Novi Dell Latitude 5000 za poslovne korisnike

Novi Dell Latitude 5000 za poslovne korisnike

Foto: Dell

Obnovljena serija prijenosnih računala za poslovne korisnike Latitude 5000 opremljena je novom 6. generacijom Intel Quad Core procesora koji garantiraju vrhunske performanse te novim sigurnosnim rješenjima, upakiranima u modernije dizajniranu šasiju. Dostupan u formi od 14 (E5470) i 15 (E5570)inča, novi Latitude je do 27 posto tanji i do 18 posto lakši od prethodne generacije, što ga čini idealnim za korisnike koji malo vremena provode u uredu.

Nova serija Latitude 5000 zadržala je značajke koje su krasile njene prethodnike – najvišu razinu sigurnosti te pouzdanost i jednostavnost korištenja, uz dodatna poboljšanja:

 • · Najviša razina sigurnosti: Uz Dellovu vlastitu enkripciju, zaštitu od malwarea i opcije autentifikacije optimizirane za Dellove uređaje, serija Latitude 5000 nudi dodatni sloj zaštite s opcijom integriranja smart carda i touch fingerprint čitača koji izoliraju sigurnosne operacije kroz Dell Control Vault. Ovaj alat procesira i sprema kritične podatke o autentifikaciji na poseban čip, stvarajući sigurniju granicu i smanjujući rizik ulaska malwarea u privatne informacije.
 • Izuzetna jednostavnost korištenja: Jedinstvene mogućnosti upravljanja ugrađene u portfelj Latitude računala omogućavaju IT profesionalcima manipulaciju postavkama BIOS-a i konfiguriranje sustava s visokom fleksibilnošću, kakvu zahtijevaju organizacijske IT infrastrukture.
 • Najviša razina pouzdanosti: Latitude serije 5000je najizdržljiviji poslovni prijenosnik na svijetu, a prošao je više testiranja prema vojnim standardima od bilo kojeg drugog modela1. Šasija je napravljena od polimera ojačanih karbonskim vlaknima kako bi osigurala maksimalnu izdržljivost bez povećanja težine.

Latitude serije 5000 donosi brojne nove značajke:

 • Tanak i lagan dizajn zahvaljujući šasiji od polimera ojačanih karbonskim vlaknima. Kako bi zaštitio okoliš smanjivanjem količine otpada, Dell reciklira višak karbonskih vlakana korištenih za izradu Latitude računala serije 5000.
 • Dodatna skalabilnost u performansama i značajkama
 • 6. generacija Intel Core vPro četverojezgrenih procesora
 • USB Type-C docking putem kabla za brže i učinkovitije povezivanje (samo za Latitude 15 5000 Series s četverojezgrenim procesorom) – prvi u Latitude portfelju
 • Opcijski zasloni osjetljivi na dodir s CorningGorilla Glass NBT
 • Ergonomska poslovna tipkovnica ISO s opcijom pozadinskog osvjetljenja
 • Baterije visoke gustoće koje osiguravanu duže trajanje baterije (do17 sati na 15H a 84Whr baterijom)
 • Fleksibilna povezivost za produktivnost „za stolom“ s dockingom iz E-obitelji ili putem Dell Wireless docka i Intel Pro WiDi
 • Dodatne značajke koje olakšavaju rad prilikom putovanja, poput Dell Power Companiona
 • Operativni sustavWindows 10
 • Standardna garancija i Dell Pro Support Plus za proaktivnu i prediktivnu automatiziranu podršku i zaštitu od slučajno nastale štete.

Latitude računala serije 5000 biti će dostupna od siječnja 2016.

Ovaj prijenosnik jedan je od novih proizvoda koje će Dell predstaviti na sajmu CES 2016, nastavljajući pružati najsigurnija i najpouzdanija rješenja za poslovne korisnike širom svijeta.

  Još iz kategorije

  Nova e-usluga grada Zagreba

  Nova e-usluga grada Zagreba

  24.02.2020. komentiraj

  Grad Zagreb predstavio je novu digitalnu uslugu pod imenom e-Narudžbenica te je tako Grad Zagreb u cijelosti implementirao digitalizirani proces izrade, potpisivanja i slanja e-narudžbenica u postupcima jednostavne nabave.

  Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

  Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

  21.02.2020. komentiraj

  Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

  Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

  Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

  20.02.2020. komentiraj

  CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.