Nabava opreme za istraživanje beacona

Nabava opreme za istraživanje beacona

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Kako bi se iskoristio potencijal beacona te osigurala pouzdanost, točnost te stabilno mjerenje i umjeravanje parametara, u cilju uspješne provedbe projekta „Istraživanje beacona u svrhu izgradnje mreže kretanja – razvoj platforme za urbanu mobilnost“ tvrtka Trilix nabavila je opremu za istraživanje beacona, koja se sastoji od servera i licenci. Ako ne znate što je to beacon očito je da niste gledali film „Lov na Crveni oktobar“ (Hunt for Red October) u kojem Sean Connery glumi kapetana najmodernije ruske nuklearne podmornice i kaže „Re-verify our range to target… one ping only“.

Naime, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provode ga tvrtka Trilix iz Zagreba, u partnerstvu s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), kako bi se utjecalo na poboljšanje mobilnosti ljudi u urbanim sredinama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.526.917,02 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 2.278.221,17 kuna, dok razliku u iznosu od 1.167.195,85 kuna osiguravaju tvrtka Trilix i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Projekt je počeo 29. lipnja 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Novonabavljena oprema sastoji se od najmodernijih servera i licenci, a njihovim korištenjem doprinijet će se razvoju novog proizvoda (platforme za urbanu mobilnost), koja će nastati kao rezultat primijenjenog istraživanja i razvoja te će biti stavljena na tržište. Implementacijom projekta osigurat će se poboljšana  mobilnost i pristupačnost, bolja kvaliteta življenja, poboljšanje prometne sigurnosti, povećanje učinkovitosti i ekonomičnosti u prometnom sustavu, kao i  povećanje atraktivnosti javnog gradskog sustava i sl.

Tvrtka Trilix nastavlja ulagati u istraživanje i razvoj te surađivati s znanstveno-istraživačkim sektorom, a u budućnosti se planira daljnji razvoj i proizvodnja novih proizvoda uz potporu iz EU fondova, ističu iz kompanije.

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).