Novi web projekti Perpetuum Mobilea – iSite Shop i iSite Open

Novi web projekti Perpetuum Mobilea – iSite Shop i iSite Open

Foto: Fotolia

Perpetuum Mobile predstavila je danas svoje rješenje za izradu web stranica – iSite Open, zasnovano na Drupal platformi te iSite Shop, Perpetuumovo e-Commerce rješenje na Magento platformi, istaknuo je za ICTbusiness.info član Uprave kompanije Ivo Špigel te doda kako je iSite je u potpunosti prilagodljiv potrebama klijenata te omogućava definiranje vrsta sadržaja „po mjeri“ (content strategy) i strukture.

Perpetum Mobile je ICT tvrtka koja je 25 godina prisutna na našem tržištu, a nova rješenja baziraju na open source rješenjima i prilagodbi zahtjevima korisnika.

Drupal platforma  u sebi sadrži integrirane brojne funkcionalnosti i module te je odabir brojnih svjetskih korporacija i organizacija koje su prepoznale učinkovitost editiranja svog sadržaja putem ovog sustava.

iSite Shop baziran na Magento platformi, koju u svijetu koristi i više od 200 tisuća online dućana, već je implementiran u Cedeterija.com prvom hrvatskom glazbenom dućanu s MP3 pjesmama koja već sad ima oko 700 tisuća naslova, ističe Špigel i dodaje kako uskoro kreće još jedan site tvrtke Greenseeker Klik4.hr koja se bavi poslovnim poklonima, tekstilom i drugim asortimanom za velike tvrtke.

„Riječ je o vrlo složenom web shopu, s mnoštvom mogućnosti za odabir od strane kupaca od dimenzija, do raznobojnih kombinacija, te u konačnici vrlo složenih komercijalnih uvjeta kod kupnje koja ovisi o kupcu, visini prodaje, broju naručenih komada“, ističe Špigel.

On dodaje kako je u planu još nekoliko manjih projekata. Što se tiče iSite Open njihova novog CMS sustava baziranog na Drupal platformi Špigel napominje kako su već napravljene stranice za Hrvatsku udrugu banaka, te za tvrtku Zračna luka Zagreb d.o.o. koja će upravljati imovinom i uslugama koje nisu ušle u koncesijski ugovor koji su s hrvatskom državom potpisali Francuzi oko gradnje novog terminala i upravljanja tvrtkom Zračna luka Zagreb d.d. Uz to očekuje se uskoro i pokretanje novog weba Dubrovačkih ljetnih igara koje su također na njihovoj platformi, a nakon punjenja sadržaja očekuje se da će ovaj web biti aktivan početkom ožujka.

U sklopu događanja predstavljeni su i rezultati ankete „Motivacija online kupaca u Hrvatskoj“, a riječ je o istraživanju koje je provedeno krajem prošle godine, na uzorku od preko 500 ispitanika.

„Elektroničko poslovanje više nije „nice to have“ već preduvjet konkurentnosti u vrijeme izrazito zaoštrene tržišne utakmice. Poslovno iskustvo našeg stručnog tima kao i odabir Magento platforme jamstvo je za naše korisnike da će realizirani projekti doista izravno doprinijeti njihovim prihodima, bilancama i poslovnim rezultatima“, komentirao je za ICTbusiness.info Špigel.

Prema rezultatima istraživanja pokazalo se kako u online kupovini prednjači mlađa populacija i to u rasponu od 23 do 35 godina, koja čini najveći udio u ukupnom uzorku, njih čak 49 posto. Najmanje kupuju seniori, svega njih 4 posto, između 52 do 60 godina starosti, a preko 60 i više godina starosti, samo 1 posto. Što se tiče sociodemografske slike prosječnog Hrvata koji kupuje na Internetu, može se zaključiti kako prednjače obitelji s dvoje djece, njih 29 posto. Za njima slijede samci koji čine 25 posto u ukupnom uzorku. Na Internetu u većoj mjeri kupuju oni s visokom stručnom spremom, njih 34 posto, a odmah iza slijedi kategorija srednje stručne spreme, njih 31 posto.

Čini se kako kupce na Internetu najviše motivira cijena, čak 76 posto ispitanika očekuje niže cijene artikala na Internetu nego u dućanu i ističe kako im je upravo niža cijena glavni motivacijski faktor za donošenje odluke o kupnji na Internetu. Inače, dostava je također detektirana kao jedan od ključnih faktora, pri tom, kupci na cijenu dostave najčešće gledaju u odnosu na ukupnu vrijednost u njihovoj košarici. Stav da cijena dostave treba biti u proporciji s ukupnom vrijednošću košarice, smatra 67 posto ispitanika, a njih 28 posto je istaknulo besplatnu dostavu kao presudan faktor pri donošenju odluke u kupovini.

Razloge sve veće potrošnje na Internetu, možemo potražiti u činjenici kako je život u današnje vrijeme sve užurbaniji s mnoštvom obaveza. Upravo je ušteda vremena jedan od bitnih aspekata online kupovine. Čak 74 posto ispitanika je izjavilo da kupuje na Internetu jer voli imati mogućnost da kupovinu obavlja bilo kad i bilo gdje, dok je njih 73 posto istaknulo kako im online kupovina štedi dragocjeno vrijeme. Zanimljiv je podatak kako 63 posto ispitanika osjeća pritisak trgovca prilikom kupovine u „klasičnoj“ trgovini i zato preferiraju kupovinu na Internetu.

Prednost Internetske trgovine svakako leži i u činjenici da web trgovine, ali i razna druga Internetska mjesta nude detaljne opise artikala koji se žele kupiti, kao i iskustva ostalih kupaca i recenzije. Navedeno smatra prednošću 74 posto ispitanika, koji su izjavili da se prije kupovine vole detaljno informirati o proizvodu, a 66 posto prije kupovine uspoređuje cijene i atribute proizvoda.

Ono što kupce na Internetu najviše zabrinjava vezano je uz mogućnost povrata kupljenog predmeta koji nije ispunio njihova očekivanja. Za njih 42 posto to predstavlja problem, dok njih 22 posto najviše zabrinjava mogućnost dostave krivog predmeta.

Nevjerodostojnost dobavljača je najčešći razlog odgode odluke o kupovini, što potvrđuje 42 posto ispitanika. Kupce također smeta nedovoljno informacija o proizvodu, njih 30 posto i komplicirani proces narudžbe, njih 17 posto.

Što se tiče lokacije web trgovina, 47 posto ispitanika je odgovorilo kako im nije važno kupuju li putem domaće ili strane web trgovine. 85 posto ispitanika nema omiljenu domaću web trgovinu, a najdraži strani su im: Amazon, eBay i DealeXtreme.

Ispitanici najvećim dijelom koriste PayPal prilikom plaćanja na Internetu, njih 47 posto, dok su kreditne kartice, kao platežno sredstvo na drugom mjestu, za koje se odlučilo 23 posto ispitanika. Plaćanje pouzećem izabralo bi 17 posto ispitanika.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.