PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

PwC je proglašen liderom u dvama izvješćima pod nazivom „The Forrester Wave: Cybersecurity Consulting Services in Asia Pacific” za 4. tromjesečje 2019. i „The Forrester Wave: European Cybersecurity Consulting Providers”, također za 4. tromjesečje 2019.Q4 2019. pohvalili su se iz ove konzultantske tvrtke.

U Forresterovom izvješću koje je usmjereno na područje Azije i Pacifika navodi se kako je „PwC zabljesnuo dojmljivim rezultatima na području savjetovanja o intelektualnom vlasništvu. PwC je usmjerio svoj impresivni raspon usluga - poput svojih ponude mjerenja rizične vrijednosti i simulacija kibernetičke krize kroz virtualnu stvarnosti - na uprave i rukovoditelje. Namjerava koristiti ove usluge kako bi potaknuo navedene dionike da bolje razumiju ključne izazove sigurnosti i osigurao podršku za njihovo rješavanje.

PwC također ima bogatu ponudu usluga savjetovanja na području intelektualnog vlasništva za voditelje informacijske sigurnosti, primjerice sustave za automatizaciju upravljanja identitetom i pristupom te botove za etičko hakiranje, stoji u izvješću. Uz to, kako navode u izvješću, PwC redovito uključuje regulatore na području Azije i Pacifika i organizira predavanja za institucije koje okupljaju predsjednike i članove uprava u regiji, poput Australskog instituta predsjednika uprava.

Nadalje, u izvješću za područje Azije i Pacifika navodi se sljedeće da je PwC je pokazao sposobnost primjene svojih globalnih prednosti kojima se prilagođava agilnim načinima rada.

„Klijenti kojima smo pružili usluge jako su zadovoljni stručnošću tvrtke, pri čemu su napomenuli da se PwC pokazao pravim partnerom i savjetnikom diljem regije i pohvalili pozitivnu internu kulturu tvrtke“, hvale se u PwC-u.

„Uistinu smo zadovoljni ovim rezultatom. Naša sveobuhvatna rješenja na području kibernetičke sigurnosti pomažu poduzećima u procjenjivanju, izgradnji i upravljanju njihovom kibernetičkom sigurnošću, omogućavajući učinkovit sustav odgovaranja na incidente u slučaju brojnih potencijalnih prijetnji. Na temelju našeg uspjeha i dokazanih rezultata u različitim domenama kibernetičke sigurnosti, pomažemo klijentima u strateškoj procjeni, izradi, implementaciji, vođenju i poboljšanju programa kibernetičke sigurnosti, od strategije do izvršenja“, objašnjava Paul O’Rourke, PwC-ov voditelj usluga kibernetičke sigurnosti u sektoru financijski usluga za područje Azije i Pacifika i svijet.

„PwC, odnosno svaki pojedini član naših timova koji svakodnevno surađuju s klijentima na izgradnji poslovanja i povjerenja potrošača, izuzetno je ponosan na ovo priznanje od Forrester Research. Tijekom protekle godine, kibernetička je sigurnost podignuta na platformu unutar cijlelog PwC-a, čime smo se formalno obvezali klijentima, tržištima i zaposlenicima da ćemo prema kibernetičkoj sigurnosti postupati kao prema najvišem prioritetu u pružanju usluga svakom pojedinačnom klijentu i izgradnji našeg branda za budućnost“, dodaje Grant Waterfall, PwC-ov voditelj usluga kibernetičke sigurnosti i zaštite privatnosti podataka za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).