Nova nagrada Infobipu - The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup

Nova nagrada Infobipu -  The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Najveća domaća IT kompanija Infobip koja ima više od 1300 zaposlenih u svojim uredima u više od šezdeset zemalja svijeta dobila je nagradu The Europas Awards 2019 Hottest B2B/SaaS Startup. Ovo je dokaz koliko je Infobip uspješan na svjetskom tržištu jer iza nagrade stoji Dianne See Morrison (The Pathfounder) i Mike Butcher (TechCrunch). Ovo je deseta dodjela nagrade koja se osim u kategoriji koju je dobio Infobip dodjeljuje u još 19 kategorija i posebnoj kategoriji Hall of Fame.

Kako su na društvenim mrežama se pohvalili iz Infobipa nagradu je preuzeo direktor za Europu Nikhil Shoorji. Osim Infobipa od hrvatskih tvrtki nagradu The Europas dobili Bellabeat i Mashpoint. Zanimljivo je da se nagrade dodjeljuju za startupovee, a sigurno je da Infobip to zapravo više odavno nije. Uspješna tvrtka osnovana u Vodnjanu prije 13 godina, s već spomenutim uredima u 64 zemlje, 1300 zaposlenih., vlastitim velikim kampusom u Vodnjanu i uskoro već sljedeće godine u Zagrebu.

Iza tvrtke stoje njezini osnivači braća Silvio i Roberto Kutić i Izabel Jelenić, a obzirom da je sjedište tvrtke u Londonu prema podacima iz godišnjih financijskih izvješća vidljivo je samo poslovanje u Hrvatskoj. Infobip je tako u Hrvatskoj u 2018. godini imao 178,69 milijuna kuna prihoda uz rast u odnosu na godinu prije od 27,92 posto. Dobit prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) u 2018. je bila 14,38 milijuna kuna uz rast u odnosu na 2017. godinu od 29,76 posto. Kompanija bilježi kontinuirani rast svih ključnih poslovnih pokazatelja i to vrlo visokim stopama.

Za Infobip ovo nije jedina nagrada ove godine. Također u Londonu dobili su još jednu. NA svečanoj dodjeli „ROCCO Awards“, a prema ocjenama 350 telekom operatora diljem svijeta i 265 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju, Infobip je proglašen najboljim pružateljem A2P (application-to-person) usluga  na svijetu. Infobipovci dobili su ove godine još jednu važnu nagradu i to EY Poduzetnik godine.

Uz to, ove godine Infobip je na MWC 19 u Barceloni, najvećem svjetskom sajmu mobilne industrije, prikazao i novi osvježeni vizualni identitet.

Još iz kategorije

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.

Digitalna tvornica

Digitalna tvornica

13.07.2019. komentiraj

U Chengduu Siemens upravlja jedna od najmodernijih tvornica u Kini. Ali ne samo to: 2018. je Svjetski gospodarski forum Siemens Electronic Works Chengdu nagradio kao jednu od najmodernijih tvornica svijeta. Tvornica je ogledni primjer za Industriju 4.0 i pokazuje kako digitalizacija potiče inovacije.

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

12.07.2019. komentiraj

Hrvatska tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekt do sada s Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regiji. U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici implementirati robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne strojeve temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje.