Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor stavlja stvarnovremenske informacije na raspolaganje, kada i gdje su potrebne. Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija – omogućujući korisnicima da aktualne podatke ili virtualne predmete superponiraju na uređaj, opremu ili postrojenje. Aplikacija skraćuje razdoblje obustave rada, istovremeno ubrzavajući rad i održavanje, jer korisnicima daje trenutne informacije o njihovom statusu. Istovremeno, pomaže smanjiti ljudske greške lociranjem odgovarajuće opreme i provođenjem operatera kroz proceduru održavanja korak po korak.

Karakteristike i funkcije EcoStruxure Augmented Operator Advisora – među ostalim – uključuju trenutan pristup „slijepim“ dijelovima uređaja, npr. varijacije boja na razvodnoj ploči ukazuju na njen operativni status. Aplikacija također omogućuje definiranje širokog raspona razina pristupa, ovisno o profilu, funkciji i zaduženjima korisnika. Osim toga,  EcoStruxure Augmented Operator Advisor primjenjiv je u svim vrstama industrije, kao što su rudarstvo, upravljanje vodom i otpadom, industrija hrane i pića, infrastruktura.

“Inženjeri koji rade na transformatorima za distribuciju električne energije često potroše pola vremena tražeći tehničke podatke po različitim softverima, bazama podataka, dnevnicima aktivnosti, pa čak i staromodnim ormarićima za spise. Rani podaci o primjeni proširene stvarnosti ukazuju kako ista može značajno umanjiti količinu vremena koju inženjeri troše na traženje informacija“, stiče   Berislav Korpar, direktor prodaje u kompaniji Schneider Electrica.

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).