Obavljene pilot transakcije na platformi Batavia

Obavljene pilot transakcije na platformi Batavia

Foto: DepositPhotos

Globalna blockchain trgovinska platforma Batavia koju je zajednički razvio IBM i konzorcij banaka, uspješno je završila prve pilot transakcije s korporativnim klijentima. Inicijalne transakcije uključile su trgovanje automobilima iz Njemačke u Španjolsku i tekstilnim sirovinama za proizvodnju namještaja iz Austrije u Španjolsku.

Te transakcije označavaju važan korak u formiranju Batavie kao otvorenog ekosustava koji je izgrađen na IBM Blockchain platformi. Rješenje ima potencijal promijeniti korisničko iskustvo klijenata pružanjem digitalnog i automatiziranog načina uređenja, osiguravanja i financiranja transakcija međunarodne trgovine. Pilot transakcije su provedene s različitim načinima prijevoza, zemljopisnim područjima i trgovačkim partnerima svih veličina, naglašavajući sposobnost Batavie da razvrsta i upravlja različitim vrstama transakcija.

U pokrivanju cjelokupnog procesa trgovine, Batavia obuhvaća zatvaranje trgovinskih sporazuma i izvršenje pametnih plaćanja što se automatski može pokrenuti određenim događajima u opskrbnom lancu i biti zabilježeno u blockchainu. Platforma je u stanju integrirati alate za pronalaženje i praćenje te upravljanje rizicima, a koji se mogu povezati s ključnim događajima u lancima opskrbe i signalima IoT uređaja, dogovorenim između kupca i prodavatelja. Te i mnoge druge Batavia značajke pomažu uspostavi platforme za potrebe financiranja trgovine kao čvrst temelj za budućnost trgovinskog financijskog ekosustava.

"Prve žive transakcije koje uključuju korporativne klijente označavaju važan korak u razvoju Batavie i naglašavaju ogroman potencijal ove globalne trgovinske platforme. Erste Group zahvaljuje svom korporativnom klijentu Lenzing i njihovoj podružnici Lenzing Fibers, kao i Batavia sudioniku banci CaixaBank, za uspješnu suradnju na jednoj od tih pilot transakcija", rekao je voditelj korporativnih protoka proizvoda u Erste grupi Patrick Götz.

Još iz kategorije

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.