Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Kako video konferencije zauzimaju sve veći prostor u modernom poslovanju, tvrtka Altia Systems predstavila je svoj najnoviji proizvod za video konferencije pod imenom PanaCast. Riječ je panoramskoj video konferencijskoj platformi, čiji projekt je financiran kroz crowdfunding model.

Nakon što je u prosincu Ross Rubin predstavio PanaCast u svome postu te mu dao podršku, minimalno potrebnih 15 tisuća dolara za početak razvoja se utrostručilo. Danas je PanaCast moguće kupiti po cijeni od 599 dolara uz mjesečnu pretplatu od 19,99 dolara.

Ono što PanaCast nudi je jedinstven doživljaj panoramske video konferencije. Postavljanje kamere je vrlo praktično, nakon otvaranja iOS aplikacije, povezivanja na mobilni ili Wi-Fi internet, očita se barkod s uređaja te se tim putem povezuje s iOS aplikacijom.

Kamera se montira na stativ, te tako montirana visine je oko 60-ak centimetara i praktična je za prijenos i putovanja. Uređaj se sastoji od 6 sinkroniziranih kamera koje tvore sliku širine od 200 stupnjeva rezolucije 2700 piksela širine i 540 piksela visine. Slika video prijenosa je oštra, nema nikakvih izobličenja te je moguće pomicati i zumirati bilo koji dio video konferencije u PanaCast iOS aplikaciji.

PanaCast je za sada kompatibilan samo s iOS uređajima, a u skoroj budućnosti planira se objavljivanje desktop i mobilne PanaCast aplikacije na Windows, Mac i Android platformama. PanaCast aplikacija može se besplatno preuzeti s iOS trgovine, a kameru je moguće naručiti putem internet narudžbe.

Još iz kategorije

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

24.01.2020. komentiraj

Hrvatska pošta uspješno je obavila prvu dostavu dronom. Od zadarske luke Gaženica do Preka na otoku Ugljanu dron je autonomno, pri brzini od 35 km/h, letio oko 12 minuta. Dio je to pilot-projekta s hrvatskom tvrtkom AIR-RMLD koja se bavi razvojem komercijalnih i industrijskih usluga korištenjem bespilotnih letjelica.

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

24.01.2020. komentiraj

Huawei nastavlja marljivo raditi na alternativama za aplikacije iz Android svijeta, odnosno, iz Googleove “radionice”. Pa je tako postignut dogovor s kompanijom koja stoji iza TomTom aplikacije, čime bi Huawei trebao na svojim uređajima ponuditi Google Maps alternativu.

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.