Orbico grupa diljem Europe učinkovitija uz tehnološka rješenja HT grupe

Orbico grupa diljem Europe učinkovitija uz tehnološka rješenja HT grupe

Regionalni sistem integrator Combis je u suradnji s HT-om za Orbico grupu implementirao infrastrukturu za podršku konsolidaciji poslovnog sustava čime je osigurana visoka dostupnost te zajamčen kontinuitet poslovanja u pet članica Orbico grupe diljem Europe.

Implementirana infrastruktura je temeljena na Microsoftovim virtualizacijskim tehnologijama, uz korištenje najnovijih Microsoft System Center 2012 proizvoda za upravljanje i nadzor. „Orbico grupi osigurali smo pouzdanu i stabilnu infrastrukturu koja jamči visoku dostupnost poslovnog sustava. Osim zaštite od rizika ispada neke od komponenti sustava, uz implementirano rješenje za oporavak poslovanja sustavu je osigurana i dodatna vrijednost kroz korištenje naprednih alata za nadzor i upravljanje“, objasnio je Goran Car, direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu.

Tijekom implementacije korištene su najnovije verzije Microsoftovih proizvoda, a projekt karakterizira i jedno od prvih uvođenja rješenja za „Disaster Recovery“ korištenjem novih tehnologija iz Microsofta, kao što je primjerice Hyper-V 3.0 Replica.

„Mogućnosti implementiranih tehnologija, ali i tehnologija za koje Orbico d.o.o. posjeduje licence, predstavljaju izniman potencijal u izgradnji visoko upravljivog i automatiziranog IT sustava koji se tako svojim karakteristikama približio onome što se danas popularno naziva Private Cloud. Vjerujemo da ćemo u idućim fazama razvoja IT sustava Orbico grupe taj potencijal dodatno iskoristiti", otkrio je Domagoj Vilić, IT menadžer iz tvrtke Orbico.

„Zavidan portfelj zajedničkih rješenja i usluga ponovno su dokazali snagu HT-a i Combisa, posebice stoga što je sama realizacija projekta zahtijevala neophodne tehničke kompetencije koje uz Combis nema puno Microsoft partnera na tržištu, čime je sinergija dviju tvrtki bila presudna za ovako važan i zahtijevan projekt“, izjavio je Hrvoje Išek, operativni direktor prodaje za velike poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, ujedno i član Uprave Combisa za prodaju.

HT i Combis će suradnju s Orbico grupom, nakon razvoja i implementacije rješenja, nadograditi uslugama održavanja.

Još iz kategorije

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

25.02.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.