Nova verzija FreeOffice 2018 donosi značajna poboljšanja

Nova verzija FreeOffice 2018 donosi značajna poboljšanja

SoftMaker je poznat po FreeOffice, svojoj alternativi za Microsoft Office i zato je njegovim korisnicima zasigurno drago što u posljednjoj verziji dobivaju još više no što su dosad. I dalje u svojoj besplatnoj verziji postoje svi ključni alati koje nudi „veliki“ Office, a riječ je o TextMaker (Word), PlanMaker (Excel) i Presentations (PowerPoint).

Naravno, FreeOffice 2018 nije potpuno besplatan kao što ime sugerira, neke njegove značajke ipak treba platiti i to košta 39,95 američkih dolara godišnje, a kompatibilan je s Windows, Max i Linux operativnim sustavima. Za Android tablete treba ga platiti dvadeset dolara. Ali, i bez plaćene verzije korisnici dobivaju više nego dovoljno.

Jer, ovdje je riječ o jednom pomalo drugačijem word alatu koji također izgledom podsjeća na ostale i jednostavan je za korištenje. No, velika je prednost što, kad se govori o Wordu, omogućava da napravite PDF format svega što radite. Problem je bio što nije podržavao DOCX format, on bi dolazio u plaćenom paketu, ali taj segment se promijenio s FreeOffice 2018. Uz njega su besplatno dostupni i XLSX te PPTX formati. Samim time, dokumenti se sad bez problema i potrebe za konverzijom mogu dijeliti s Microsoft Office korisnicima.

Zanimljivost su i touch mogućnosti, što je idealno za tablet korisnike, ali i sve one koji imaju prijenosna računala i stolna računala s touch mogućnostima. Ipak, to ne može nadomjestiti nedostatak cloud mogućnosti, ali i nekih značajki koje nedostaju u Presentations.

Taj alat dolazi sa samo četiri unaprijed postavljena templatea, ali moguće je napraviti sami što želite s njima pa to nekako ublažava situaciju. Jednostavan je za korištenje, posebno jer sve što trebate jest povlačiti željeni sadržaj u prezentaciju i potom je uređivati. No, problematično je što se ne može ovim alatom raditi grafikone. Ipak, sjajan je dodatak Master Page, po kojoj se može mijenjati postavke prezentacije, koje se potom odnose na cijeli dokument.

PlanMaker je pak praktički istovjetan Excelu i ne može mu se pronaći neke mane, što u konačnici sugerira da je FreeOffice 2018 jedna od najboljih besplatnih Office alternativa na tržištu.

Još iz kategorije

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

18.07.2019. komentiraj

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao. S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu.

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

17.07.2019. komentiraj

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.