Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Kako video konferencije zauzimaju sve veći prostor u modernom poslovanju, tvrtka Altia Systems predstavila je svoj najnoviji proizvod za video konferencije pod imenom PanaCast. Riječ je panoramskoj video konferencijskoj platformi, čiji projekt je financiran kroz crowdfunding model.

Nakon što je u prosincu Ross Rubin predstavio PanaCast u svome postu te mu dao podršku, minimalno potrebnih 15 tisuća dolara za početak razvoja se utrostručilo. Danas je PanaCast moguće kupiti po cijeni od 599 dolara uz mjesečnu pretplatu od 19,99 dolara.

Ono što PanaCast nudi je jedinstven doživljaj panoramske video konferencije. Postavljanje kamere je vrlo praktično, nakon otvaranja iOS aplikacije, povezivanja na mobilni ili Wi-Fi internet, očita se barkod s uređaja te se tim putem povezuje s iOS aplikacijom.

Kamera se montira na stativ, te tako montirana visine je oko 60-ak centimetara i praktična je za prijenos i putovanja. Uređaj se sastoji od 6 sinkroniziranih kamera koje tvore sliku širine od 200 stupnjeva rezolucije 2700 piksela širine i 540 piksela visine. Slika video prijenosa je oštra, nema nikakvih izobličenja te je moguće pomicati i zumirati bilo koji dio video konferencije u PanaCast iOS aplikaciji.

PanaCast je za sada kompatibilan samo s iOS uređajima, a u skoroj budućnosti planira se objavljivanje desktop i mobilne PanaCast aplikacije na Windows, Mac i Android platformama. PanaCast aplikacija može se besplatno preuzeti s iOS trgovine, a kameru je moguće naručiti putem internet narudžbe.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.