Red Hat „gura“ open source cloud

Red Hat „gura“ open source cloud

Foto: Fotolia (ilustracija)

Softverski div Red Hat poznat po svojim linux distribucijama, pokrenuo je zajednicu za što bolje prihvaćanje i distribuiranje OpenStack besplatne cloud tehnologije. RDO (Red Hat Distribution for OpenStack), koji je predstavljen u ponedjeljak na OpenStack samitu u američkom Portlandu, je besplatan community-supported distribucijski kanal OpenStack tehnologije koja je bazirana na Red Hat Enterprise Linux (RHEL) i Fedora sustavu.

OpenStack je zamišljen kao besplatan sustav dizajniran za „on-demand“   pružanje kompjuterskih, mrežnih i usluga pohrane podataka. Red Hatov glavni tehnološki direktor Brian Stevens izjavio je u ponedjeljak da u potpunosti podržavaju OpenStack sustav kroz razvoj softvera i uz pomoć zajednice, te je izrazio uzbuđenje oko daljnjeg razvoja tehnologije uz pomoć zajednice kroz RDO distribucijski sustav.

RDO se zasniva na osnovnim OpenStack komponentama koje uključuju Nova, Glance, Keystone, Cinder, Quantum, Swift i Horizon servise. Kako bi pojednostavnili instalaciju Red Hat proizveo je instalacijski alat pod nazivom PackStack.

Organizacija je dopustila pregled Enterprise izdanja OpenStack sustava svima koji su se prijavili na ranu adaptaciju Enterprise izdanja, dok će se u komercijalnoj ponudi naći će ovoga ljeta.

Dok projekt sazrijeva najveći problem predstavlja širenje OpenStack infrastrukture na tržištu, što Red Hat namjerava riješiti kroz RDO sustav distribucije. Također, Red Hat je u ponedjeljak najavio i stvaranje OpenStack Cloud partnerske mreže u svrhu što boljeg i bržeg širenja Red Hat cloud infrastrukture. Ovog mjeseca u opticaj je puštena nova verzija pod nazivom Grizzly, u čiji je razvoj najviše doprinosa dao upravo Red Hat.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.