Nova generacija Intel Core procesora uvodi novi val 2u1 uređaja

Nova generacija Intel Core procesora uvodi novi val 2u1 uređaja

Foto: Intel

Intel Corporation predstavio je četvrtu generaciju linije procesora Intel Core. Četvrta generacija procesora Intel Core nudi optimizirane performanse personalizirane u skladu s potrebama krajnjih korisnika, poboljšano trajanje baterije, poboljšanu grafiku te nove primjene na uređajima kao što su uređaji "2 u 1", tablet-računala, robusni entuzijastički i prijenosni višefunkcijski sustavi te sigurni i upravljivi poslovni uređaji s tehnologijom Intel vPro.

Novi procesori Intel Core pružaju responzivne, sigurne i snažne performanse, koje korisnicima omogućuju stvaranje i korištenje sadržaja neovisno kamo ih odveo mobilni stil života. Kao prvi čip u povijesti namjenski projektiran za računala Ultrabook i najvažnija promjena u razvojnom planu od tehnologije Intel Centrino, četvrta generacija procesora Intel Core spoj je performansi PC računala i mobilnosti karakteristične za tablet-uređaje, zahvaljujući čemu ubrzava razvoj sasvim nove kategorije uređaja "2 u 1".

Uz potrošnju energije od ponekad svega šest vata prema mjerilu SDP, Intel omogućuje tanje, lakše, hladnije i tiše dizajne bez ventilatora. Novi procesori Intel Core nude i nove dizajne kao što su višefunkcijska PC računala s izvrsnim trajanjem baterije te tako u tu rastuću kategoriju unose dodatnu prenosivost. Četvrta generacija procesora Intel Core linija je koja postiže do petnaest posto bolje od prethodne generacije.

"Četvrta generacija procesora Intel Core nudi najveće poboljšanje trajanja baterije koje je Intel ikada postigao, do dvostruko bolje grafičke performanse i znatna poboljšanja performansi procesora, što korisnicima otvara uzbudljive nove mogućnosti. Danas osobito ističemo novu kategoriju računalnih uređaja '2 u 1', koji nude najbolje od prijenosnih i tablet-računala u nevjerojatnim novim modelima. Ove će godine korisnici imati savršenu priliku zamijeniti svoje staro tablet ili PC računalo nekim od novih uređaja '2 u 1'", izjavio je Kirk Skaugen, Intelov viši potpredsjednik i generalni direktor odjela PC Client Group.

Sustavi namijenjeni privatnim i poslovnim korisnicima koji se temelje na četverojezgrenim verzijama četvrte generacije procesora Intel Core dostupni su već danas. Ultrabook računala "2 u 1", prijenosna višefunkcijska računala i klasična prijenosna računala trebala bi postati dostupna tijekom ljeta. Novi mobilni poslovni proizvodi s četvrtom generacijom procesora Intel Core vPro bit će dostupni kasnije tijekom godine. Cijene novih procesora Intel Core dostupne su na adresi www.intc.com.

Još iz kategorije

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

25.02.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.