Održiva gradnja jedna od tema Bosch ConnectedWorld

Održiva gradnja jedna od tema Bosch ConnectedWorld

U Berlinu se od 09. do 10. studenog održava Bosch ConnectedWorld - vodeće svjetsko događanje posvećeno digitalizaciji i umjetnoj inteligenciji, UI sustavima i tehnologijama. Ovaj dvodnevni događaj okuplja više od 10000 stručnjaka iz cijelog svijeta te objedinjuje konferenciju,  izložbu i hackathon. Program se sastoji od različitih formata, uključujući: predavanja, panele usmjerene na teme digitalne transformacije, inspirativne razgovore i radionice.

Jedini pozvani govornik iz Hrvatske na konferenciji je Marko Dabrović, arhitekt, partner u Studiju 3LHD i jedan od osnivača hrvatskog start-upa VOLUM3. Sudjelovat će na panelu posvećenom održivoj gradnji kroz cijeli životni ciklus zgrada i predstaviti kolaboracijsku platformu VOLUM3.

Građevinska industrija danas se temeljito transformira. Suočava se s rastućim zahtjevima za stambenom arhitekturom i potrebom da održivost postane središnji dio građevinske poslovne strategije kako bi se stvorila trajna promjena i smanjio ugljični otisak. Rasprava panela će se fokusirati na izazove i odgovornosti stvaranja održivih zgrada, te na ulogu tehnologije i digitalizacije u ovoj sustavnoj promjeni. Svi sudionici su ljudi iz prakse i raspravljaju o praktičnim primjerima koji utječu na društvo i životnu situaciju.

VOLUM3 je platforma za suradnju, jednostavna za učenje i korištenje. Nastao je s misijom digitalizacije tradicionalnog procesa projektiranja i gradnje. Omogućuje neometanu suradnju svih sudionika u svim fazama razvoja projekta - projektiranje i planiranje, izgradnja zgrade i upravljanje objektima. Moduli platforme zaokružuju cijeli radni proces, baš kao u stvarnom okruženju - od nacrta i zadataka do troškovnika, sastanaka, proizvoda i specifikacija. Neki od velikih referentnih projekata na kojima se u organizaciji i gradnji koristila ili se koristi platforma VOLUM3 su Kampus Infobip, Kampus Rimac, Four Seasons Dubrovnik, Hotel Marjan, Park Kneževa.

Bosch ConnectedWorld prikazuje tehnološke inovacije iz područja razvoja umjetne inteligencije (UI) i digitaliziranih sustava i oslobađa snagu partnerstva i suradnje. Na konferenciji će sudjelovati više od 140 govornika na četiri pozornice. Najbolji umovi u području UI i IoT, uključujući rukovoditelje, donositelje odluka, digitalne transformatore, inovatore, programere, poduzetnike i IoT entuzijaste, podijelit će svoje strategije, najbolje prakse i studije slučaja povezane s proizvodima, uslugama i rješenjima osnaženim IoT-om.