NVIDIA predstavila novu umjetnu inteligenciju za robote

NVIDIA predstavila novu umjetnu inteligenciju za robote

Foto: DepositPhotos

Američka Nvidia predstavila je nasljednika za Jetson AGX Xavier, umjetnu inteligenciju koja na tržištu vrijedi 1100 američkih dolara i načinjena je 2018. za potrebe robotike i onoga za što se taj segment tehnologije veže. A taj nasljednik zvat će se Jetson AGX Orin.

Imat će otprilike šest puta snažniju procesorsku moć u odnosu na prethodnika iako ima identičan form faktor i još uvijek može stati u dlan ruke. Ali, dizajniran je na napredniji način, tako da troši manje energije i služi kao AI superračunalo. Naravno, također je namijenjen za robotiku, autonomne i medicinske uređaje te AI aplikacije za rubno računalstvo.

Iz kompanije navode i da je Orin sposoban obaviti 200 bilijuna operacija u sekundi, načinjen je na Nvidia Ampere arhitekturi za GPU, sadrži Arm Cortex-A78AE procesore i dolazi s dubokim učenjem iduće generacije. Kao i "vision" akceleratorima, ime se nudi mogućnost pokretanja višestrukim AI aplikacija.

Orin će korisnicima omogućiti pristup kompanijinim alatima i softveru, ukkjučujući Nvidijin Isaac Sim skalabilnu robotičku simulacijsku aplikaciju koja omogućava fotorealistične i fizički točna virtualna okruženja. Sve kako bi developeri mogli adekvatnije testirati i upravljati svojim AI-pogonjenim robotima.

Za korisnike u medicinskim djelatnosima, nudi se Nvidia Clara za AI-pogonjen "imaging" i genomiku. Razvojni timovi vezani za autonomna vozila imat će u ponudi Nvidia Drive. Dakle, svi će dobiti naprednije alate na korištenje, koji će odgovoriti potrebama i izazovima modernog doba.

Koliko će Orin koštati tek treba objaviti, ali poznato je da bi se Jetson AGX Orin modul i alati za developere trebali pojaviti tijekom prvog kvartala iduće godine. Zainteresirani se mogu registrirati i informirati o više detalja vezanima za ove novitete na službenim Nvidia web stranicama.

Još iz kategorije

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

12.01.2022.

Nvidia je na CES sajmu u Las Vegasu objavila da razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima - AT&T-om i Samsungom. Ta će suradnja, nadaju se u kompaniji, proširiti doseg i performanse GeForce NOW, Nvidijine usluge streaminga igara u cloudu.