Novell Filr- sigurnija inačica Dropboxa

Novell Filr- sigurnija inačica Dropboxa

Foto: Fotolia

Opskrbljivač infrastrukturnih usluga Novell se uhvatio u koštac sa cloud-based dijeljenjem datoteka.

Novellov najnoviji projekt Filr će pokušati konkurirati već dobro poznatim pružateljima file-sharing usluga poput Boxa Dropboxa, Google Drivea i Microsoft SkyDrivea, a svoju će prednost pokušati ostvariti korištenjem  postojeće on-premise poslovne  infrastrukture za pružanje usluga  pristupa datotekama bez potrebe da do njih moraju doći preko nekog drugog „posrednika“.

Taj cijeli posao, Filr obavlja integriranjem s postojećim sistemom datoteka, automatski koristeći  i usklađivajući datoteke na korisničkim desktopima ili mobilnim uređajima sa datotekama korporativnog poslužitelja.

Iz Novella  kažu da će ovaj način dijeljenja podataka uvelike rješiti sigurnosne probleme koji su popratili trend  „donošenja vlastitih uređaja“  jer Filr prepoznaje već uspostavljenje sigurnosne politike i procedure vezane za podatke, te uz to osigurava firewall, backup i antivirusne konfiguracije.

Filr također podržava postojeće poslovne platforme, kao što su Microsoft Active Directory, te osigurava  zaposlenicima globalne mogućnosti pretraživanja na temelju postojećih prava na pristup kao što su definirane od strane IT menadžmenta.

Usluga omogućuje korisnicima da dijele datoteke iz unutar i izvan poduzeća, i prati aktivnosti suradnje u stvarnom vremenu, a da biste je koristili morati ćete kupiti licencu.

Generalni direktor i predsjednik Novella Bob Flynn, rekao je kako za razliku od bilo koje druge usluge koja omogućuje dijeljenje datoteka  na današnjem tržištu, Novell Filr pruža mogućnost pristupa i suradnje kako bi zaposlenici bili sretniji i produktivniji, a sve to uz istovremeno  ispunjavanje IT potrebe za sigurnosti, poštivanja i sposobnost da iskoriste ustanovljene politike i protokole.

Moto najnovije usluge ove vrste, Novellov Filr „Feels like Dropbox. Acts like Fort Knox“ je zaista ono u što iz tvrke vjeruju da će ih razlikovati od konkurencije te im donjeti prednost. Ostaje na korisnicima da budu porota te procijene je li Filr doista poput neprobojne tvrđave.

Još iz kategorije

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

25.05.2020. komentiraj

IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor kojim se nastavlja informatizacija KBC-a i povezivanje sve tri lokacije u jedinstveni informacijski sustav, a projekt je vrijedan 4,1 milijuna kuna.

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

24.05.2020. komentiraj

Digitalizacija mnogih industrija je u proteklih nekoliko mjeseci ušla u fazu eksplozivnog razvoja, potaknute su brojne inovacije i povećana učinkovitost, a primjena novih ICT tehnologija poput 5G, AI i računarstva u cloudu značajno je ubrzala digitalnu transformaciju u vertikalnim industrijama i u mnogim javnim sustavima, tvrde u Huaweiju.

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

20.05.2020. komentiraj

U svjetlu novih pravila rada od kuće, mnoge kompanije, uključujući i VMware, suočene su između ostalog i s novim načinima radnog osposobljavanja svojih novih zaposlenika. Cijeli svijet bilježi zastoje u dostavama; isporuke računalnih dijelova i novih radnih računala za naše korisnike kasne nekoliko tjedana ili čak mjeseci dok istovremeno raste broj onih koji rade od kuće. Novi zaposlenici moraju započeti obavljati dužnosti iz svojih kućnih ureda a u ovoj situaciji, velika većina njih neće uskoro dobiti korporativno računalo pa čak niti na posudbu. Kako takvim zaposlenicima omogućiti početak rada usprkos svim zastojima? Jedan od načina svakako može biti uvođenje poslovne politike o BYO (donesi svoje vlastito) računalima.