Novi Adobe Flash Professional u Creative Cloud okruženju

Novi Adobe Flash Professional u Creative Cloud okruženju

Foto: Adobe

Adobe je predstavio veliku nadogradnju Flash Professional alata, za koji kažu kako je obnovljen iz temelja te će biti brži, modularan, proširiv, pouzdan, usredotočeniji i učinkovitiji nego prije. To su velika obećanja, ali nova verzija doista donosi podosta novih mogućnosti i poboljšanja.

Tvrtka je temeljitim obnavljanjem projektirala Flash kao 64-bitnu aplikaciju, koja će biti stabilnija i omogućiti korisnicima lako upravljanje s više velikih datoteka. Također, novi Flash omogućuje Flash programerima da eksportiraju svoj sadržaj u slike i video visoke razlučivosti.

Alat je dobio modernije korisničko sučelje kako bi dijaloške okvire i panele učinio intuitivnijima, te je moguće birati između tamnog ili svjetlijeg sučelja.

S novom verzijom Adobe je predstavio poboljšanu HTML5 podršku, nešto o čemu većina nas ne razmišlja kada čuje riječ Flash. Poboljšana HTML podrška koristi ažurirani Toolkit za CreateJS, što znači da sada ima novu uslugu funkcionalnosti za tipke, određena područja i krivulje.

Novost u ovoj verziji je i podrška za mobilno testiranje u stvarnom vremenu. Developeri sada mogu testirati i ispravljati svoj sadržaj spajanjem više iOS i Android uređaja na svoja računala putem USB-a, te vidjeti kako njihovi proizvodi rade.

Ostale nove značajke uključuju snažniji Code editor koji koristi Scintilla bazu podataka. Novi Code editor će omogućiti korisnicima pretraživanje više datoteka. Novost je i mogućnost profiliranja koda u Adobe Scout aplikaciji, alat za crtanje u stvarnom vremenu te neograničen broj podataka koji se mogu kopirati.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.