Oracle Technology Day for Business – tehnologija u službi uspješnog poslovanja

Oracle Technology Day for Business – tehnologija u službi uspješnog poslovanja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, 27. ožujka 2019. godine u zagrebačkom Plaza Event Centru održat će svoju 13. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Pod novim nazivom, Oracle Technology Day for Business, konferencija će i ove godine okupiti industrijske i poslovne lidere, ali i tehnološke eksperte koji će okupljenima prenijeti svoje spoznaje o novim tehnološkim pristupima koji organizacijama mogu omogućiti realizaciju poslovne vizije, postizanje rezultata, uspješno savladavanje izazova i mogućnost umrežavanja.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput Romana Billera, voditelja prodaje tehnologije za Središnju i Istočnu Europu te  Marina Tadića, prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju, događaj je osmišljen kako bi se sudionicima omogućilo i uvid u najbolje prakse te uspješne studije slučaja.

„I ove godine smo pripremili pregršt zanimljivih tema i tako dodatno obogatili konferenciju. Bez tehnologija je danas gotovo nezamislivo poslovati, stoga će sudionici moći saznati kako jednostavno izraditi digitalnog pomoćnika integriranog s poslovanjem, zatim će upoznati prvu autonomnu bazu podataka na tržištu i primjer korištenja u UNIOR-u, a saznat će i kako ojačati odnos korisnika i brenda. Govorit ćemo i o razvoju i implementaciji blockchaina te pokazati slučajeve iz prakse koji podrazumijevaju složena poslovna, tehnička i organizacijska razmatranja u cijelom lancu vrijednosti“, rekao je Tadić, jedan od ključnih govornika konferencije.

Pojmovi poput Virtual Reality i Augmented Reality (VR/AR) već su dio naše svakodnevnice. Remote Reality (RR) je nadolazeća tehnologija, a iako se na prvi pogled može učiniti da je RR samo jedna u nizu mogućih primjena VR tehnologije, zapravo se radi o vrlo različitim tehnologijama. Kod nas se njenim razvojem intenzivno bavi osječki start-up Orqa koji će u jednoj od brojnih prezentacija, prikazati te razlike ali i druge ključne aspekte Remote Reality tehnologije.

Izgradnja i pokretanje aplikacija koje iskorištavaju prednosti modela isporuke u oblaku, zahvaljujući postojećoj cloud infrastrukturi, novi je pristup razvoju aplikacija što će na konferenciji predstaviti tvrtka Neos koja će se između ostalog, pozabaviti i pitanjem tipičnih bolnih točaka razvoja aplikacija, odnosno prikazati kako do pametnog i što kraćeg ciklusa razvoja, brze identifikacije grešaka i automatizacije/orkestracije usluga.

Kako aplikacijama pomoći digitalnim tržištima te kako optimizirati dijalog pomoću učinkovitog SMS-a Application-to-Person (A2P) koristeći Oracle Responsys prezentirat će Infobip, globalna komunikacijska platforma za tvrtke koja je ujedno i član Oracle partnerske mreže. Koliko je značajan taj rezultat dokazuje činjenica kako tvrtke koje odaberu Infobip imaju korist od dosega u više od 190 zemalja konkurentnih tržišta.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.