Nova AI strategija Schneider Electric

Nova AI strategija Schneider Electric

Foto: DepositPhotos

Schneider Electric unaprjeđuje svoju strategiju umjetne inteligencije otvaranjem globalnog središta za umjetnu inteligenciju i imenovanjem svog prvog direktora za umjetnu inteligenciju (CAIO). Nakon implementacije nekoliko vodećih poslovnih slučajeva s područja umjetne inteligencije, središte će osigurati skalabilnost i isporučiti mjerljivu vrijednost aktualnim i budućim AI projektima.

Schneider Electric pomaže svojim klijentima u prikupljanju podataka na razini cjelokupnog lanca vrijednosti, što je od ključne važnosti za odlučivanje, agilnost i dekarbonizaciju. Kompanija nastoji nestrukturirane podatke preobraziti u vrijedne uvide za poslovanje, te ekološke inicijative. Novi poslovni modeli vođeni umjetnom inteligencijom koje Schneider Electric kreira, zahtijevaju nove alate i pristupe koji primjenjuju najnovije AI tehnologije.

Osim korištenja umjetne inteligencije za pomoć korisnicima u postizanju učinkovitosti i održivosti, novootvoreno globalno sjedište za umjetnu inteligenciju usredotočit će se i na razvoj internih AI aplikacija koje se koriste u Schneideru i njihovo usvajanje u velikim razmjerima. Schneider Electric središte će osigurati vođenje umjetnom inteligencijom u svim internim domenama, kombinacijom tehnologija, procesa i ljudskog utjecaja.

Kao organizacija, Schneider Electric neprestano nastoji promicati digitalizaciju i omogućiti rad na najučinkovitiji način. S novim središtem za umjetnu inteligenciju, Schneider želi odgovoriti na ključno pitanje: kako iskoristiti prednosti umjetne inteligencije za poticanje učinkovitosti, održivosti i kvalitete u svemu što radimo, zaključuju iz Schneider Electrica.

Još iz kategorije

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

19.01.2022.

Ova kriza pokazala je prednosti hibridnih infrastruktura u računalnom oblaku, a s druge, povećanu potražnju za rješenjima koja automatiziraju IT procese i obradu informacija, kao i informacijsku sigurnost izvan tradicionalnih okvira, pojašnjava za ICTbusiness.info Tomislav Balun, Country Leader, IBM Croatia.

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).