Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu

Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu

Foto: DepositPhotos

Dva podatkovna centra APIS IT-a osiguravaju korisnicima iz javnog i privatnog sektora  smještaj poslovnih podataka i ICT infrastrukture uz najvišu razinu sigurnosti i dostupnosti

APIS IT jedna je od vodećih hrvatskih IT tvrtki koja uz razvoj i održavanje informacijskih sustava svojim korisnicima nudi uslugu smještaja informacijske infrastrukture i podataka u dva vrhunska podatkovna centra koji udovoljavanju svim zahtjevima TIER 3 standarda. Uz podatkovni centar na lokaciji tvrtke u Zagrebu, APIS IT raspolaže i podatkovnim centrom u Jastrebarskom, jedinim u Hrvatskoj i regiji koji je je nositelj prestižnog TIER 3 certifikata, čime svojim korisnicima jamči neprekidan rad i kontinuitet poslovanja u svim okolnostima.

Smješteni na dvije lokacije u različitim potresnim zonama, podatkovni centri APIS IT-a potpuno su geografski neovisni, a preko dvije neovisne trase povezani su izravnom optičkom vezom čime se jamči da će infrastruktura i podatci biti sigurni i dostupni  tijekom cijele godine. Zajamčena dostupnost podatkovnih centara je 99,98 posto godišnje.

Uz redundantne izvore napajanja, rashladne sustave i telekomunikacijske mreže, podatkovni centri APIS IT-a osiguravaju i najvišu razinu sigurnosti primjenom opsežnih mjera na fizičkoj, tehničkoj i organizacijskoj razini. Nadzorni centri na obje lokacije pružaju podršku korisnicima 24 sata dnevno.

Ukupni kapaciteti podatkovnih centara premašuju 1800 četvornih metara, što APIS IT-u omogućuje da usluge smještaja poslovnih podataka i ICT infrastrukture, osim tijelima javne uprave, ponudi i tvrtkama iz realnog sektora.

Zahvaljujući najvišoj razini sigurnosti i dostupnosti naših podatkovnih centara prvi smo izbor za pohranu svih IT sustava, aplikacija i podataka javne uprave, da se, primjerice, podaci o našim građanima ne bi morali čuvati izvan Hrvatske, ističe Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a. Dodaje međutim da je proširenje kapaciteta prvoj polovici godine otvorilo i mogućnost suradnje s realnim sektorom, pretežno u segmentu kolokacije, gdje APIS IT želi biti broj jedan u Hrvatskoj.

Uz kolokaciju opreme, podatkovni centri APIS IT-a sadašnjim i budućim korisnicima nude i uslugu upravljanja infrastrukturom, udomljavanje informacijskih sustava na dijeljenoj ili dediciranoj infrastrukturi te kolokaciju aplikativnih rješenja na visokodostupnim platformama.

Korisnicima kolociranih rješenja  podatkovni centri  APIS IT-a nude DDoS i IPS zaštitu, SIEM sustav, sigurnosne kopije, osiguravanje visoke dostupnosti servisa unutar i/ili između dva podatkovna centra, osiguranje kontinuiteta poslovanja korištenjem oba podatkovna centra i nadzor privilegiranih korisničkih računa na operativnim sustavima i bazama  podataka.

Poslovni procesi APIS IT-a certificirani su prema normama sigurnosti i kvalitete ISO9001 i ISO27001 što izbor ovih podatkovnih centra čini tehnološki najnaprednijim i najsigurnijim rješenjem za vaše podatke i informacijsku infrastrukturu.

Još iz kategorije

Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

Spanoptic S02 E6: Krađa intelektualnog vlasništva

17.08.2022.

Krađa intelektualnog vlasništva i kako je spriječiti – a i liječiti, ako se najgore već dogodi? Upravo o tome govori trojac naših stručnjaka u novom Spanopticu – Lana Milivojević, profesorica Visoke policijske škole u Zagrebu, Vladimir Miletić, predsjednik Udruge kriminalista Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Bruno Pavić, Spanov Corporate Security Director.

Važnost znanja ključ uspjeha izgradnje i održavanja podatkovnih centara

Važnost znanja ključ uspjeha izgradnje i održavanja podatkovnih centara

16.08.2022.

Schneider Electric najavio je niz ažuriranja svoje platforme za digitalno obrazovanje Schneider Electric University. Dostupna na 14 svjetskih jezika, platforma za profesionalni razvoj nudi svojim dionicima iz industrije mogućnost profesionalnog usavršavanja kako bi bili u toku s najnovijim tehnologijama, ali i inicijativama za održivost i energetsku učinkovitost podatkovnih centara.

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.