Nova nagrada Infobipu - The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup

Nova nagrada Infobipu -  The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Najveća domaća IT kompanija Infobip koja ima više od 1300 zaposlenih u svojim uredima u više od šezdeset zemalja svijeta dobila je nagradu The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup. Ovo je dokaz koliko je Infobip uspješan na svjetskom tržištu jer iza nagrade stoji Dianne See Morrison (The Pathfounder) i Mike Butcher (TechCrunch). Ovo je deseta dodjela nagrade koja se osim u kategoriji koju je dobio Infobip dodjeljuje u još 19 kategorija i posebnoj kategoriji Hall of Fame.

Kako su na društvenim mrežama se pohvalili iz Infobipa nagradu je preuzeo direktor za Europu Nikhil Shoorji. Osim Infobipa od hrvatskih tvrtki nagradu The Europas dobili Bellabeat i Mashpoint. Zanimljivo je da se nagrade dodjeljuju za startupovee, a sigurno je da Infobip to zapravo više odavno nije. Uspješna tvrtka osnovana u Vodnjanu prije 13 godina, s već spomenutim uredima u 64 zemlje, 1300 zaposlenih., vlastitim velikim kampusom u Vodnjanu i uskoro već sljedeće godine u Zagrebu.

Iza tvrtke stoje njezini osnivači braća Silvio i Roberto Kutić i Izabel Jelenić, a obzirom da je sjedište tvrtke u Londonu prema podacima iz godišnjih financijskih izvješća vidljivo je samo poslovanje u Hrvatskoj. Infobip je tako u Hrvatskoj u 2018. godini imao 178,69 milijuna kuna prihoda uz rast u odnosu na godinu prije od 27,92 posto. Dobit prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) u 2018. je bila 14,38 milijuna kuna uz rast u odnosu na 2017. godinu od 29,76 posto. Kompanija bilježi kontinuirani rast svih ključnih poslovnih pokazatelja i to vrlo visokim stopama.

Za Infobip ovo nije jedina nagrada ove godine. Također u Londonu dobili su još jednu. NA svečanoj dodjeli „ROCCO Awards“, a prema ocjenama 350 telekom operatora diljem svijeta i 265 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju, Infobip je proglašen najboljim pružateljem A2P (application-to-person) usluga  na svijetu. Infobipovci dobili su ove godine još jednu važnu nagradu i to EY Poduzetnik godine.

Uz to, ove godine Infobip je na MWC 19 u Barceloni, najvećem svjetskom sajmu mobilne industrije, prikazao i novi osvježeni vizualni identitet.

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.