Novi Canonovi uređaji za digitalni tisak serije imagePRESS V

Novi Canonovi uređaji za digitalni tisak serije imagePRESS V

Canon Europe najavljuje dva nova dodatka seriji imagePRESS V, vodeću seriju V1350 te seriju V900. Postavljajući nove standarde u produktivnosti među uređajima za tisak na pojedinačne listove temeljenima na toneru, serija V najnovija je evolucija iznimno uspješne obitelji imagePRESS, tvrde u kompaniji i dodaju da uz tehnološka poboljšanja koja podižu njene performanse na novu razinu dok je istovremeno čine lakšom za korištenje, serija V omogućuje komercijalnim i internim davateljima usluga tiska (print service providers – PSP) da nadvladaju svoje proizvodne izazove i zadovolje zahtjeve kupaca za visokokvalitetnim, dinamičnim tiskom proizvedenim u najkraćim rokovima.

Sada s opcijama za komercijalna i interna okruženja za tisak svih veličina i potreba za tiskom, serija imagePRESS V moćna je obitelj tiskarskih strojeva zasnovanih na toneru koja nudi povećanu automatizaciju – što je čini vrlo lakom za rukovanje – kao i mnoštvo opcija za ulaganje papira i doradu te besprijekornu integraciju s rješenjima za tijek rada putem PRISMAsync ili EFI Fiery kontrolera. Pridružujući se seriji produkcijskih tiskarskih strojeva srednje klase imagePRESS V1000 čije su isporuke počele u lipnju ove godine, V1350 nudi najveću brzinu tiska, produktivnost i izdržljivost obitelji imagePRESS, dok tiskarski stroj za masovnu produkciju manjih naklada, V900, nudi najopsežniji raspon primjena tiska u jednom kompaktnom uređaju. Robusna i izrađena tako da u obzir uzima ekološku održivost, serija je projektirana za kontinuiranu, pouzdanu produktivnost, dosljednu i stabilnu boju, kao i nenadmašnu točnost prednje i stražnje registracije.

Najjači model imagePRESS V1350 nudi iznimne performanse i najveću produktivnost u svojoj klasi produkcijskih strojeva za tisak u boji temeljenih na toneru. Najvećom brzinom od 135 stranica u minuti, obrađuje mjesečne količine do 2,4 milijuna A4 stranica s vijekom trajanja od 72 milijuna A4 stranica, zahvaljujući svojoj industrijskoj izradi. Uključivanje mehanizma za vakuumsko ulaganje, ravnijeg transportnog puta papira, napredne jedinice Print on Demand-Surface Rapid Fusing (POD-SURF) i integriranog sustava hlađenja podržava duga, kontinuirana razdoblja tiska vrhunske kvalitete velikom brzinom i bez zaglavljivanja papira, omogućujući kako komercijalnim tako i internim pružateljima usluga tiska da izvrše čak i zahtjevne poslove brzo i u velikim količinama, bez kompromisa.

Kvaliteta poput offseta podrazumijeva se na seriji V1350 i održava se od prvog do zadnjeg lista svakog posla, bez obzira na duljinu tiska. Multi-D.A.T. sustav korekcije boje automatski čuva postojanost boje čak i tijekom kontinuiranih izvođenja, s ugrađenim spektrofotometrijskim senzorom koji automatizira točne prilagodbe boje kada je to potrebno. V1350 osmišljen je za visokokvalitetne primjene tiska kao što su brošure, letci, vrhunski dopisi i kartice, i nudi najveću preciznost u svojoj klasi za prednju i stražnju registraciju (0,5 mm), zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama registracije .

Podržavajući najširi raspon težine medija (60 g/m2 do 500 g/m2) među tiskarskim strojevima u bojim temeljenim na toneru i širok izbor vrsta papira (uključujući reljefni i sintetički) i nudeći potpunu kompatibilnost sa širokim rasponom opreme za integriranu završnu obradu tvrtke Canon i vodećih tehnoloških partnera, imagePRESS V1350 omogućuje PSP-ovima da svojim kupcima ponude digitalne naklade bilo koje veličine u velikom izboru tiskanih proizvoda.

Početni model obitelji serije V, serija imagePRESS V900 idealna je za tiskare s ukupnim mjesečnim nakladama do 500.000 A4 stranica. Dolazi u tri različita modela – V900, V800 i V700, odražavajući maksimalnu brzinu svakog od njih – 90 stranica u minuti, 80 stranica u minuti i 70 stranica u minuti – i napravljena je za brza produkcijska okruženja gdje su dosljedna, visoka kvaliteta, produktivnost i izbor medija potrebni svaki dan.

Ne samo da je to najkompaktniji uređaj u obitelji, već V900 također nudi vodeći u klasi niz primjena tiska na malom uređaju, zahvaljujući medijima koje podržava – od 52 g/m2 običnih i 70 g/m2 presvučenih do medija debiljine 350 g/m2, zatim uske kuverte, kao i postere dužine 762 mm uz automatski obostrani tisak odnosno 1,3 m uz jednostrani tisak te reljefni i sintetički papir. Ova svestranost podržana je najnovijom vakuumskom tehnologijom koja prilagođava snagu usisavanja prema specifičnoj težini papira, stabilizirajući prolazak debelog papira, kao i ugradnjom valjaka za uvlačenje i ojačanih transportnih valjaka koji poboljšavaju stabilnost prolaska tankog, debelog odnosno kratkog papira, što proširuje raspon medija koji se mogu koristiti i sprječava zaglavljivanje papira.

Uklanjajući potrebu za visokokvalificiranim operaterom, V900 uključuje nove značajke automatizacije koje štede vrijeme i rad i olakšavaju korištenje. Uključivanje opcijske jedinice Duplex Color Image Reader omogućuje uređaju brze prilagodbe prednje i stražnje registracije prije tiska (pružajući impresivnu točnost od 0,8 mm), gradacije boja, gustoće boja i sekundarnog prijenosnog napona kako bi se osigurala visoka kvaliteta čak i na medijima s teksturom . Korisnici jednostavno pošalju ispisane dijagrame prilagodbe kroz automatski ulagač dokumenata koji je dio jedinice Duplex Color Image Reader, a V900 zatim automatski vrši potrebne prilagodbe. Druge značajke za uštedu vremena na V900 uključuju daljinska upozorenja koja operaterima govore kada je potrošni materijal pri kraju.

“Dodavanje V1350 i V900 našoj obitelji serija imagePRESS V omogućit će i komercijalnim i internim pružateljima usluga tiska da rade bolje, brže i s većim opsegom kako bi svojim klijentima ponudili više visokovrijednih tiskanih proizvoda. Izgrađena na snažnoj i provjerenoj patentiranoj tehnologiji i razvijena na temelju povratnih informacija kupaca, serija imagePRESS V donosi svježu perspektivu dizajnu digitalnog tiska temeljenom na toneru, što je čini pouzdanim rješenjem za pružatelje usluga tiska za izradu raznolikog raspona poslova na jednom uređaju. Serija nudi više automatiziranih značajki, širok raspon opcija ulaganja i dorade te jednostavnu integraciju u tijekove rada. Korištenjem aplikacija za upravljanje tiskom kao što je PRISMAsync Remote Manager za daljinsko slanje, praćenje i upravljanje poslovima na jednom ili više tiskarskih strojeva i PRISMAlytics Dashboard za dobivanje uvida, praćenje i analizu ključnih pokazatelja učinka, korisnici mogu povećati profitabilnost s optimiziranom izvedbom tiska i iskoristiti prednosti manje količine ručnih intervencija, manje otpada i povećane produktivnosti. A s više slobode u produkciji mogu preuzeti nove količine za tisak, ponuditi više podrške klijentima i proširiti svoje poslovanje“, ističe Jennifer Kolloczek, viša direktorica europskog planiranja, marketinga i inovacija za produkcijski tisak u Canonu Europe.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.