Office dostupan za Android, ali ne i za tablete

Office dostupan za Android, ali ne i za tablete

Foto: Ilustracija

Microsoft je objavio Office mobilnu aplikaciju za Android. Dostupna je za sve Office 365 pretplatnike. Android aplikacija može se besplatno skinuti s usluge Google Play, ali samo ako je pametni telefon na Android 4.0 Ice Cream Sandwich ili novijoj verziji.

Kao i kod nedavno objavljenog Office za iPhone, ako korisnici žele koristiti aplikaciju moraju biti pretplatnici na cloud Office 365, kako bi mogli kreirati i uređivati Word, Excel i PowerPoint dokumente i nakon toga ih spremiti u SkyDrive.

Korisnici koji nisu pretplatnici mogu otvoriti aplikaciju, ali to im neće previše značiti jer ne postoji mogućnost nadogradnje Office 365.

Na žalost, Office aplikacija dostupna je samo na određenim uređajima i u određenim regijama. Aplikacija se barem trenutno ne može koristiti na Android tabletima i mogu je skidati samo korisnici iz SAD-a. Microsoft je najavio da će u bližoj budućnost proširiti broj zemalja kojima u će aplikacija biti dostupna.

Pretplata na Office 365 iznosi 100 dolara godišnje i dopušta korisnicima instaliranje aplikacije na pet uređaja, uključujući osobna računala, Mac i pametne telefone. Očekuje se da će cloud usluga unutar nekoliko tjedana biti dostupna Appleovim tabletima, ali za Android tablete odredit će naknadno točan datum.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.