Najbolje mobilne aplikacije za skeniranje dokumenata

Najbolje mobilne aplikacije za skeniranje dokumenata

Digitalno doba ubrzalo je život do granica koje nisu bile zamislive prije nekoliko godina, što znači da se tržište konstantno nadopunjava rješenjima koja će pratiti taj tempo. Stoga, ne čude brojne aplikacije za skeniranje dokumenata, koje pretvaraju pametni telefon u skener i čine također stvari koje su prije desetak godina bile nepojmljive.

Naravno, u cijelom moru onih koje nude skeniranje, postoje najbolje od najboljih i ovdje ćemo nabrojati njih pet.

1. Dropbox Business

Plusevi: povjerenje, multiplatformska podrška, skenira tekst i fotografije te više stranica odjednom, 30 dana besplatnog testiranja

Minus: ne podržava PDF format

Cijena: 13,5 USD mjesečno i za to se dobije 2TB cloud prostora, 120 dana za mogući povrat obrisanih dokumenata, 256-bit AES i SSL/TLS enkripcija, pametni sync, Office 365 integracija, pristup konzoli za administratore, daljinsko upravljanje.

Dropbox ima pola milijarde korisnika i ovako nešto iznimno je korisno mnogima od njih, no šteta je što nema PDF podrške. Uz nju bi prvo mjesto bilo još čvršće. Također, više je za naprednije korisnike, koji trebaju ekstra dodatke, ne samo mogućnosti skeniranja. Naravno, dostupan je za iOS i Android.

2. ABBYY FineScanner

Plusevi: podržava 12 različitih formata, iOS i Android, a posebno je osvježavajuća podrška za 193 jezika svijeta, kao i ona za razne cloud usluge

Minus: konstantno treba nešto plaćati

Cijena: besplatno, ali nudi mogućnosti plaćanja unutar aplikacije

Veliko osvježenje i ako se gleda samo skeniranje dokumenata, pobjednik. Najveći problem je što nema sustav pretplata pa možete izgubiti volju od stalnih potraživanja uplata za rad unutar aplikacije. Bez problema dokumente možete pohraniti na OneDrive, Dropbox, Evernote, Facebook, Google Drive, One Note...

3. Genius Scan

Plus: podrška za razne cloud servise, ugrađene mogućnosti zaštite, podrška za iOS i Android

Minus: konstantno treba nešto plaćati

Cijena: besplatno, ali nudi mogućnosti plaćanja unutar aplikacije

Kao i kod ABBYY FineScanner, najveći problem je što nema sustav pretplata pa možete izgubiti volju od stalnih potraživanja uplata za rad unutar aplikacije. Bez problema dokumente možete pohraniti na OneDrive, Dropbox, Evernote, Facebook, Google Drive, One Note... Na trećem je mjestu jer ipak nema toliku podršku za razne jezike svijeta.

4. Scanbot

Plus: jednostavnost, podrška za većinu poznatih formata, kao i ona za iOS i Android te mnoge cloud servise, nudi mogućnost direktnog faksiranja u 50 zemalja svijeta

Minus: konstantno treba nešto plaćati

Cijena: besplatno, ali nudi mogućnosti plaćanja unutar aplikacije

Faksiranje direktno s mobilnog uređaja u 50 zemalja svijeta najveći je plus ove aplikacije, odnosno, ono što je izdvaja. Također, nudi se i podrška za cloud servise kao iCloud, Google Drive, Dropbox, Evernote, Amazon Drive, Slack, Todolist, OneDrive, OneNote i Box. Problem je način naplaćivanja.

5. CamScanner

Plus: podrška za OS i Android, podrška za vodeće cloud usluge, niska cijena

Minus: predviđena prvenstveno za poslovne korisnike

Cijena: 4,99 USD mjesečno ili 49,99 USD godišnje, za što se dobije 10GB prostora za pohranu, pristup prema 40 ekstra suradnika koji obogaćuju aplikaciju dodacima i mogućnosti zaštite dokumenata lozinkama.

Za poslovne korisnike idealno zbog cijene i ponude. Ima i PDF podršku, što ju izdvaja u odnosu na Dropbox Business. Ipak, siromašna ponuda cloud servisa je određeni minus jer nudi se podrška samo za Box, Google Drive, Dropbox, Evernote i OneDrive.

Još iz kategorije

Kako uz IT razvijati poslovanje

Kako uz IT razvijati poslovanje

24.05.2018. komentiraj

Drugi dan Combis konferencije bio je posvećen predavanjima o relevantnim ICT temama. Predavanja  su podijeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model za kompanije te napredna aplikativna rješenja i usluge.

IT transformacija preduvjet uspjeha digitalizacije kompanija

IT transformacija preduvjet uspjeha digitalizacije kompanija

24.05.2018. komentiraj

U procesu digitalne transformacije IT mora biti brži, agilniji, jeftiniji i pružiti pravovremenu podršku poslovanju. Iz tog razloga, stručnjaci Combisa na interaktivnom nizu predavanja adresirali su brojne aktualne teme u ovom području - od softverski definirane infrastrukture, preko automatizacije, dilema oko Clouda, aplikacija i kontejnerskih platformi, pa sve do podjednako važne - sigurnosti.

Canon demonstrirao automatizirano rješenje za plošni tisak i rezanje

Canon demonstrirao automatizirano rješenje za plošni tisak i rezanje

24.05.2018. komentiraj

Na sajmu FESPA u Berlinu, koji je održan prošlog tjedna, Canon je pokazao kako inovacija u automatizaciji procesa može povećati produktivnost, proširiti proizvodne kapacitete i povećati profitabilnost tiskara.