Data centri

Novo rješenje iz Vertiva za podatkovne centre

Novo rješenje iz Vertiva za podatkovne centre

Vertiv je predstavio Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS), novu seriju prijenosnih sklopki koja pruža redundantno napajanje uređaja s jednim kabelskim priključkom, kao i visokoučinkoviti Vertiv Liebert GXT5 Lithium-Ion neprekidni sustav napajanja (UPS), dizajniran za serverske ormare ili samostalne instalacije. Ovi prostorno štedljivi uređaji su idealni za primjernu u distribuiranim IT mrežama te edge computing lokacijama, a sada su dostupni za isporuku diljem regije Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

Vertiv Geist RTS u kratkom roku detektira gubitak električne energije te automatski prebacuje opterećenje na alternativni izvor u vremenu manjem od 4 do 8 milisekundi, dopuštajući podržanim poslužiteljima te drugim kritičnim uređajima da nastave s radom tijekom planiranog ili neplaniranog prekida opskrbe. Dostupan je u osnovnim modelima sa mogućnošću nadogradnje, inteligentnim modelima kao i u modelima s nadzorom i upravljanjem na izlaznim utičnicama. Osnovni modeli koji se mogu nadograditi uključuju inteligentan rad potreban za današnje okolnosti, s mogućnošću nadogradnje tehnologije prema potrebama koje se mijenjaju kroz vrijeme. Poboljšani inteligentni modeli pružaju sveobuhvatan pogled na potrošnju energije kritične IT opreme, a dostupni su u obliku za serverske ormare ili putem pristupa na daljinu.

Osim što osigurava redundantno napajanje, Vertiv Geist RTS također proaktivno prati status IT okoline, uključujući temperaturu, vlažnost i protok zraka. Korisnici imaju mogućnost unaprijediti značajku nadzora uređaja s daljinskom monitoringom nad IT potrošnjom energije. Vertiv Geist RTS može podržavati 24 izlaza za konfiguraciju serverskog ormara visoke gustoće.

On-line UPS sa litij-ionskim baterijama koji iskorištava veću gustoću litij-iona za dulje vrijeme rada baterije na istoj razini prostora poput tipične olovne kiselinske (VRLA) baterije regulirane ventilom. Liebert GXT5 Lithium-Ion također podržava skalabilno vrijeme s mogućnošću dodavanja do osam 1U litij-ionskih vanjskih baterijskih kabineta u svakom UPS-u.

Litij-ionske baterije obično traju 8 do 10 godina, što je ujedno i otprilike životni vijek samog UPS-a, u usporedbi s oko 3-4 godine za VRLA baterije. To potencijalno eliminira skupocjeno i nepraktično mijenjanje baterija, kao i njihovo održavanje. Litij-ionske baterije također su znatno lakše od VRLA baterija te djeluju efikasnije na visokim temperaturama, štedeći na troškovima i energiji koje je potrebno za hlađenje serverskog ormara. Navedene inherentne prednosti pružaju kupcima Liebert GTX5 Lithium-Iona niži ukupni trošak vlasništva (TCO) za do 50% u usporedbi sa sličnim UPS-som koji koristi VRLA baterije tijekom njegovog tipičnog vijeka trajanja. Štoviše, Liebert GTX5 Lithium-ion donosi i visok faktor snage (0.9-1.0) te učinkovitost do 95% u online načinu rada i do 98% u aktivnom ECO načinu rada, omogućujući daljnje uštede energije i troškova.

„Kako se edge računalstvo, IoT te 5G tehnologije nastavljaju razvijati, pri čemu postaju novi temelji procesa digitalizacije, distributeri i preprodavači traže učinkovita rješenja za zaštitu malih i mikro IT lokacija od nestanka električne energije. Ovi dodaci našem IT channel portfelju donose brojne prednosti za podršku rastu edge lokacija mreže, što organizacijama omogućuje iskorištavanje najnovije tehnologije kojom će ubrzati svoj put digitalne transformacije“, izjavila je Birgit Jackson, direktorica integriranih IT rješenja te rješenja za serverske ormare za Vertiv u EMEA regiji.