Najbolji besplatni PDF editori

Najbolji besplatni PDF editori

Foto: DepositPhotos

Postoji cijeli niz sjajnih PDF editora na tržištu, ali kad je riječ o besplatnima, priča se zaustavlja na “velikoj petorci”, koju ćemo predstaviti u nastavku teksta.

Naime, korisnici žele da im PDF editor omogućava neometan rad, barem po pitanju osnovnih mogućnosti, a besplatne inačice rijetko pružaju potpuno iskustvo. Srećom, postoje rješenja, iznimno zadovoljavajuća.

1. ApowerPDF

Moćan alat koji radi unutar samog internetskog preglednika, koji sam po sebi nije besplatan, osim ako se ne koristi baš tako - kroz internetski preglednik. Nudi editiranje teksta, što je inače vrlo čudno za besplatni PDF editor, tako da je to zapravo najbitnija stavka u ovoj priči.

Plusevi:

- odlična ponuda alata za editiranje

- može kreirati PDF iz temelja

Minus:

- zahtijeva plugin za internetski preglednik

2. PDF-XChange Editor

Također nudi uređivanje teksta, ali i ne samo to! Ima OCR mogućnost, što znači da je moguće editirati i tekst na fotografijama. Nažalost, mnoge mogućnosti dostupne su samo kroz plaćenu verziju, koja košta oko 45 američkih dolara.

Plusevi:

- OCR (optical character recognition)

- editiranje teksta

- razdvajanje i širenje stranica

Minuse nismo pronašli.

3. Sejda

Besplatni editor, ali samo kroz nekoliko sati. Nudi apsolutno sve po pitanju editiranja, ali u besplatnoj verziji se sa servera sav rad briše nakon pet sati i možete uređivati do 200 stranica ili do 50MB podataka, ovisno što prije "ispunite". Plaćena verzija pak košta pet dolara tjedno. Odlično rješenje za jednokratnu uporabu, ali skupo za dugotrajni rad.

Plusevi:

- odlična ponuda alata za editiranje

- cloud pohrana

Minusi:

- sesije ističu nakon pet sati

4. PDFescape

Najveća prednost mu je što može uređivati tekst, dodavati tekst, ali i dodavati fotografije. Postoje dvije verzije, besplatna web aplikacija i premium desktop program. Radi s Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera i Safari internetskim preglednicima.

Plusevi:

- podrška raznih formi

- omogućava dodavanje fotografija i drugih medija

Minusi:

- besplatan je samo u online verziji

5. Ableword

Nudi cijeli niz mogućnosti u besplatnoj verziji, ali problematično je što nije nadopunjen od 2015. Ali, oduševit će vas što sve može, pa za početnike nema boljeg rješenja od ovog, jer nudi najviše za ništa novca.

Plusevi:

- omogućava potpuno editiranje teksta

- sve mogućnosti su mu otključane u besplatnoj verziji

Minusi:

- nema podrške od 2015.

Još iz kategorije

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice &  Advanced Communications Summitu

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu

18.11.2019. komentiraj

Huawei je na ovogodišnjem Voice & Advanced Communications Summitu održanom prošlog tjedna u Berlinu osvojio dvije nagrade – 'Best 5G Voice Solution' i 'Communications Innovator of the Year'. Osvajanjem nagrada još je jednom prepoznata inovativnost Huaweija na području komunikacijske tehnologije te razvoju mreža i aplikacija.

Inovacije i korporacije – gdje smo i kamo idemo

Inovacije i korporacije – gdje smo i kamo idemo

17.11.2019. komentiraj

Tvrtke trebaju biti inovativne ako žele uspjeti i prilagoditi se tržištu na vrijeme, bit će jedna od tema konferencije CORP2IN održava se od 20. do 22. studenoga u Algebra LABu, u Zagrebu. No, nije dovoljno osloniti se na slučajnu inovativnost i trenutke inspiracije već treba postojati sustav u kojem se potiče inovativan način razmišljanja te u kojem se zna, tko, kako i kada predlaže, evaluira i stavlja ideje u projekte. Osim toga, inovativnost zahtjeva određeni set vještina i alata, te ju je potrebno njegovati i razvijati kao i svaki drugi aspekt tvrtke. Inovativnost nadilazi industriju i omogućuje konkurentnost, povećanje tržišta i ekonomski rast. Inovacije se mogu pojaviti svuda oko nas, a ne samo u istraživačkim laboratorijima, velikim korporacijama i na fakultetima.

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.