Novell Filr- sigurnija inačica Dropboxa

Novell Filr- sigurnija inačica Dropboxa

Foto: Fotolia

Opskrbljivač infrastrukturnih usluga Novell se uhvatio u koštac sa cloud-based dijeljenjem datoteka.

Novellov najnoviji projekt Filr će pokušati konkurirati već dobro poznatim pružateljima file-sharing usluga poput Boxa Dropboxa, Google Drivea i Microsoft SkyDrivea, a svoju će prednost pokušati ostvariti korištenjem  postojeće on-premise poslovne  infrastrukture za pružanje usluga  pristupa datotekama bez potrebe da do njih moraju doći preko nekog drugog „posrednika“.

Taj cijeli posao, Filr obavlja integriranjem s postojećim sistemom datoteka, automatski koristeći  i usklađivajući datoteke na korisničkim desktopima ili mobilnim uređajima sa datotekama korporativnog poslužitelja.

Iz Novella  kažu da će ovaj način dijeljenja podataka uvelike rješiti sigurnosne probleme koji su popratili trend  „donošenja vlastitih uređaja“  jer Filr prepoznaje već uspostavljenje sigurnosne politike i procedure vezane za podatke, te uz to osigurava firewall, backup i antivirusne konfiguracije.

Filr također podržava postojeće poslovne platforme, kao što su Microsoft Active Directory, te osigurava  zaposlenicima globalne mogućnosti pretraživanja na temelju postojećih prava na pristup kao što su definirane od strane IT menadžmenta.

Usluga omogućuje korisnicima da dijele datoteke iz unutar i izvan poduzeća, i prati aktivnosti suradnje u stvarnom vremenu, a da biste je koristili morati ćete kupiti licencu.

Generalni direktor i predsjednik Novella Bob Flynn, rekao je kako za razliku od bilo koje druge usluge koja omogućuje dijeljenje datoteka  na današnjem tržištu, Novell Filr pruža mogućnost pristupa i suradnje kako bi zaposlenici bili sretniji i produktivniji, a sve to uz istovremeno  ispunjavanje IT potrebe za sigurnosti, poštivanja i sposobnost da iskoriste ustanovljene politike i protokole.

Moto najnovije usluge ove vrste, Novellov Filr „Feels like Dropbox. Acts like Fort Knox“ je zaista ono u što iz tvrke vjeruju da će ih razlikovati od konkurencije te im donjeti prednost. Ostaje na korisnicima da budu porota te procijene je li Filr doista poput neprobojne tvrđave.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.