PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

PwC je proglašen liderom u dvama izvješćima pod nazivom „The Forrester Wave: Cybersecurity Consulting Services in Asia Pacific” za 4. tromjesečje 2019. i „The Forrester Wave: European Cybersecurity Consulting Providers”, također za 4. tromjesečje 2019.Q4 2019. pohvalili su se iz ove konzultantske tvrtke.

U Forresterovom izvješću koje je usmjereno na područje Azije i Pacifika navodi se kako je „PwC zabljesnuo dojmljivim rezultatima na području savjetovanja o intelektualnom vlasništvu. PwC je usmjerio svoj impresivni raspon usluga - poput svojih ponude mjerenja rizične vrijednosti i simulacija kibernetičke krize kroz virtualnu stvarnosti - na uprave i rukovoditelje. Namjerava koristiti ove usluge kako bi potaknuo navedene dionike da bolje razumiju ključne izazove sigurnosti i osigurao podršku za njihovo rješavanje.

PwC također ima bogatu ponudu usluga savjetovanja na području intelektualnog vlasništva za voditelje informacijske sigurnosti, primjerice sustave za automatizaciju upravljanja identitetom i pristupom te botove za etičko hakiranje, stoji u izvješću. Uz to, kako navode u izvješću, PwC redovito uključuje regulatore na području Azije i Pacifika i organizira predavanja za institucije koje okupljaju predsjednike i članove uprava u regiji, poput Australskog instituta predsjednika uprava.

Nadalje, u izvješću za područje Azije i Pacifika navodi se sljedeće da je PwC je pokazao sposobnost primjene svojih globalnih prednosti kojima se prilagođava agilnim načinima rada.

„Klijenti kojima smo pružili usluge jako su zadovoljni stručnošću tvrtke, pri čemu su napomenuli da se PwC pokazao pravim partnerom i savjetnikom diljem regije i pohvalili pozitivnu internu kulturu tvrtke“, hvale se u PwC-u.

„Uistinu smo zadovoljni ovim rezultatom. Naša sveobuhvatna rješenja na području kibernetičke sigurnosti pomažu poduzećima u procjenjivanju, izgradnji i upravljanju njihovom kibernetičkom sigurnošću, omogućavajući učinkovit sustav odgovaranja na incidente u slučaju brojnih potencijalnih prijetnji. Na temelju našeg uspjeha i dokazanih rezultata u različitim domenama kibernetičke sigurnosti, pomažemo klijentima u strateškoj procjeni, izradi, implementaciji, vođenju i poboljšanju programa kibernetičke sigurnosti, od strategije do izvršenja“, objašnjava Paul O’Rourke, PwC-ov voditelj usluga kibernetičke sigurnosti u sektoru financijski usluga za područje Azije i Pacifika i svijet.

„PwC, odnosno svaki pojedini član naših timova koji svakodnevno surađuju s klijentima na izgradnji poslovanja i povjerenja potrošača, izuzetno je ponosan na ovo priznanje od Forrester Research. Tijekom protekle godine, kibernetička je sigurnost podignuta na platformu unutar cijlelog PwC-a, čime smo se formalno obvezali klijentima, tržištima i zaposlenicima da ćemo prema kibernetičkoj sigurnosti postupati kao prema najvišem prioritetu u pružanju usluga svakom pojedinačnom klijentu i izgradnji našeg branda za budućnost“, dodaje Grant Waterfall, PwC-ov voditelj usluga kibernetičke sigurnosti i zaštite privatnosti podataka za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.