Profit ugrožen: HP promovira Windows 7 na novim PC računalima

Profit ugrožen: HP promovira Windows 7 na novim PC računalima

HP je pokrenuo marketinšku kampanju kojom nastoje povećati prodaju osobnih računala u SAD-u, međutim naglasak u kampanji nije stavljen na novi Windows 8 sustav, već HP promiče stariji Windows 7 OS.

Kompanija je putem e-mail pošte počela promovirati svoju novu „Windows 7 is back“ kampanju, u kojoj se nude tri desktop i dva prijenosna računala po cijenama koje su jeftinije i do 150 dolara u odnosu na redovne cijene. HP ovom ponudom nastoji izvući maksimum s tonućeg PC tržišta.

Marketinški spin o vračanju Windows 7 OS-a u ponudu je potpuna laž, jer HP nikada nije niti prestao prodavati Windows 7 sustav. Međutim, ovu kampanju mogu iskoristiti za poticanje kompanija na prelazak s Windows XP na Windows 7 sustav, a tome u korist ide i ukidanje podrške za Windows XP operativni sustav od 8. travnja ove godine.

Windows 7 OS je lansiran 2009. godine, a nastao je na uspjehu Windows XP i neuspjehu Windows Vista sustava, te nudi solidne performanse bez previše novih značajka.

U međuvremenu   je 2012. godine lansiran Windows 8 sustav s temeljito redizajniranim sučeljem, bez Start tipke i s nizom elemenata koji su namijenjeni uređajima koji imaju zaslon osjetljiv an dodir, zbog čega je ovaj operativni sustav na većini sadašnji osobnih računala potpuno beskoristan.

Prema IDC-u, ukupna prodaja osobnih računala pala je za 10 posto u prošloj godini, a proizvođači kao što su Dell i Lenovo očajnički pokušavaju održati taj dio poslovanja živim.

U ovom okruženju , HP je odlučio pokušati potaknuti   prodaju s nekoliko vrsta računala, pri čemu naglašava prednosti koje donosi dobro znani operativni sustav na potpuno novom hardveru.   HP je odlučio promovirati novu ponudu putem e-mail pošte, online marketinških kampanja i promocija u trgovinama, a rezultati ove kombinacije uistinu bi mogli biti zanimljivi.

Stručnjaci navode da HP vjerojatno plača isti iznos Microsoftu za Windows 7 i Windows 8 licence, tako da za drugog najvećeg svjetskog proizvođača računala , želje kupaca ne predstavljaju nikakvu problem ili razliku.

Čak je i Microsoft nedavno promijenio priču, te sada poziva korisnike starog Windows XP sustava, da nadograde svoje sustave na bilo koju noviju verziju sustava.

Procjenjuje se da trećina svih računala u svijetu i dalje koristi Windows XP sustav, koji je lansiran davne 2001. godine. Microsoft je nedavno objavio da će sve do srpnja 2015. godine nastaviti s pružanjem osnovnih sigurnosnih nadogradnji za operativni sustav, međutim malo je vjerojatno da će ove nadogradnje uspjeti zaustaviti ozbiljnije napade.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).