Novi Epsonovi WorkForce Enterprise inkjet pisači velikih brzina

Novi Epsonovi WorkForce Enterprise inkjet pisači velikih brzina

Ponovo potvrđujući svoju punu posvećenost inkjet ispisu, Epson je lansirao svoju novu seriju WorkForce Enterprise AM od 40-60 stranica u minuti, ističu iz ovog proizvođača i dodaju da ova serija pisača koristi Piezo inkjet tehnologiju bez upotrebe topline i time upotpunjuje Epsonov portfolio poslovnih proizvoda A3 formata.

Novi Epsonov proizvod donosi tehnologiju sa statičnom glavom pisača na tržište brzine srednje razine, pojednostavljuje proces prodaje svojim partnerima u distribucijskom kanalu i osigurava da krajnji korisnici imaju najbolji proizvod koji je u skladu s ciljevima održivog razvoja, tvrde u kompaniji.

Inkjet tehnologija može smanjiti potrošnju energije u usporedbi s laserom, a uz kompakte dimenzije i lagano tijelo, ovi proizvodi pomažu u ograničavanju resursa koji se koriste tijekom proizvodnje i isporuke. Ovakva smanjena veličina također znači da se lako integriraju u ured i štede prostor. Tintni ulošci visoke iskoristivnosti također smanjuju potrošnju materijala i potrebu za otpremom, skladištenjem i upravljanjem potrošnim materijalom na kraju upotrebe.

Ovi proizvodi predstavljaju značajan pomak u Epsonovoj strategiji ispisa i podržavaju njegovu predanost održivosti. Lansiranje se poklapa s odlukom tvrtke da u potpunosti prijeđe na inkjet i da prekine svoju globalnu prodaju i distribuciju laserskih pisača do 2026. godine. To se događa godinu dana nakon što je Epson najavio svoje ulaganje od 100 milijardi ¥ u održive inovacije i rezultat je ograničene sposobnosti laserske tehnologije da napravi značajne korake prema poboljšanoj održivosti. To je prvenstveno zbog zahtjeva za toplinom tijekom procesa ispisa, a time i povećane potrošnje energije.

Uz manje pokretnih i potrošnih dijelova koje je potrebno zamijeniti tijekom životnog vijeka pisača u usporedbi s laserima, potrebe za servisiranjem i održavanjem Epson inkjet pisača također su znatno smanjene, što rezultira smanjenim prekidima u radu te poboljšava produktivnost i zadovoljstvo krajnjeg korisnika, pojašnjavaju u Epsonu.

„Nova serija WorkForce Enterprise AM upotpunjuje našu poslovnu inkjet liniju od uređaja za male radne grupe do brzih strojeva namijenjenih odjelima – što znači da bez obzira na poslovnu funkciju ili potražnju za ispisom, imamo proizvod za svaku priliku. S potpunim rasponom podrške i rješenjima poput upravljanja uslugama ispisa, radnim tokovima i službom na daljinu, ovi proizvodi omogućuju visokokvalitetan, pouzdan i održiv sustav ispisa koji zahtijeva malo održavanja", ističe Gareth Jay, Epson Europe.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.