Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti. Posjetitelji su najnovija tehnološka dostignuća i rješenja mogli razgledati i doživjeti u Inovacijskom HUB-u koji se prostirao na 5 tisuća četvornih metara te su mogli popratiti uspješne poslovne priče u vodećih svjetskih i partnerskih kompanija.

Na otvaranju Innovation Summita, Jean Pascal Tricoire istaknuo je ambiciju kompanije ka drastičnom smanjenju emisija CO2, te upozorio da će se, ukoliko se ne poveća energetska učinkovitost, nastaviti put globalnog zagrijavanja Planete iznad zadanih 1.5°C (prema Science-Based Targets i Pariškom sporazumu iz 2015).

U svega godinu dana Schneider Electric je primjenom energetski efikasnih rješenja smanjio CO2 emisije za 130,000 tona, što je 22% smanjenje (2018 u odnosu na 2017).

Zgradarstvo i građevinski sektor imaju vodeću ulogu u ovoj transformaciji, budući da nose teret oko 30% globalne potrošnje enrgije i emisija stakleničkih plinova, istaknuo je izvršni predsjednik kompanije J.P. Tricoire. Prema „Advancing Net Zero“ projektu World GBC vijeća (World Green Building Council), od danas do 2050-te, postojeće zgrade treba ubrzano obnoviti, kako bi se smanjila emisija stakleničkih plinova na nultu stopu do 2050-te.  Od listopada 2019, trinaest zgrada u vlasništvu grupacije Schneider  imaj nultu stopu emisije, a sve to zahvaljujući Schneider Electric EcoStruxure platformi i rješenjima za upravljanje digitalnom energijom.

Na Innovation Summitu ujedno su predstavljena značajna proširenja i poboljšanja otvorene, interoperabilne, IoT arhitekture i platforme EcoStruxure.

Još iz kategorije

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

20.11.2019. komentiraj

Hrvatska IT tvrtka IDE3 osmislila je sustav za elektroničko glasovanje FairVotes kako bi svima koji unutar svojih organizacija provode izbore i glasovanja taj postupak učinila jednostavnijim, financijski isplativijim, a istovremeno sigurnim i transparentnim.

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

20.11.2019. komentiraj

Prvi u svijetu uz Sony Music, hrvatski diskografi okupljeni pod krovom Hrvatske diskografske udruge osmislili su aplikaciju koja će olakšati rad svima uključenima u glazbenu industriju na našim područjima.

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

20.11.2019. komentiraj

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.