Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti. Posjetitelji su najnovija tehnološka dostignuća i rješenja mogli razgledati i doživjeti u Inovacijskom HUB-u koji se prostirao na 5 tisuća četvornih metara te su mogli popratiti uspješne poslovne priče u vodećih svjetskih i partnerskih kompanija.

Na otvaranju Innovation Summita, Jean Pascal Tricoire istaknuo je ambiciju kompanije ka drastičnom smanjenju emisija CO2, te upozorio da će se, ukoliko se ne poveća energetska učinkovitost, nastaviti put globalnog zagrijavanja Planete iznad zadanih 1.5°C (prema Science-Based Targets i Pariškom sporazumu iz 2015).

U svega godinu dana Schneider Electric je primjenom energetski efikasnih rješenja smanjio CO2 emisije za 130,000 tona, što je 22% smanjenje (2018 u odnosu na 2017).

Zgradarstvo i građevinski sektor imaju vodeću ulogu u ovoj transformaciji, budući da nose teret oko 30% globalne potrošnje enrgije i emisija stakleničkih plinova, istaknuo je izvršni predsjednik kompanije J.P. Tricoire. Prema „Advancing Net Zero“ projektu World GBC vijeća (World Green Building Council), od danas do 2050-te, postojeće zgrade treba ubrzano obnoviti, kako bi se smanjila emisija stakleničkih plinova na nultu stopu do 2050-te.  Od listopada 2019, trinaest zgrada u vlasništvu grupacije Schneider  imaj nultu stopu emisije, a sve to zahvaljujući Schneider Electric EcoStruxure platformi i rješenjima za upravljanje digitalnom energijom.

Na Innovation Summitu ujedno su predstavljena značajna proširenja i poboljšanja otvorene, interoperabilne, IoT arhitekture i platforme EcoStruxure.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.