Red Hat „gura“ open source cloud

Red Hat „gura“ open source cloud

Foto: Fotolia (ilustracija)

Softverski div Red Hat poznat po svojim linux distribucijama, pokrenuo je zajednicu za što bolje prihvaćanje i distribuiranje OpenStack besplatne cloud tehnologije. RDO (Red Hat Distribution for OpenStack), koji je predstavljen u ponedjeljak na OpenStack samitu u američkom Portlandu, je besplatan community-supported distribucijski kanal OpenStack tehnologije koja je bazirana na Red Hat Enterprise Linux (RHEL) i Fedora sustavu.

OpenStack je zamišljen kao besplatan sustav dizajniran za „on-demand“   pružanje kompjuterskih, mrežnih i usluga pohrane podataka. Red Hatov glavni tehnološki direktor Brian Stevens izjavio je u ponedjeljak da u potpunosti podržavaju OpenStack sustav kroz razvoj softvera i uz pomoć zajednice, te je izrazio uzbuđenje oko daljnjeg razvoja tehnologije uz pomoć zajednice kroz RDO distribucijski sustav.

RDO se zasniva na osnovnim OpenStack komponentama koje uključuju Nova, Glance, Keystone, Cinder, Quantum, Swift i Horizon servise. Kako bi pojednostavnili instalaciju Red Hat proizveo je instalacijski alat pod nazivom PackStack.

Organizacija je dopustila pregled Enterprise izdanja OpenStack sustava svima koji su se prijavili na ranu adaptaciju Enterprise izdanja, dok će se u komercijalnoj ponudi naći će ovoga ljeta.

Dok projekt sazrijeva najveći problem predstavlja širenje OpenStack infrastrukture na tržištu, što Red Hat namjerava riješiti kroz RDO sustav distribucije. Također, Red Hat je u ponedjeljak najavio i stvaranje OpenStack Cloud partnerske mreže u svrhu što boljeg i bržeg širenja Red Hat cloud infrastrukture. Ovog mjeseca u opticaj je puštena nova verzija pod nazivom Grizzly, u čiji je razvoj najviše doprinosa dao upravo Red Hat.

Još iz kategorije

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

24.01.2020. komentiraj

Hrvatska pošta uspješno je obavila prvu dostavu dronom. Od zadarske luke Gaženica do Preka na otoku Ugljanu dron je autonomno, pri brzini od 35 km/h, letio oko 12 minuta. Dio je to pilot-projekta s hrvatskom tvrtkom AIR-RMLD koja se bavi razvojem komercijalnih i industrijskih usluga korištenjem bespilotnih letjelica.

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

24.01.2020. komentiraj

Huawei nastavlja marljivo raditi na alternativama za aplikacije iz Android svijeta, odnosno, iz Googleove “radionice”. Pa je tako postignut dogovor s kompanijom koja stoji iza TomTom aplikacije, čime bi Huawei trebao na svojim uređajima ponuditi Google Maps alternativu.

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.