blinka Roko Babić.

Rimac Automobili poznati su po proizvodnji prvog električnog hyperautomobila na svijetu, Concept_One, te raznih tehnoloških rješenja koja tvrtka razvija za svoje i potrebe svojih partnera na svjetskom tržištu. Sestrinska tvrtka Greyp Bikes bavi se proizvodnjom električnih bicikala visokih performansi. Obje tvrtke imaju klijente na svih pet kontinenata.

Informatička tvrtka Blink nastala je spajanjem dotadašnjeg Blinka i N-informatike u srpnju 2013. i vodeći je sistemski operator na tržištu malih i srednjih poduzetnika, s poslovnicama u Zagrebu i Zadru. Dobitnik je certifikata  Microsoft Silver Certified Partner te Veeam Silver Pro Partner.

Još iz kategorije

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.

Radari hrvatske tvrtke Geolux drže trećinu kineskog tržišta

Radari hrvatske tvrtke Geolux drže trećinu kineskog tržišta

13.10.2019. komentiraj

Mala tvrtka Geolux iz Samobora, sa samo osam zaposlenih, svojom inovativnošću i funkcionalnošću u proizvodnji radara za primjenu u industriji, hidrologiji i sigurnosnim sustavima, osvaja svjetska tržišta. Svoju poziciju na globalnoj pozornici učvrstili su ulaskom na tržište Kine, gdje njihovi radari drže gotovo 30 % tržišta.