Nova suradnja Infobipa s BT-om

Nova suradnja Infobipa s BT-om

Foto: Fotolia / Ilustracija

Infobip je u partnerstvu s BT-om kako bi poslovnim korisnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu ponudio priliku da skaliraju, dizajniraju i orkestriraju personalizirano korisničko iskustvo na svim kanalima, uključujući WhatsApp, Rich Communications Services (RCS) i Facebook Messenger.

Infobip će pružati svoje usluge razmjene poruka BT-ovim poslovnim korisnicima, posebno onima u bankarstvu i financijama, logistici i javnom sektoru, koji se sve više oslanjaju na razgovorne kanale za komunikaciju s korisnicima.

Poduzeća će imati pristup cijelom Infobipovom paketu rješenja za angažiranje kupaca, uključujući SMS i RCS, koji brendovima omogućuje isporuku bogatih, brendiranih poruka putem SMS pretinca, WhatsAppa i Facebook Messengera. Također će moći centralizirati podatke o kupcima putem jedne platforme kako bi razumjeli preferencije kupaca i podatke o brzim radnjama o ponašanju, angažmanima, plaćanjima i povijesti kupovine na svim tim kanalima.

„Kupci očekuju da će moći komunicirati s markama brzo, neprimjetno i na kanalu po svom izboru. Radeći s Infobipom, možemo ponuditi našim poslovnim korisnicima rješenja koja su im potrebna kako bi komunikaciju s kupcima podigli na sljedeću razinu, dok istovremeno bolje upoznaju svoje klijente kroz inteligentne uvide u podatke,” rekao je Robert Jones, voditelj razmjene poruka u BT-u.

Suradnja će korisnicima omogućiti pristup Infobipovom automatiziranom motoru za angažiranje korisnika 'Moments', funkciji za izgradnju chatbotova s ​​AI-om 'Answers' i njegovom novom rješenju za objedinjavanje podataka 'People', koje povezuje uvide iz online i offline izvora za otključavanje 360- stupanj pogleda na kupca.

“Naša je ambicija pružiti otvoreniju i integriraniju arenu za iznimna iskustva digitalnih kupaca. Znamo da su kupci zahtjevniji nego ikad i očekuju komunikaciju osim SMS-a i e-pošte. Poduzeća moraju biti tamo gdje su njihovi kupci, zbog čega nam je drago udružiti snage s BT-om kako bismo osigurali da poslovni korisnici mogu dizajnirati i orkestrirati personalizirana korisnička iskustva kroz mnoštvo kanala putem skalabilne komunikacijske platforme,” rekao je Chris Pozzi, viši Voditelj telekom partnerstva u Infobipu.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.