Obavljene pilot transakcije na platformi Batavia

Obavljene pilot transakcije na platformi Batavia

Foto: DepositPhotos

Globalna blockchain trgovinska platforma Batavia koju je zajednički razvio IBM i konzorcij banaka, uspješno je završila prve pilot transakcije s korporativnim klijentima. Inicijalne transakcije uključile su trgovanje automobilima iz Njemačke u Španjolsku i tekstilnim sirovinama za proizvodnju namještaja iz Austrije u Španjolsku.

Te transakcije označavaju važan korak u formiranju Batavie kao otvorenog ekosustava koji je izgrađen na IBM Blockchain platformi. Rješenje ima potencijal promijeniti korisničko iskustvo klijenata pružanjem digitalnog i automatiziranog načina uređenja, osiguravanja i financiranja transakcija međunarodne trgovine. Pilot transakcije su provedene s različitim načinima prijevoza, zemljopisnim područjima i trgovačkim partnerima svih veličina, naglašavajući sposobnost Batavie da razvrsta i upravlja različitim vrstama transakcija.

U pokrivanju cjelokupnog procesa trgovine, Batavia obuhvaća zatvaranje trgovinskih sporazuma i izvršenje pametnih plaćanja što se automatski može pokrenuti određenim događajima u opskrbnom lancu i biti zabilježeno u blockchainu. Platforma je u stanju integrirati alate za pronalaženje i praćenje te upravljanje rizicima, a koji se mogu povezati s ključnim događajima u lancima opskrbe i signalima IoT uređaja, dogovorenim između kupca i prodavatelja. Te i mnoge druge Batavia značajke pomažu uspostavi platforme za potrebe financiranja trgovine kao čvrst temelj za budućnost trgovinskog financijskog ekosustava.

"Prve žive transakcije koje uključuju korporativne klijente označavaju važan korak u razvoju Batavie i naglašavaju ogroman potencijal ove globalne trgovinske platforme. Erste Group zahvaljuje svom korporativnom klijentu Lenzing i njihovoj podružnici Lenzing Fibers, kao i Batavia sudioniku banci CaixaBank, za uspješnu suradnju na jednoj od tih pilot transakcija", rekao je voditelj korporativnih protoka proizvoda u Erste grupi Patrick Götz.

Još iz kategorije

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

14.09.2019. komentiraj

Na šestom izdanju sada već tradicionalne Dev Days konferencije koju organizira kompanija Infobip, pod glavnim motom „Tomorrow's Tech – Today's Business“ pred gotovo petsto developera održana je panel diskusija „Learning from failure and sharing experience with the community“. U hotelu Well u Termama Tuhelj za istim su se stolom tako okupila neka od vodećih imena hrvatske IT zajednice, a svojim su primjerima otkrili kako su vlastite poslovne pogreške i neuspjehe preusmjerili u stvaranje vrijednosti i konačni uspjeh te se složili kako su pogreške i neuspjeh sastavni dio puta prema uspjehu.

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

13.09.2019. komentiraj

Veritas Technologies je objavio dostupnost svoje platforme Enterprise Data Service Platform za okruženja u VMwareu koja se nalaze u samim tvrtkama ili u nekom od većih oblaka, uključujući Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure i Google Cloud.

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

13.09.2019. komentiraj

Comping je održao tradicionalno događanje „Comping Back to Work“ koje je ove godine doživjelo svoje peto izdanje, a konferencija je okupila brojne domaće i strane stručnjake koji su raspravljali o uvijek kontroverznoj temi – umjetnoj inteligenciji.