Nova naprednija verzija usluge Vip auto nadzora

Nova naprednija verzija usluge Vip auto nadzora

Vip auto nadzor specijalizirana je usluga za praćenje vozila GPS tehnologijom. Aplikacija pomoću mobilne jedinice u vozilu  vlasniku tvrtke ili osobi zaduženoj za upravljanje flotom vozila omogućava primanje podataka o kretanju vozila. Usluga omogućuje uspješnije upravljanje troškovima voznog parka kroz praćenje kretanja vozila što utječe na smanjenje prijeđene kilometraže, manje prekoračenja brzine i manju potrošnju goriva.

Nova verzija Vip auto nadzora donosi brojne softverske novitete. Aplikacija od sada nudi pet novih interaktivnih geografskih karata (tri klasične karte i dvije satelitske) koje svakom pojedincu nude široki odabir interaktivnih karata. Aplikacija također omogućuje jednostavno lociranje vozila na karti u bilo kojem trenutku, a novitet u novoj verziji aplikacije jest da za prikaz svih osnovnih podataka o vozilu, vozaču i lokaciji je potreban samo jedan klik na ikonu vozila.

Vip auto nadzor također nudi pregled kretanja vozila u prošlosti, kao i pregled detaljne statistike korištenja vozila poput ukupnog puta i vremena vožnje, maksimalne brzine ili zaustavljanja vozila. Novost je izračun najkraćih i najbržih ruta između dvije točke. Ovom nadogradnjom korisnicima se nudi i mogućnost odabira preferiranih lokacija koje se mogu jednostavno pohraniti i svakog trenutka iznova odabrati što znatno skraćuje vrijeme potrošeno na pretraživanje lokacija vozila.

Posebnost ove cloud usluge je mogućnost primanja automatskih izvještaja o korištenju vozila na SMS ili e-mail. Nova verzija nudi nove mogućnosti, pa se tako svi alarmi kojima se dojavljuju nepravilosti, poput kretanja vozila izvan dozvoljenog vremena ili prekoračenja brzine, prikazuju na samoj mapi čime je omogućen brz i jasan pregled potencijalnih problema cijele flote vozila.

Još iz kategorije

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.