Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor stavlja stvarnovremenske informacije na raspolaganje, kada i gdje su potrebne. Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija – omogućujući korisnicima da aktualne podatke ili virtualne predmete superponiraju na uređaj, opremu ili postrojenje. Aplikacija skraćuje razdoblje obustave rada, istovremeno ubrzavajući rad i održavanje, jer korisnicima daje trenutne informacije o njihovom statusu. Istovremeno, pomaže smanjiti ljudske greške lociranjem odgovarajuće opreme i provođenjem operatera kroz proceduru održavanja korak po korak.

Karakteristike i funkcije EcoStruxure Augmented Operator Advisora – među ostalim – uključuju trenutan pristup „slijepim“ dijelovima uređaja, npr. varijacije boja na razvodnoj ploči ukazuju na njen operativni status. Aplikacija također omogućuje definiranje širokog raspona razina pristupa, ovisno o profilu, funkciji i zaduženjima korisnika. Osim toga,  EcoStruxure Augmented Operator Advisor primjenjiv je u svim vrstama industrije, kao što su rudarstvo, upravljanje vodom i otpadom, industrija hrane i pića, infrastruktura.

“Inženjeri koji rade na transformatorima za distribuciju električne energije često potroše pola vremena tražeći tehničke podatke po različitim softverima, bazama podataka, dnevnicima aktivnosti, pa čak i staromodnim ormarićima za spise. Rani podaci o primjeni proširene stvarnosti ukazuju kako ista može značajno umanjiti količinu vremena koju inženjeri troše na traženje informacija“, stiče   Berislav Korpar, direktor prodaje u kompaniji Schneider Electrica.

Još iz kategorije

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.