Nove linije suprocesora Intel Xeon Phi 3000 i 7000, Knights Landing

Nove linije suprocesora Intel Xeon Phi 3000 i 7000, Knights Landing

Foto: Intel

Intel je najavio proširenje postojeće generacije suprocesora Intel Xeon Phi dodatkom pet novih proizvoda koji se odlikuju različitim performansama, kapacitetom memorije, energetskom učinkovitošću i kućištima, a dostupni su već danas.

Linija suprocesora Intel Xeon Phi 7100 projektirana je i optimizirana tako da ponudi najbolje performanse i najsnažniji skup značajki, uključujući 61 jezgru radnog takta od 1,23 GHz, 16 GB kapaciteta memorije (dvostruko više no što je dosad bilo dostupno u ubrzivačima i suprocesorima) te više od 1,2 TFlops performansi dvostruke preciznosti.

Linija suprocesora Intel Xeon Phi 3100 osmišljena je za visok omjer performansi i cijene. Linija nudi 57 jezgri radnog takta od 1,1 GHz te 1 TFlops performansi dvostruke preciznosti.

Intel je u liniju suprocesora Intel Xeon Phi 5100 dodao još jedan proizvod predstavljen prošle godine. Suprocesor Intel Xeon Phi 5120D optimiziran je za okruženja visoke gustoće te nudi mogućnosti izravnog priključivanja utičnica u miniploče i njihova korištenja u plošnim poslužiteljima.

Intel je iznio pojedinosti o novoj generaciji proizvoda Intel Xeon Phi, koji bi trebali nuditi još veće superračunalne mogućnosti. Nova generacija arhitekture Intel MIC, kodnog naziva "Knights Landing", bit će dostupna u obliku suprocesora ili glavnog procesora (CPU-a), a proizvodit će se pomoću Intel-ove 14-nanometarske procesne tehnologije s drugom generacijom 3D tranzistora Tri-Gate.

Kao PCIe suprocesor "Knights Landing" rukovat će opterećenjima prenesenima s procesora Intel Xeon u sustavu te će korisnicima trenutne generacije suprocesora nuditi put za nadogradnju, baš kao i danas. No kao glavni procesor ugrađen izravno u matičnu ploču služit će kao CPU te omogućiti novi skok u računalnoj gustoći i performansama po vatu te istodobno rukovati svim zadacima primarnog procesora i specijaliziranog suprocesora. Kada se bude koristio kao CPU, "Knights Landing" uklonit će i programske komplikacije vezane uz prijenos podataka putem utora PCIe, uobičajene u današnjim ubrzivačima.

Da bi se dodatno povećale performanse radnih opterećenja u okruženju računalstva visokih performansi, Intel će znatno povećati memorijsku propusnost svih proizvoda "Knights Landing" uvođenjem integrirane memorije na samom procesoru. To će korisnicima omogućiti potpuno iskorištavanje dostupnih računalnih kapaciteta bez susretanja sa zastojima u memorijskoj propusnosti do kakvih danas dolazi.

Dodatne informacije o Intelovim vijestima s konferencije ISC'13 te prezentacija Raja Hazre dostupne su na web-mjestu Intel Newsroom.

Još iz kategorije

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

25.02.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.