Predstavljen novi sustav javnog clouda koji štiti kupce od ransomware napada

Predstavljen novi sustav javnog clouda koji štiti kupce od ransomware napada

Tvrtka Dell Technologies (NYSE: DELL),  jedna od vodećih u industriji po pitanju zaštite podataka , u suradnji s Amazon Web Services, Inc. (AWS), dio tvrtke Amazon.com predstavila je Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS. Riječ je o tehnologiji javnog clouda koja pruža brzo i jednostavno rješenje za osiguravanje, izolaciju i povratak podataka nakon ransomware napada. Navedeni sustav moguće je nabaviti u sklopu AWS Marketplace platforme, štiteći podatke kupaca tijekom kupovine online.

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS donosi višeslojnu zaštitu modernog pristupa koja korisnicima omogućava lako vraćanje normalnom radu nakon cyber napada. Naime, sustav funkcionira tako da pomiče kritičke podatke s mjesta napada na logičkom i fizičkom nivou izolirajući ih kroz sigurni i automatizirani zračni prostor. Za razliku od standardnih rješenja za povrat podataka, ovaj zračni prostor zaključava sučelja za upravljanje, prilikom čega zahtjeva zasebne sigurnosne korisničke podatke te multi-factor autentifikaciju za pristup.

„Danas, podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo, a njihova zaštita od ransomwarea i drugih oblika kibernetičkih napada ključna je organizacijama kako bi donosile informirane odluke za poslovanje i ostvarile napredak u današnjoj digitalnoj ekonomiji. Zajednički u partnerstvu s AWS-om, sada smo korisnicima omogućili posebno rješenje za pitanje kibernetičke sigurnosti koje može izolirati kritične podatke za poslovanje od napada pomoću virtualnog trezora na temelju zračnog prostora. To će svakako pomoći organizacijama smanjiti rizik i pouzdano zaštititi podatke nakon napada koji uspiju probiti različite digitalne barijere“, izjavio je David Noy, potpredsjednik Odjela za product management zaštite podataka, Dell Technologies.

Prema Global Data Protection Index istraživanju iz 2021 koje je provela tvrtka Dell na temu zaštite podataka u IT infrastrukturi, gdje je sudjelovalo 1000 međunarodnih sudionika koji predstavljaju ključne dionike i donositelje odluka u IT sektoru, otkriveno je kako čak 67% ne vjeruje da su svi njihovi podatci zaštićeni u slučaju sigurnosnog proboja. Jedan od dobrih primjera kako smanjiti ovu razinu nepovjerenja je upravo Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS.

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS moguće je nabaviti na AWS Marketplace platformi, digitalnom katalogu s tisućama popisa softvera neovisnih dobavljača kako bi se pojednostavilo pronalaženje, testiranje, kupnja te implementacija softvera koji djeluje na AWS-u. Portfelj tvrtke Dell za zaštitu podataka na ovoj platformi može se odmah početi koristiti nakon kupnje brzim pristupom.

„Njegujemo čvrste odnose s globalnim tehnološkim stručnjacima poput tvrtke Dell Technologies i AWS-a, čime osiguravamo da naš rad u cloud tehnologijama uvijek ostane siguran, zaštićen i funkcionalan. Upotrebom moćnih cloud & cyber recovery rješenja stvaramo osjećaj sigurnosti kako su naši podatci temeljito zaštićeni od vrlo destruktivnih kibernetičkih prijetnji kao što su ransomware napadi, što podiže našu digitalnu otpornost i omogućuje operativnu učinkovitost“, dodao je Mark Vudrag, izvršni generalni menadžer, Global Technology Services, Commonwealth Bank of Australia.

Još iz kategorije

GlobalLogic prepoznat kao predvodnik u uslugama digitalnog inženjeringa po ISG Provider Lens

GlobalLogic prepoznat kao predvodnik u uslugama digitalnog inženjeringa po ISG Provider Lens

17.08.2022.

Prema Izvještaju Information Services Group (ISG), vodeće globalne tvrtke za istraživanje i savjetovanje u tehnologiji, GlobalLogic Inc., tvrtka Hitachi Grupe i lider u digitalnom inženjerstvu je prepoznat kao tržišni lider u uslugama digitalnog inženjeringa.  Tvrtka je lider u dvije kategorije – Dizajn i razvoj (proizvodi, usluge i iskustva) te platforme i Aplikacijski servisi dok je u kategorijama Povezane i inteligentne operacije – diskretne industrije te Integrirani angažman korisnika, zvijezda u usponu.

Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

17.08.2022.

Krađa intelektualnog vlasništva i kako je spriječiti – a i liječiti, ako se najgore već dogodi? Upravo o tome govori trojac naših stručnjaka u novom Spanopticu – Lana Milivojević, profesorica Visoke policijske škole u Zagrebu, Vladimir Miletić, predsjednik Udruge kriminalista Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Bruno Pavić, Spanov Corporate Security Director.

Važnost znanja ključ uspjeha izgradnje i održavanja podatkovnih centara

Važnost znanja ključ uspjeha izgradnje i održavanja podatkovnih centara

16.08.2022.

Schneider Electric najavio je niz ažuriranja svoje platforme za digitalno obrazovanje Schneider Electric University. Dostupna na 14 svjetskih jezika, platforma za profesionalni razvoj nudi svojim dionicima iz industrije mogućnost profesionalnog usavršavanja kako bi bili u toku s najnovijim tehnologijama, ali i inicijativama za održivost i energetsku učinkovitost podatkovnih centara.