Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Foto: Shutterstock

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.

Uz ostvarivanje brojnih poslovnih kontakata na izložbi, predstavnici IN2 posjet Kuala Lumpuru iskoristili su za predstavljanje bolničkog informacijskog sustava Green Cube u jednoj od vodećih privatnih bolnica u Kuala Lumpuru. Green Cube je cjeloviti zdravstveni informacijski sustav koji objedinjuje sve funkcije pacijenata, liječničke i sestrinske funkcije, funkcije upravljanja bolničkim resursima te nadzorne funkcije upravljanja, te je dosad implementiran u više od 40 zdravstvenih ustanova u svijetu.

Nakon uspješnog ulaska na zdravstveno tržište ove regije kroz projekt implementacije bolničkih informacijskih sustava u Vijetnamu, Malezija je jedno od potencijalnih sljedećih tržišta na kojima IN2 planira širenje, s obzirom da su izazovi u informatizaciji sustava zdravstva vrlo slični u tim susjednim zemljama. Nacionalna strategija ulaganja u zdravstveni sektor, naglasak na kvalitetnoj i učinkovitoj usluzi, kontinuirani porast ulaganja u privatnom zdravstvenom sektoru te budućnost u medicinskom turizmu samo su neki od razloga velikog potencijala prepoznatog u Maleziji.

Malaysia Technology Expo jedna je od najcjenjenijih STEM/IT izložbi u regiji. Ove je godine okupila preko 20 država s više od 400 proizvoda pod pokroviteljstvom čak triju malezijskih ministarstava. Na izložbi su dodijeljene i nagrade za najbolje inovativne proizvode u različitim kategorijama, a najviše nagrada, njih 15, osvojili su hrvatski inovatori. Prvi put u povijesti izložbe ona je imala zemlju-partnera, i to Hrvatsku, čime je obilježena 10. obljetnica partnerstva i tehnološke razmjene između Hrvatske i Malezije.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.