Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Kako video konferencije zauzimaju sve veći prostor u modernom poslovanju, tvrtka Altia Systems predstavila je svoj najnoviji proizvod za video konferencije pod imenom PanaCast. Riječ je panoramskoj video konferencijskoj platformi, čiji projekt je financiran kroz crowdfunding model.

Nakon što je u prosincu Ross Rubin predstavio PanaCast u svome postu te mu dao podršku, minimalno potrebnih 15 tisuća dolara za početak razvoja se utrostručilo. Danas je PanaCast moguće kupiti po cijeni od 599 dolara uz mjesečnu pretplatu od 19,99 dolara.

Ono što PanaCast nudi je jedinstven doživljaj panoramske video konferencije. Postavljanje kamere je vrlo praktično, nakon otvaranja iOS aplikacije, povezivanja na mobilni ili Wi-Fi internet, očita se barkod s uređaja te se tim putem povezuje s iOS aplikacijom.

Kamera se montira na stativ, te tako montirana visine je oko 60-ak centimetara i praktična je za prijenos i putovanja. Uređaj se sastoji od 6 sinkroniziranih kamera koje tvore sliku širine od 200 stupnjeva rezolucije 2700 piksela širine i 540 piksela visine. Slika video prijenosa je oštra, nema nikakvih izobličenja te je moguće pomicati i zumirati bilo koji dio video konferencije u PanaCast iOS aplikaciji.

PanaCast je za sada kompatibilan samo s iOS uređajima, a u skoroj budućnosti planira se objavljivanje desktop i mobilne PanaCast aplikacije na Windows, Mac i Android platformama. PanaCast aplikacija može se besplatno preuzeti s iOS trgovine, a kameru je moguće naručiti putem internet narudžbe.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.