Nabava opreme za istraživanje beacona

Nabava opreme za istraživanje beacona

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Kako bi se iskoristio potencijal beacona te osigurala pouzdanost, točnost te stabilno mjerenje i umjeravanje parametara, u cilju uspješne provedbe projekta „Istraživanje beacona u svrhu izgradnje mreže kretanja – razvoj platforme za urbanu mobilnost“ tvrtka Trilix nabavila je opremu za istraživanje beacona, koja se sastoji od servera i licenci. Ako ne znate što je to beacon očito je da niste gledali film „Lov na Crveni oktobar“ (Hunt for Red October) u kojem Sean Connery glumi kapetana najmodernije ruske nuklearne podmornice i kaže „Re-verify our range to target… one ping only“.

Naime, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provode ga tvrtka Trilix iz Zagreba, u partnerstvu s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), kako bi se utjecalo na poboljšanje mobilnosti ljudi u urbanim sredinama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.526.917,02 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 2.278.221,17 kuna, dok razliku u iznosu od 1.167.195,85 kuna osiguravaju tvrtka Trilix i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Projekt je počeo 29. lipnja 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Novonabavljena oprema sastoji se od najmodernijih servera i licenci, a njihovim korištenjem doprinijet će se razvoju novog proizvoda (platforme za urbanu mobilnost), koja će nastati kao rezultat primijenjenog istraživanja i razvoja te će biti stavljena na tržište. Implementacijom projekta osigurat će se poboljšana  mobilnost i pristupačnost, bolja kvaliteta življenja, poboljšanje prometne sigurnosti, povećanje učinkovitosti i ekonomičnosti u prometnom sustavu, kao i  povećanje atraktivnosti javnog gradskog sustava i sl.

Tvrtka Trilix nastavlja ulagati u istraživanje i razvoj te surađivati s znanstveno-istraživačkim sektorom, a u budućnosti se planira daljnji razvoj i proizvodnja novih proizvoda uz potporu iz EU fondova, ističu iz kompanije.

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.