Nabava opreme za istraživanje beacona

Nabava opreme za istraživanje beacona

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Kako bi se iskoristio potencijal beacona te osigurala pouzdanost, točnost te stabilno mjerenje i umjeravanje parametara, u cilju uspješne provedbe projekta „Istraživanje beacona u svrhu izgradnje mreže kretanja – razvoj platforme za urbanu mobilnost“ tvrtka Trilix nabavila je opremu za istraživanje beacona, koja se sastoji od servera i licenci. Ako ne znate što je to beacon očito je da niste gledali film „Lov na Crveni oktobar“ (Hunt for Red October) u kojem Sean Connery glumi kapetana najmodernije ruske nuklearne podmornice i kaže „Re-verify our range to target… one ping only“.

Naime, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provode ga tvrtka Trilix iz Zagreba, u partnerstvu s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), kako bi se utjecalo na poboljšanje mobilnosti ljudi u urbanim sredinama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.526.917,02 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 2.278.221,17 kuna, dok razliku u iznosu od 1.167.195,85 kuna osiguravaju tvrtka Trilix i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Projekt je počeo 29. lipnja 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Novonabavljena oprema sastoji se od najmodernijih servera i licenci, a njihovim korištenjem doprinijet će se razvoju novog proizvoda (platforme za urbanu mobilnost), koja će nastati kao rezultat primijenjenog istraživanja i razvoja te će biti stavljena na tržište. Implementacijom projekta osigurat će se poboljšana  mobilnost i pristupačnost, bolja kvaliteta življenja, poboljšanje prometne sigurnosti, povećanje učinkovitosti i ekonomičnosti u prometnom sustavu, kao i  povećanje atraktivnosti javnog gradskog sustava i sl.

Tvrtka Trilix nastavlja ulagati u istraživanje i razvoj te surađivati s znanstveno-istraživačkim sektorom, a u budućnosti se planira daljnji razvoj i proizvodnja novih proizvoda uz potporu iz EU fondova, ističu iz kompanije.

Još iz kategorije

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

17.05.2019. komentiraj

Ekskluzivni Sigfox operater za Hrvatsku, IoT Net Adria, okupio je više od 300 stručnjaka na Touchpointu, prvoj Sigfox konferenciji u Hrvatskoj. Ovogodišnji susret tehnoloških stručnjaka, developera hardvera i softvera, stručnjaka iz poslovnog sektora i znanstvenika održao se nakon uspješno odrađene prve faze, odnosno izgradnje IoT mreže a druga faza, implementacija rješenja na hrvatskom tržištu, uskoro kreće.

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

16.05.2019. komentiraj

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.

Nextbike nakon 30 gradova uvodi i električne bicikle

Nextbike nakon 30 gradova uvodi i električne bicikle

15.05.2019. komentiraj

Šesti rođendan nextbike slavi u više od 30 gradova u Hrvatskoj i regiji, a ono što slijedi je integracija s drugim dionicima u javnom prijevozu te širenje mreže električnih bicikala. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH danas broji više od 50.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz.