Održiva gradnja jedna od tema Bosch ConnectedWorld

Održiva gradnja jedna od tema Bosch ConnectedWorld

U Berlinu se od 09. do 10. studenog održava Bosch ConnectedWorld - vodeće svjetsko događanje posvećeno digitalizaciji i umjetnoj inteligenciji, UI sustavima i tehnologijama. Ovaj dvodnevni događaj okuplja više od 10000 stručnjaka iz cijelog svijeta te objedinjuje konferenciju,  izložbu i hackathon. Program se sastoji od različitih formata, uključujući: predavanja, panele usmjerene na teme digitalne transformacije, inspirativne razgovore i radionice.

Jedini pozvani govornik iz Hrvatske na konferenciji je Marko Dabrović, arhitekt, partner u Studiju 3LHD i jedan od osnivača hrvatskog start-upa VOLUM3. Sudjelovat će na panelu posvećenom održivoj gradnji kroz cijeli životni ciklus zgrada i predstaviti kolaboracijsku platformu VOLUM3.

Građevinska industrija danas se temeljito transformira. Suočava se s rastućim zahtjevima za stambenom arhitekturom i potrebom da održivost postane središnji dio građevinske poslovne strategije kako bi se stvorila trajna promjena i smanjio ugljični otisak. Rasprava panela će se fokusirati na izazove i odgovornosti stvaranja održivih zgrada, te na ulogu tehnologije i digitalizacije u ovoj sustavnoj promjeni. Svi sudionici su ljudi iz prakse i raspravljaju o praktičnim primjerima koji utječu na društvo i životnu situaciju.

VOLUM3 je platforma za suradnju, jednostavna za učenje i korištenje. Nastao je s misijom digitalizacije tradicionalnog procesa projektiranja i gradnje. Omogućuje neometanu suradnju svih sudionika u svim fazama razvoja projekta – projektiranje i planiranje, izgradnja zgrade i upravljanje objektima. Moduli platforme zaokružuju cijeli radni proces, baš kao u stvarnom okruženju – od nacrta i zadataka do troškovnika, sastanaka, proizvoda i specifikacija. Neki od velikih referentnih projekata na kojima se u organizaciji i gradnji koristila ili se koristi platforma VOLUM3 su Kampus Infobip, Kampus Rimac, Four Seasons Dubrovnik, Hotel Marjan, Park Kneževa.

Bosch ConnectedWorld prikazuje tehnološke inovacije iz područja razvoja umjetne inteligencije (UI) i digitaliziranih sustava i oslobađa snagu partnerstva i suradnje. Na konferenciji će sudjelovati više od 140 govornika na četiri pozornice. Najbolji umovi u području UI i IoT, uključujući rukovoditelje, donositelje odluka, digitalne transformatore, inovatore, programere, poduzetnike i IoT entuzijaste, podijelit će svoje strategije, najbolje prakse i studije slučaja povezane s proizvodima, uslugama i rješenjima osnaženim IoT-om.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.