Red Hat „gura“ open source cloud

Red Hat „gura“ open source cloud

Foto: Fotolia (ilustracija)

Softverski div Red Hat poznat po svojim linux distribucijama, pokrenuo je zajednicu za što bolje prihvaćanje i distribuiranje OpenStack besplatne cloud tehnologije. RDO (Red Hat Distribution for OpenStack), koji je predstavljen u ponedjeljak na OpenStack samitu u američkom Portlandu, je besplatan community-supported distribucijski kanal OpenStack tehnologije koja je bazirana na Red Hat Enterprise Linux (RHEL) i Fedora sustavu.

OpenStack je zamišljen kao besplatan sustav dizajniran za „on-demand“   pružanje kompjuterskih, mrežnih i usluga pohrane podataka. Red Hatov glavni tehnološki direktor Brian Stevens izjavio je u ponedjeljak da u potpunosti podržavaju OpenStack sustav kroz razvoj softvera i uz pomoć zajednice, te je izrazio uzbuđenje oko daljnjeg razvoja tehnologije uz pomoć zajednice kroz RDO distribucijski sustav.

RDO se zasniva na osnovnim OpenStack komponentama koje uključuju Nova, Glance, Keystone, Cinder, Quantum, Swift i Horizon servise. Kako bi pojednostavnili instalaciju Red Hat proizveo je instalacijski alat pod nazivom PackStack.

Organizacija je dopustila pregled Enterprise izdanja OpenStack sustava svima koji su se prijavili na ranu adaptaciju Enterprise izdanja, dok će se u komercijalnoj ponudi naći će ovoga ljeta.

Dok projekt sazrijeva najveći problem predstavlja širenje OpenStack infrastrukture na tržištu, što Red Hat namjerava riješiti kroz RDO sustav distribucije. Također, Red Hat je u ponedjeljak najavio i stvaranje OpenStack Cloud partnerske mreže u svrhu što boljeg i bržeg širenja Red Hat cloud infrastrukture. Ovog mjeseca u opticaj je puštena nova verzija pod nazivom Grizzly, u čiji je razvoj najviše doprinosa dao upravo Red Hat.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.