Nova e-usluga grada Zagreba

Nova e-usluga grada Zagreba

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Grad Zagreb predstavio je novu digitalnu uslugu pod imenom e-Narudžbenica te je tako Grad Zagreb u cijelosti implementirao digitalizirani proces izrade, potpisivanja i slanja e-narudžbenica u postupcima jednostavne nabave.

Elektroničkim potpisivanjem narudžbenice te njezinim slanjem u elektroničkom obliku prema odabranom ponuditelju pojednostavljen je administrativni postupak, povećana je učinkovitost te su umanjeni troškovi i vrijeme obrade za 6 600 narudžbenica koliko ih je bilo u 2019.  Za svaku od 6 600 narudžbenica bilo je potrebno isprintati više kopija i fizički ih dostaviti na pet adresa. No, toga sada više nema, sve je brže, učinkovitije i jeftinije.

Organizacijsko unaprjeđenje poslovanja u Gradu je utemeljeno na upravljanju poslovnim procesima, a pokrenuo ga je, poticao i podržavao gradonačelnik. Naime, Ured gradonačelnika je još 2012. pokrenuo više projekata radi brže prilagodbe novim uvjetima poslovanja i prihvaćanja europskih upravnih standarda.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, brojni online servisi Grada Zagreba  su već dostupni našim građanima i poslovnim subjektima, npr. e-Pisarnice, e-Školstva, e-Matica Grada Zagreba, e-Prijava na natječaje za financiranje programa i projekata udruga koje se financiraju iz proračuna Grada, e-Beba, e-financijsko poslovanje, e-Narudžbenica, Javni poziv za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba (ZgSport), a intenzivno se radi na digitalizaciji još nekih usluga, npr. za  izdavanje akata za građenje (građevinska, lokacijska, uporabna dozvola…), za postupke izdavanja rješenja o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu te za postupak podnošenja primjedbi na Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a te e-Upisi u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb.

Prezentirajući novu digitalnu uslugu, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco je istaknuo da digitaliziranjem gradskih  poslovnih procesa Grad Zagreb pokazuje spremnost na implementaciju inovativnih rješenja u poslovanju. Time šaljemo poruku da jesmo i da želimo biti učinkovit servis građana i podrška našim poduzetnicima, istaknuo je pročelnik Laco.

Još iz kategorije

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

30.03.2020. komentiraj

Proizvod Poslovne inteligencije za zaštitu privatnosti, Data Privacy Manager, postao je prvi hrvatski softver uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj koji za globalne kupce recenzira tehnološke proizvode i usluge iz cijelog svijeta.

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.