Profit ugrožen: HP promovira Windows 7 na novim PC računalima

Profit ugrožen: HP promovira Windows 7 na novim PC računalima

HP je pokrenuo marketinšku kampanju kojom nastoje povećati prodaju osobnih računala u SAD-u, međutim naglasak u kampanji nije stavljen na novi Windows 8 sustav, već HP promiče stariji Windows 7 OS.

Kompanija je putem e-mail pošte počela promovirati svoju novu „Windows 7 is back“ kampanju, u kojoj se nude tri desktop i dva prijenosna računala po cijenama koje su jeftinije i do 150 dolara u odnosu na redovne cijene. HP ovom ponudom nastoji izvući maksimum s tonućeg PC tržišta.

Marketinški spin o vračanju Windows 7 OS-a u ponudu je potpuna laž, jer HP nikada nije niti prestao prodavati Windows 7 sustav. Međutim, ovu kampanju mogu iskoristiti za poticanje kompanija na prelazak s Windows XP na Windows 7 sustav, a tome u korist ide i ukidanje podrške za Windows XP operativni sustav od 8. travnja ove godine.

Windows 7 OS je lansiran 2009. godine, a nastao je na uspjehu Windows XP i neuspjehu Windows Vista sustava, te nudi solidne performanse bez previše novih značajka.

U međuvremenu   je 2012. godine lansiran Windows 8 sustav s temeljito redizajniranim sučeljem, bez Start tipke i s nizom elemenata koji su namijenjeni uređajima koji imaju zaslon osjetljiv an dodir, zbog čega je ovaj operativni sustav na većini sadašnji osobnih računala potpuno beskoristan.

Prema IDC-u, ukupna prodaja osobnih računala pala je za 10 posto u prošloj godini, a proizvođači kao što su Dell i Lenovo očajnički pokušavaju održati taj dio poslovanja živim.

U ovom okruženju , HP je odlučio pokušati potaknuti   prodaju s nekoliko vrsta računala, pri čemu naglašava prednosti koje donosi dobro znani operativni sustav na potpuno novom hardveru.   HP je odlučio promovirati novu ponudu putem e-mail pošte, online marketinških kampanja i promocija u trgovinama, a rezultati ove kombinacije uistinu bi mogli biti zanimljivi.

Stručnjaci navode da HP vjerojatno plača isti iznos Microsoftu za Windows 7 i Windows 8 licence, tako da za drugog najvećeg svjetskog proizvođača računala , želje kupaca ne predstavljaju nikakvu problem ili razliku.

Čak je i Microsoft nedavno promijenio priču, te sada poziva korisnike starog Windows XP sustava, da nadograde svoje sustave na bilo koju noviju verziju sustava.

Procjenjuje se da trećina svih računala u svijetu i dalje koristi Windows XP sustav, koji je lansiran davne 2001. godine. Microsoft je nedavno objavio da će sve do srpnja 2015. godine nastaviti s pružanjem osnovnih sigurnosnih nadogradnji za operativni sustav, međutim malo je vjerojatno da će ove nadogradnje uspjeti zaustaviti ozbiljnije napade.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.