Novi smjerovi, nova rješenja na WinDaysima u Šibeniku

Novi smjerovi, nova rješenja na WinDaysima u Šibeniku

WinDays konferencija, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, održat će se od 2. do 5. travnja 2019. na novoj lokaciji, u Amadria Parku u Šibeniku. Konferenciju će otvoriti WinDays19 Business konferencija 2. i 3. travnja, koja će se kroz nekoliko programskih smjerova baviti ključnim industrijskim granama među kojima je i maloprodaja. Smjer je osmišljen s ciljem predstavljanja najnovijih trendova i tehnologija koje su zanimljive svima koji su zaposleni u ovom sektoru kao i svima onima koje posao na neki način veže s njim.

Prvi konferencijski dan smjera Maloprodaja otvorit će Goran Amon (Microsoft) koji će dati jedan širi pregled tehnoloških trendova u i inovacija u maloprodaji. Kristina Knežević (SAGA) govorit će o proizvodu G# (G Fence), softverskoj platformi koja pomaže voditeljima pojedinih segmenata poslovanja da bolje razumiju ponašanje kupaca koji se kreću u njihovom prostoru. Matthew Brogie, CEO Repslyja, predstavit će rješenje bazirano na mobilnoj platformi pokretanoj u cloudu koje rješava ponajveće probleme kompanija koje se bave pakiranom robom široke potrošnje (eng. CPG - Consumer Packaged Goods).

Koristeći isprobane paradigme pri dizajnu korisničkog sučelja uz pojednostavljene tehnike prikupljanja podataka te kombiniranjem s povećom količinom industrijskih podataka i moćnim alatima za analitiku i izvještavanje, ovo rješenje pomaže tvrtkama optimizirati rad njihovih prodajnih timova. Hrvoje Bujas suvlasnik je i suosnivač tvrtke Pravi klik d.o.o. koja stoji iza brendova Crno Jaje, lidera na e-commerce tržištu u Hrvatskoj te GoHome tražilice nekretnina koja posluje u 7 zemalja.

Na WinDayse donosi zanimljivu priču o tome kamo ide internet trgovina – gdje je danas svijet, gdje smo mi, što nas očekuje sutra i za 10 godina? Herbert Zörnpfenning umirovljeni je McDonald'sov direktor za infrastrukturu Europe, a pred kraj svoje korporativne karijere bio je zadužen za cjelokupnu End-User infrastrukturu. Donosi priču o poslovnom modelu globalnog lanca brze prehrane i svim promjenama kroz koje su prošli u prethodnih 25 godina.

Govorit će i o ulozi IT-a unutar McDonald'sa koja je od mjesta troška evoluirala do mjesta strateških investicija za podršku rastu kompanije, a pokazat će i neke primjere IT inicijativa koje su dovele do potpune digitalizacije poslovanja. Miroslav Kovač, osnivač i direktor tvrtke Coffee Cloud Technologies govorit će o njihovom rješenju Coffee Cloud – aplikaciji i IoT pametnom senzoru koji se ugrađuje u svaki espresso aparat, te omogućuje nadzor i kontrolu pripravljanja i kvalitete espresso kave i održavanja opreme. Coffee Cloud je showcase kako je moguće, u tradicionalnoj industriji kave, digitalizacijom upravljati kvalitetom i doprinijeti povećanju prodaje i prihoda.

U srijedu, 3. travnja WinDays konferencija prvi puta donosi zajednički program za Business i Technology sudionike. Poslovanje i tehnologija postali su neodvojivi jer upravo tehnološke inovacije redefiniraju poslovanje i oblikuju nove poslovne modele. Sadržaj predavanja bavit će se perspektivama obje strane u inovacijskom procesu – IT kreatora i IT korisnika, a donijet će niz primjera uspješnog poslovanja domaćih tvrtki. Uvod u program održat će keynote predavač Haydn Shaughnessy koji će na predavanju Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile govoriti o tome kako prevladati podjele između IT-a i businessa da bi tvrtke zaista postale agilne i poboljšale konkurentnost u svijetu promjenjive ekonomije.

Sudionici će moći čuti i poslovne priče hrvatskih tvrtki koje su pronašle svoje mjesto na globalnoj poslovnoj mapi – svoju priču o uspjehu ispričat će Luka Abrus iz Fivea, Tomislav Car iz Infinuma, Željko Bak iz Infobipa i Goran Kalanj iz Serengetija.

 

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.