Novi smjerovi, nova rješenja na WinDaysima u Šibeniku

Novi smjerovi, nova rješenja na WinDaysima u Šibeniku

WinDays konferencija, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, održat će se od 2. do 5. travnja 2019. na novoj lokaciji, u Amadria Parku u Šibeniku. Konferenciju će otvoriti WinDays19 Business konferencija 2. i 3. travnja, koja će se kroz nekoliko programskih smjerova baviti ključnim industrijskim granama među kojima je i maloprodaja. Smjer je osmišljen s ciljem predstavljanja najnovijih trendova i tehnologija koje su zanimljive svima koji su zaposleni u ovom sektoru kao i svima onima koje posao na neki način veže s njim.

Prvi konferencijski dan smjera Maloprodaja otvorit će Goran Amon (Microsoft) koji će dati jedan širi pregled tehnoloških trendova u i inovacija u maloprodaji. Kristina Knežević (SAGA) govorit će o proizvodu G# (G Fence), softverskoj platformi koja pomaže voditeljima pojedinih segmenata poslovanja da bolje razumiju ponašanje kupaca koji se kreću u njihovom prostoru. Matthew Brogie, CEO Repslyja, predstavit će rješenje bazirano na mobilnoj platformi pokretanoj u cloudu koje rješava ponajveće probleme kompanija koje se bave pakiranom robom široke potrošnje (eng. CPG - Consumer Packaged Goods).

Koristeći isprobane paradigme pri dizajnu korisničkog sučelja uz pojednostavljene tehnike prikupljanja podataka te kombiniranjem s povećom količinom industrijskih podataka i moćnim alatima za analitiku i izvještavanje, ovo rješenje pomaže tvrtkama optimizirati rad njihovih prodajnih timova. Hrvoje Bujas suvlasnik je i suosnivač tvrtke Pravi klik d.o.o. koja stoji iza brendova Crno Jaje, lidera na e-commerce tržištu u Hrvatskoj te GoHome tražilice nekretnina koja posluje u 7 zemalja.

Na WinDayse donosi zanimljivu priču o tome kamo ide internet trgovina – gdje je danas svijet, gdje smo mi, što nas očekuje sutra i za 10 godina? Herbert Zörnpfenning umirovljeni je McDonald'sov direktor za infrastrukturu Europe, a pred kraj svoje korporativne karijere bio je zadužen za cjelokupnu End-User infrastrukturu. Donosi priču o poslovnom modelu globalnog lanca brze prehrane i svim promjenama kroz koje su prošli u prethodnih 25 godina.

Govorit će i o ulozi IT-a unutar McDonald'sa koja je od mjesta troška evoluirala do mjesta strateških investicija za podršku rastu kompanije, a pokazat će i neke primjere IT inicijativa koje su dovele do potpune digitalizacije poslovanja. Miroslav Kovač, osnivač i direktor tvrtke Coffee Cloud Technologies govorit će o njihovom rješenju Coffee Cloud – aplikaciji i IoT pametnom senzoru koji se ugrađuje u svaki espresso aparat, te omogućuje nadzor i kontrolu pripravljanja i kvalitete espresso kave i održavanja opreme. Coffee Cloud je showcase kako je moguće, u tradicionalnoj industriji kave, digitalizacijom upravljati kvalitetom i doprinijeti povećanju prodaje i prihoda.

U srijedu, 3. travnja WinDays konferencija prvi puta donosi zajednički program za Business i Technology sudionike. Poslovanje i tehnologija postali su neodvojivi jer upravo tehnološke inovacije redefiniraju poslovanje i oblikuju nove poslovne modele. Sadržaj predavanja bavit će se perspektivama obje strane u inovacijskom procesu – IT kreatora i IT korisnika, a donijet će niz primjera uspješnog poslovanja domaćih tvrtki. Uvod u program održat će keynote predavač Haydn Shaughnessy koji će na predavanju Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile govoriti o tome kako prevladati podjele između IT-a i businessa da bi tvrtke zaista postale agilne i poboljšale konkurentnost u svijetu promjenjive ekonomije.

Sudionici će moći čuti i poslovne priče hrvatskih tvrtki koje su pronašle svoje mjesto na globalnoj poslovnoj mapi – svoju priču o uspjehu ispričat će Luka Abrus iz Fivea, Tomislav Car iz Infinuma, Željko Bak iz Infobipa i Goran Kalanj iz Serengetija.

 

Još iz kategorije

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

13.06.2019. komentiraj

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.