Oracle Technology Day for Business – tehnologija u službi uspješnog poslovanja

Oracle Technology Day for Business – tehnologija u službi uspješnog poslovanja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, 27. ožujka 2019. godine u zagrebačkom Plaza Event Centru održat će svoju 13. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Pod novim nazivom, Oracle Technology Day for Business, konferencija će i ove godine okupiti industrijske i poslovne lidere, ali i tehnološke eksperte koji će okupljenima prenijeti svoje spoznaje o novim tehnološkim pristupima koji organizacijama mogu omogućiti realizaciju poslovne vizije, postizanje rezultata, uspješno savladavanje izazova i mogućnost umrežavanja.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput Romana Billera, voditelja prodaje tehnologije za Središnju i Istočnu Europu te  Marina Tadića, prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju, događaj je osmišljen kako bi se sudionicima omogućilo i uvid u najbolje prakse te uspješne studije slučaja.

„I ove godine smo pripremili pregršt zanimljivih tema i tako dodatno obogatili konferenciju. Bez tehnologija je danas gotovo nezamislivo poslovati, stoga će sudionici moći saznati kako jednostavno izraditi digitalnog pomoćnika integriranog s poslovanjem, zatim će upoznati prvu autonomnu bazu podataka na tržištu i primjer korištenja u UNIOR-u, a saznat će i kako ojačati odnos korisnika i brenda. Govorit ćemo i o razvoju i implementaciji blockchaina te pokazati slučajeve iz prakse koji podrazumijevaju složena poslovna, tehnička i organizacijska razmatranja u cijelom lancu vrijednosti“, rekao je Tadić, jedan od ključnih govornika konferencije.

Pojmovi poput Virtual Reality i Augmented Reality (VR/AR) već su dio naše svakodnevnice. Remote Reality (RR) je nadolazeća tehnologija, a iako se na prvi pogled može učiniti da je RR samo jedna u nizu mogućih primjena VR tehnologije, zapravo se radi o vrlo različitim tehnologijama. Kod nas se njenim razvojem intenzivno bavi osječki start-up Orqa koji će u jednoj od brojnih prezentacija, prikazati te razlike ali i druge ključne aspekte Remote Reality tehnologije.

Izgradnja i pokretanje aplikacija koje iskorištavaju prednosti modela isporuke u oblaku, zahvaljujući postojećoj cloud infrastrukturi, novi je pristup razvoju aplikacija što će na konferenciji predstaviti tvrtka Neos koja će se između ostalog, pozabaviti i pitanjem tipičnih bolnih točaka razvoja aplikacija, odnosno prikazati kako do pametnog i što kraćeg ciklusa razvoja, brze identifikacije grešaka i automatizacije/orkestracije usluga.

Kako aplikacijama pomoći digitalnim tržištima te kako optimizirati dijalog pomoću učinkovitog SMS-a Application-to-Person (A2P) koristeći Oracle Responsys prezentirat će Infobip, globalna komunikacijska platforma za tvrtke koja je ujedno i član Oracle partnerske mreže. Koliko je značajan taj rezultat dokazuje činjenica kako tvrtke koje odaberu Infobip imaju korist od dosega u više od 190 zemalja konkurentnih tržišta.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.