Nova verzija FreeOffice 2018 donosi značajna poboljšanja

Nova verzija FreeOffice 2018 donosi značajna poboljšanja

SoftMaker je poznat po FreeOffice, svojoj alternativi za Microsoft Office i zato je njegovim korisnicima zasigurno drago što u posljednjoj verziji dobivaju još više no što su dosad. I dalje u svojoj besplatnoj verziji postoje svi ključni alati koje nudi „veliki“ Office, a riječ je o TextMaker (Word), PlanMaker (Excel) i Presentations (PowerPoint).

Naravno, FreeOffice 2018 nije potpuno besplatan kao što ime sugerira, neke njegove značajke ipak treba platiti i to košta 39,95 američkih dolara godišnje, a kompatibilan je s Windows, Max i Linux operativnim sustavima. Za Android tablete treba ga platiti dvadeset dolara. Ali, i bez plaćene verzije korisnici dobivaju više nego dovoljno.

Jer, ovdje je riječ o jednom pomalo drugačijem word alatu koji također izgledom podsjeća na ostale i jednostavan je za korištenje. No, velika je prednost što, kad se govori o Wordu, omogućava da napravite PDF format svega što radite. Problem je bio što nije podržavao DOCX format, on bi dolazio u plaćenom paketu, ali taj segment se promijenio s FreeOffice 2018. Uz njega su besplatno dostupni i XLSX te PPTX formati. Samim time, dokumenti se sad bez problema i potrebe za konverzijom mogu dijeliti s Microsoft Office korisnicima.

Zanimljivost su i touch mogućnosti, što je idealno za tablet korisnike, ali i sve one koji imaju prijenosna računala i stolna računala s touch mogućnostima. Ipak, to ne može nadomjestiti nedostatak cloud mogućnosti, ali i nekih značajki koje nedostaju u Presentations.

Taj alat dolazi sa samo četiri unaprijed postavljena templatea, ali moguće je napraviti sami što želite s njima pa to nekako ublažava situaciju. Jednostavan je za korištenje, posebno jer sve što trebate jest povlačiti željeni sadržaj u prezentaciju i potom je uređivati. No, problematično je što se ne može ovim alatom raditi grafikone. Ipak, sjajan je dodatak Master Page, po kojoj se može mijenjati postavke prezentacije, koje se potom odnose na cijeli dokument.

PlanMaker je pak praktički istovjetan Excelu i ne može mu se pronaći neke mane, što u konačnici sugerira da je FreeOffice 2018 jedna od najboljih besplatnih Office alternativa na tržištu.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.