Q razvija aplikaciju za najpreciznije 3D mjerenje u medicinske svrhe

Q razvija aplikaciju za najpreciznije 3D mjerenje u medicinske svrhe

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala Medi, prepoznao je Q kao svog partnera i suradnika u razvoju najnovije tehnologije. Aplikacija koju razvija zagrebačka IT tvrtka, koristi posebnu kameru za do sada najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela u medicinske svrhe.

Nakon što su eminentna svjetska imena The Times, BBC, Coca-Cola, Lufthansa, Volkswagen, Facebook, Hilti, Vaillant, te farmaceutske tvrtke Novartis, Takeda i Almac, odabrali Q za svog partnera, hrvatska tvrtka nastavlja svoj put na području medicine. Upravo njih odabrala je njemačka tvrtka koja ima više od 2,700 zaposlenika diljem svijeta, a koja spada među vodeće u proizvodnji medicinskih pomagala. Primarna misija tvrtke Medi je podizanje kvalitete života, a kroz svoje stogodišnje iskustvo uspješno razvija pomagala koja koriste tisuće pacijenata. Ipak, odlučili su ponuditi svojim korisnicima nešto inovativno. Tražili su tvrtku koja može pretvoriti njihovu viziju u stvarnost, kako bi otišli korak dalje.

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije, dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje, a to je razvoj jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje Q je razvio u suradnji s američkom tvrtkom Lymphatechnology, a cijeli postupak odvija se automatski kroz jedno sučelje. Najatraktivniji dio je naravno skeniranje odabranog dijela tijela, te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

“Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija je zapravo veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob”, pojašnjava CEO Filip Ljubić.

Aplikacijom koju je razvio, Q je zakoračio u područje medicinskih pomagala koje je do sada bilo zanemareno po pitanju korištenja najnovijih tehnologija. Brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela svakako su iskorak kojim omogućuju potpuno odmicanje od metode “olovke i papira” koja nije toliko precizna i brza, ali se još uvijek koristi. Osim toga, ova aplikacija nudi za krajnjeg korisnika mnogobrojne opcije. Mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

“Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi  je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu.“ - istaknuo je CEO Filip Ljubić.

Q je, podsjećamo, najbrže rastuća softverska agencija u Europi, (Deloitte Technology Fast 500™ EMEA, 2019). Uz Deloitte, dobitnici su i European Business Awards, te su bili svjetski pobjednici REBRAND 100® Global Awards za izvrsnost branda. Uz sjedište u Zagrebu, Q ima predstavništva u New Yorku, Belfastu, Zurichu, Beču i Hamburgu. Posluju u 20 zemalja svijeta, a na njihovim projektima radi više od 130 profesionalaca i stručnjaka.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.