Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Foto: Shutterstock

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.

Uz ostvarivanje brojnih poslovnih kontakata na izložbi, predstavnici IN2 posjet Kuala Lumpuru iskoristili su za predstavljanje bolničkog informacijskog sustava Green Cube u jednoj od vodećih privatnih bolnica u Kuala Lumpuru. Green Cube je cjeloviti zdravstveni informacijski sustav koji objedinjuje sve funkcije pacijenata, liječničke i sestrinske funkcije, funkcije upravljanja bolničkim resursima te nadzorne funkcije upravljanja, te je dosad implementiran u više od 40 zdravstvenih ustanova u svijetu.

Nakon uspješnog ulaska na zdravstveno tržište ove regije kroz projekt implementacije bolničkih informacijskih sustava u Vijetnamu, Malezija je jedno od potencijalnih sljedećih tržišta na kojima IN2 planira širenje, s obzirom da su izazovi u informatizaciji sustava zdravstva vrlo slični u tim susjednim zemljama. Nacionalna strategija ulaganja u zdravstveni sektor, naglasak na kvalitetnoj i učinkovitoj usluzi, kontinuirani porast ulaganja u privatnom zdravstvenom sektoru te budućnost u medicinskom turizmu samo su neki od razloga velikog potencijala prepoznatog u Maleziji.

Malaysia Technology Expo jedna je od najcjenjenijih STEM/IT izložbi u regiji. Ove je godine okupila preko 20 država s više od 400 proizvoda pod pokroviteljstvom čak triju malezijskih ministarstava. Na izložbi su dodijeljene i nagrade za najbolje inovativne proizvode u različitim kategorijama, a najviše nagrada, njih 15, osvojili su hrvatski inovatori. Prvi put u povijesti izložbe ona je imala zemlju-partnera, i to Hrvatsku, čime je obilježena 10. obljetnica partnerstva i tehnološke razmjene između Hrvatske i Malezije.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.