Nova generacija Intel Core procesora uvodi novi val 2u1 uređaja

Nova generacija Intel Core procesora uvodi novi val 2u1 uređaja

Foto: Intel

Intel Corporation predstavio je četvrtu generaciju linije procesora Intel Core. Četvrta generacija procesora Intel Core nudi optimizirane performanse personalizirane u skladu s potrebama krajnjih korisnika, poboljšano trajanje baterije, poboljšanu grafiku te nove primjene na uređajima kao što su uređaji "2 u 1", tablet-računala, robusni entuzijastički i prijenosni višefunkcijski sustavi te sigurni i upravljivi poslovni uređaji s tehnologijom Intel vPro.

Novi procesori Intel Core pružaju responzivne, sigurne i snažne performanse, koje korisnicima omogućuju stvaranje i korištenje sadržaja neovisno kamo ih odveo mobilni stil života. Kao prvi čip u povijesti namjenski projektiran za računala Ultrabook i najvažnija promjena u razvojnom planu od tehnologije Intel Centrino, četvrta generacija procesora Intel Core spoj je performansi PC računala i mobilnosti karakteristične za tablet-uređaje, zahvaljujući čemu ubrzava razvoj sasvim nove kategorije uređaja "2 u 1".

Uz potrošnju energije od ponekad svega šest vata prema mjerilu SDP, Intel omogućuje tanje, lakše, hladnije i tiše dizajne bez ventilatora. Novi procesori Intel Core nude i nove dizajne kao što su višefunkcijska PC računala s izvrsnim trajanjem baterije te tako u tu rastuću kategoriju unose dodatnu prenosivost. Četvrta generacija procesora Intel Core linija je koja postiže do petnaest posto bolje od prethodne generacije.

"Četvrta generacija procesora Intel Core nudi najveće poboljšanje trajanja baterije koje je Intel ikada postigao, do dvostruko bolje grafičke performanse i znatna poboljšanja performansi procesora, što korisnicima otvara uzbudljive nove mogućnosti. Danas osobito ističemo novu kategoriju računalnih uređaja '2 u 1', koji nude najbolje od prijenosnih i tablet-računala u nevjerojatnim novim modelima. Ove će godine korisnici imati savršenu priliku zamijeniti svoje staro tablet ili PC računalo nekim od novih uređaja '2 u 1'", izjavio je Kirk Skaugen, Intelov viši potpredsjednik i generalni direktor odjela PC Client Group.

Sustavi namijenjeni privatnim i poslovnim korisnicima koji se temelje na četverojezgrenim verzijama četvrte generacije procesora Intel Core dostupni su već danas. Ultrabook računala "2 u 1", prijenosna višefunkcijska računala i klasična prijenosna računala trebala bi postati dostupna tijekom ljeta. Novi mobilni poslovni proizvodi s četvrtom generacijom procesora Intel Core vPro bit će dostupni kasnije tijekom godine. Cijene novih procesora Intel Core dostupne su na adresi www.intc.com.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.