Najbolji besplatni video editori

Najbolji besplatni video editori

Foto: DepositPhotos

Besplatni video editori dogurali su jako daleko kroz sve ove godine i pojam za takav alat više nije skromni Windows Movie Maker, ugašen još početkom 2017. U današnje vrijeme nude vrhunske mogućnosti, čak i kad su potpuno besplatni.

A da bismo vam olakšali izbor najboljeg besplatnog video editora, nudimo trenutno četiri najbolja po izboru korisnika.

1. Apple iMovie

Kompatibilnost: Mac, iOS

Plusevi: dobar i za početnike, ima automatsku mogućnost spremanja, lako se personalizira

Minusi: nedostaju napredni alati kakve ima konkurencija, kompatibilan isključivo s Mac OS i nije za napredne korisnike

Zaključak: iako je ograničen za Appleove uređaje, nudi jednostava set alata za one koji žele brzo i jednostavno editirati videosadržaj. Nažalost, za one koji žele malo više, potrebno je okrenuti se konkurenciji.

2. DaVinci Resolve

Kompatibilnost: Linux, Mac, Windows

Plusevi: sjajna korekcija boja, aktivna zajednica korisnika, izvrsna kompatibilnost

Minusi: zauzima minimalno 16GB prostora i za neometan rad treba minimalno 16GB radne memorije, nije za početnike i treba neko vrijeme za podešavanje iz Final Cuta

Zaključak: profesionalci s moćnim uređajima će uživati jer mogu čak raditi i na 8K sadržaju te imaju više od 250 alata na raspolaganju. Početnici ipak moraju podosta učiti i imati strpljenja da bi "uhvatili" sve što se nudi. Nažalost, nije potpuno besplatan.

3. Lightworks

Kompatibilnost: Linux, Mac, Windows

Plusevi: dobar za početnike, ima jednostavne alate za editiranje

Minusi: nije idealan za napredne korisnike, ima ograničene mogućnost i česte glitcheve

Zaključak: Za početnike je najidealniji alat jer sve je vrlo jasno objašnjeno, Lightworks vas sam vodi kroz sve što radite i priprema za sljedeći korak. Kad se usavršite i shvatite da Lightworks možete koristiti bez problema, znači da ste spremni za korištenje i kompliciranijih alata. Također, potpuno je besplatan u svakom smislu.

4. VSDC

Kompatibilnost: Windows

Plusevi: višestruki formati na raspolaganju, napredni set alata za editiranje

Minusi: kompatibilan samo s Windows sustavima, ograničen media library i nije idealan za početnike

Zaključak: Iako ima svojih limita i u ovom društvu je najmanje idealan izbor, prednost mu je mogućnost sinkronizacije, što može biti korisno i zabavno.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.