Orbico grupa diljem Europe učinkovitija uz tehnološka rješenja HT grupe

Orbico grupa diljem Europe učinkovitija uz tehnološka rješenja HT grupe

Regionalni sistem integrator Combis je u suradnji s HT-om za Orbico grupu implementirao infrastrukturu za podršku konsolidaciji poslovnog sustava čime je osigurana visoka dostupnost te zajamčen kontinuitet poslovanja u pet članica Orbico grupe diljem Europe.

Implementirana infrastruktura je temeljena na Microsoftovim virtualizacijskim tehnologijama, uz korištenje najnovijih Microsoft System Center 2012 proizvoda za upravljanje i nadzor. „Orbico grupi osigurali smo pouzdanu i stabilnu infrastrukturu koja jamči visoku dostupnost poslovnog sustava. Osim zaštite od rizika ispada neke od komponenti sustava, uz implementirano rješenje za oporavak poslovanja sustavu je osigurana i dodatna vrijednost kroz korištenje naprednih alata za nadzor i upravljanje“, objasnio je Goran Car, direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu.

Tijekom implementacije korištene su najnovije verzije Microsoftovih proizvoda, a projekt karakterizira i jedno od prvih uvođenja rješenja za „Disaster Recovery“ korištenjem novih tehnologija iz Microsofta, kao što je primjerice Hyper-V 3.0 Replica.

„Mogućnosti implementiranih tehnologija, ali i tehnologija za koje Orbico d.o.o. posjeduje licence, predstavljaju izniman potencijal u izgradnji visoko upravljivog i automatiziranog IT sustava koji se tako svojim karakteristikama približio onome što se danas popularno naziva Private Cloud. Vjerujemo da ćemo u idućim fazama razvoja IT sustava Orbico grupe taj potencijal dodatno iskoristiti", otkrio je Domagoj Vilić, IT menadžer iz tvrtke Orbico.

„Zavidan portfelj zajedničkih rješenja i usluga ponovno su dokazali snagu HT-a i Combisa, posebice stoga što je sama realizacija projekta zahtijevala neophodne tehničke kompetencije koje uz Combis nema puno Microsoft partnera na tržištu, čime je sinergija dviju tvrtki bila presudna za ovako važan i zahtijevan projekt“, izjavio je Hrvoje Išek, operativni direktor prodaje za velike poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, ujedno i član Uprave Combisa za prodaju.

HT i Combis će suradnju s Orbico grupom, nakon razvoja i implementacije rješenja, nadograditi uslugama održavanja.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.