Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu

Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu

Foto: DepositPhotos

Dva podatkovna centra APIS IT-a osiguravaju korisnicima iz javnog i privatnog sektora  smještaj poslovnih podataka i ICT infrastrukture uz najvišu razinu sigurnosti i dostupnosti

APIS IT jedna je od vodećih hrvatskih IT tvrtki koja uz razvoj i održavanje informacijskih sustava svojim korisnicima nudi uslugu smještaja informacijske infrastrukture i podataka u dva vrhunska podatkovna centra koji udovoljavanju svim zahtjevima TIER 3 standarda. Uz podatkovni centar na lokaciji tvrtke u Zagrebu, APIS IT raspolaže i podatkovnim centrom u Jastrebarskom, jedinim u Hrvatskoj i regiji koji je je nositelj prestižnog TIER 3 certifikata, čime svojim korisnicima jamči neprekidan rad i kontinuitet poslovanja u svim okolnostima.

Smješteni na dvije lokacije u različitim potresnim zonama, podatkovni centri APIS IT-a potpuno su geografski neovisni, a preko dvije neovisne trase povezani su izravnom optičkom vezom čime se jamči da će infrastruktura i podatci biti sigurni i dostupni  tijekom cijele godine. Zajamčena dostupnost podatkovnih centara je 99,98 posto godišnje.

Uz redundantne izvore napajanja, rashladne sustave i telekomunikacijske mreže, podatkovni centri APIS IT-a osiguravaju i najvišu razinu sigurnosti primjenom opsežnih mjera na fizičkoj, tehničkoj i organizacijskoj razini. Nadzorni centri na obje lokacije pružaju podršku korisnicima 24 sata dnevno.

Ukupni kapaciteti podatkovnih centara premašuju 1800 četvornih metara, što APIS IT-u omogućuje da usluge smještaja poslovnih podataka i ICT infrastrukture, osim tijelima javne uprave, ponudi i tvrtkama iz realnog sektora.

Zahvaljujući najvišoj razini sigurnosti i dostupnosti naših podatkovnih centara prvi smo izbor za pohranu svih IT sustava, aplikacija i podataka javne uprave, da se, primjerice, podaci o našim građanima ne bi morali čuvati izvan Hrvatske, ističe Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a. Dodaje međutim da je proširenje kapaciteta prvoj polovici godine otvorilo i mogućnost suradnje s realnim sektorom, pretežno u segmentu kolokacije, gdje APIS IT želi biti broj jedan u Hrvatskoj.

Uz kolokaciju opreme, podatkovni centri APIS IT-a sadašnjim i budućim korisnicima nude i uslugu upravljanja infrastrukturom, udomljavanje informacijskih sustava na dijeljenoj ili dediciranoj infrastrukturi te kolokaciju aplikativnih rješenja na visokodostupnim platformama.

Korisnicima kolociranih rješenja  podatkovni centri  APIS IT-a nude DDoS i IPS zaštitu, SIEM sustav, sigurnosne kopije, osiguravanje visoke dostupnosti servisa unutar i/ili između dva podatkovna centra, osiguranje kontinuiteta poslovanja korištenjem oba podatkovna centra i nadzor privilegiranih korisničkih računa na operativnim sustavima i bazama  podataka.

Poslovni procesi APIS IT-a certificirani su prema normama sigurnosti i kvalitete ISO9001 i ISO27001 što izbor ovih podatkovnih centra čini tehnološki najnaprednijim i najsigurnijim rješenjem za vaše podatke i informacijsku infrastrukturu.

Još iz kategorije

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

08.12.2021.

Kad su u pitanju mali, srednji i veliki poduzetnici procesi poslovanja se razlikuju, ali prioriteti kao što su sigurnost, kvaliteta mreže i pouzdanost aplikacija važni su svima.

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

08.12.2021.

Napredno tehnološko rješenje u sklopu projekta pod nazivom Evidencija nekretnina (ENA) donosi stalni porast namjenskih prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto, te je u svrhu precizne izrade baze realnih podataka do sada proveden u dvadesetak općina i gradova u Hrvatskoj.

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

07.12.2021.

Microsoft je objavio da je dostupan Teams Essentials, prva samostalna Microsoft Teams ponuda dizajnirana posebno za male tvrtke. Teams Essentials malim tvrtkama pruža povoljno rješenje za sastanke, koje podržava suradnju, povezivanje i produktivnost u hibridnom radnom okruženju.