VRIJEME PROMJENA

Nokia proširuje industrijski portfelj aplikacijama

Nokia proširuje industrijski portfelj aplikacijama
Dražen Tomić / Tomich Productions

Nokia je proširila svoj industrijski portfelj s pet novih aplikacija. Namijenjeni su povećanju sigurnosti radnika i poboljšanju mogućnosti praćenja imovine.

Tvrtka je primijetila da ponuda uključuje aplikaciju za sigurnost radnika koja sadrži komunikacijsku platformu za pohranjivanje kritičnih podataka radi poboljšanja vremena odgovora u hitnim slučajevima. Još jedna aplikacija na popisu omogućuje praćenje lokacije za osoblje, ciljajući na zahtjeve usamljenih radnika. Korisnici će moći dijeliti svoju lokaciju u hitnim slučajevima. Dobavljač vjeruje da usluge rješavaju potrebu za davanjem prioriteta sigurnosti s bržim vremenom odziva.

Novi set proizvoda također uključuje tri aplikacije za praćenje uživo koje pokrivaju sustav koji pruža visoko precizno praćenje vanjske lokacije za strojeve i ljude pomoću satelitskog pozicioniranja, navigacijsku mobilnu aplikaciju i rješenje dizajnirano za praćenje i identifikaciju toka imovine. Potpredsjednik rubnih rješenja za poslovne kampuse u Nokiji Stephan Litjens rekao je da proizvodi pružaju veću učinkovitost i produktivnost te dodatno povećavaju sigurnost radnika uz spremnost, svijest o situaciji i brzu reakciju tijekom incidenata. Nokijine druge industrijske ponude također uključuju 5G ručna računala lansirana u rujnu 2023., prilagođena za upotrebu u visokorizičnim industrijskim okruženjima.