Neos akvizicijom širi svoj portfelj usluga

Neos akvizicijom širi svoj portfelj usluga

Preuzimanjem vlasništva nad Inovativnim trendovima, širimo svoj tim, ali i portfelj, ističe za ICTbusiness.info Davorin Capan, član Uprave te CEO Neosa i SV Groupa te dodaje da akvizicijom kompanije učvrstili smo našu poziciju na tržištu te smo nastavili kreirati svoj put prema regionalnom liderstvu u IT sektoru.

Slijedom integracija raznovrsnih usluga, hrabro i optimistično koračamo naprijed te u 2023. godini očekujemo nastavak poslovnog rasta i razvoja s fokusom na implementaciju novih projekata i proizvoda koji će djelotvorno oblikovati regionalnu IT industriju, ističe Capan.

Koji je razlog kupnje tvrtke Inovativni trendovi i o kolikoj je transakciji riječ?

Tvrtka Inovativni trendovi uspješno se profilirala kao izvođač pouzdanih rješenja temeljenih na modernim tehnologijama, kao što je obuhvat i obrada velike količine podataka u realnom vremenu, u kompleksnim procesima. Akvizicijom te kompanije učvrstili smo našu poziciju na tržištu te smo nastavili kreirati svoj put prema regionalnom liderstvu u IT sektoru. Pridruživanjem stručnjaka kompanije Inovativni trendovi osnažujemo našu Software Engineering vertikalu s ciljem moćne i kvalitetne suradnje na nadolazećim projektima. Nadalje, preuzimanjem vlasništva nad Inovativnim trendovima, širimo svoj tim, ali i portfelj, čime se broj visokoobrazovanih softverskih inženjera kontinuirano povećava, a samim time, dolazimo i do maksimizacije izazovnih projekata. Vjerujem da će učinkovitost ovog poslovnog iskoraka prepoznati svi naši klijenti iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora. Uzimajući u obzir nestabilnost i dinamiku tržišta u okviru kojeg djelujemo, smatram da su kvalitetne akvizicije najbolji način za  doći do kvalitetnih seniorskih kompetencija koje danas uvelike doprinose unaprjeđenju naše tvrtke.

Hoćete li tvrtku integrirati u Neos ili će nastaviti samostalno poslovati? Na koji će te način uklopiti njihova rješenja i kompetencije u poslovanje Neosa?

Tvrtka će nastaviti poslovati samostalno u predstojećem razdoblju. Rješenja i kompetencije koja preuzimamo zajedno s tvrtkom Inovativni trendovi sinergijski će djelovati s dosadašnjim stečenim znanjima i rješenjima iz portfelja Neosa te ojačati naše mogućnosti da klijentima isporučimo opipljivu poslovnu vrijednost primjenom najnovijih tehnologija i iskustva stručnjaka. Dugoročniji cilj je uže povezivanje zbog fleksibilnosti poslovanja i pristupa tržištu, te na kraju i integracija.

Kakvim ocjenjujete poslovanje u 2022. godini i što očekujete u sljedećoj 2023. godini?

Unatoč gospodarskim turbulencijama koje su sada već postale dio naših života, kako u društvenom, tako i u poslovnom svijetu, Neos se uspio oduprijeti gorućim problematikama i nesigurnostima na domaćoj, ali i globalnoj razini. To dokazuju naši iznimni poslovni rezultati koji su do posebnog izražaja došli u zadnjem kvartalu 2022. godine. Slijedom integracija raznovrsnih usluga, hrabro i optimistično koračamo naprijed te u 2023. godini očekujemo nastavak poslovnog rasta i razvoja s fokusom na implementaciju novih projekata i proizvoda koji će djelotvorno oblikovati regionalnu IT industriju. U svakom trenutku razmatramo mogućnost novih preuzimanja perspektivnih kompanija na tržištu, te očekujem kako će i tijekom predstojećeg razdoblja biti još vijesti poput ove o preuzimanju Inovativnih trendova.

Koji su za vas ključni projekti u ovoj godini? (koje industrije, koja rješenja...)

Jedan od naših najvažnijih proizvoda je sustav CloudVane koji omogućuje različite optimizacije vezano uz upravljanje troškovima korištenja cloud usluga, automatizaciju operacija, obračun usluga krajnjim korisnicima te druge napredne funkcionalnosti vezano uz Multicloud platformu obzirom na najvažnije Hyperscale pružatelje cloud usluga - Oracle OCI, Microsoft Azure, Amazon AWS i Google GCP. Osim tog i drugih produkata koje nudimo, snažno smo okrenuti zahtjevnim i velikim projektima vezanim uz naše klijente iz privatnog i javnog sektora.

Dogodine nas očekuje službeni ulazak u eurozonu, pa smo tijekom 2022. pripremali i korporativno poslovanje, kao i klijente na promjene u monetarnom sustavu. S obzirom na snažno prisustvo klijenata iz sektora bankarstva i financija u našem portfelju klijenata, kao i utjecaj uvođenja eura na poslovanje ostalih naših klijenata, odradili smo značajan posao na potrebnim prilagodbama, koji je sada uspješno završen ili u završnoj fazi.

Što danas korisnici očekuju od rješenja koje kupuju od vas?

IT sektor je uistinu dinamičan i trendovi se na tom području mijenjanju iz dana u dan, osobito u razvijenim društvima i tehnološki naprednim zajednicama. Sukladno tomu, kontinuirano se mijenjaju i zahtjevi i potrebe naših klijenata i korisnika zbog čega nam je briga o dodanoj vrijednosti na prvom mjestu. Upravo zato od nas se očekuje provedba rješenja koja obuhvaćaju ne samo konačan proizvod ili uslugu, već cjelokupni integrirani pristup - od strateškog usmjeravanja, modernizacije i konzaltinga do razvoja i pune podrške. Srž našeg poslovanja jest projektiranje i izvedba informacijskih sustava. Dvadeset godina uspješno surađujemo s vodećim tvrtkama iz raznih industrija s naglaskom na financijskim uslugama, telekomunikacijama te javnom sektoru.

Klijentima pružamo poslovna rješenja i usluge na područjima od IT infrastrukture i integracije (lokalne, cloud, hibridne platforme) do razvoja složenih aplikativnih rješenja i sustava napredne analitike podržanih umjetnom inteligencijom. Razvijamo i uspješno implementiramo naše proizvode po sistemu ključ u ruku.

Na taj način, našim klijentima pružamo end-to-end rješenja pomoću čega omogućavamo smanjenje kompleksnosti njihovih transformacija, čime smo postali prepoznati kao pouzdan partner u unaprijeđenju i digitalizaciji poslovanja.