Nabava opreme za istraživanje beacona

Nabava opreme za istraživanje beacona

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Kako bi se iskoristio potencijal beacona te osigurala pouzdanost, točnost te stabilno mjerenje i umjeravanje parametara, u cilju uspješne provedbe projekta „Istraživanje beacona u svrhu izgradnje mreže kretanja – razvoj platforme za urbanu mobilnost“ tvrtka Trilix nabavila je opremu za istraživanje beacona, koja se sastoji od servera i licenci. Ako ne znate što je to beacon očito je da niste gledali film „Lov na Crveni oktobar“ (Hunt for Red October) u kojem Sean Connery glumi kapetana najmodernije ruske nuklearne podmornice i kaže „Re-verify our range to target… one ping only“.

Naime, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provode ga tvrtka Trilix iz Zagreba, u partnerstvu s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), kako bi se utjecalo na poboljšanje mobilnosti ljudi u urbanim sredinama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.526.917,02 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 2.278.221,17 kuna, dok razliku u iznosu od 1.167.195,85 kuna osiguravaju tvrtka Trilix i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Projekt je počeo 29. lipnja 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Novonabavljena oprema sastoji se od najmodernijih servera i licenci, a njihovim korištenjem doprinijet će se razvoju novog proizvoda (platforme za urbanu mobilnost), koja će nastati kao rezultat primijenjenog istraživanja i razvoja te će biti stavljena na tržište. Implementacijom projekta osigurat će se poboljšana  mobilnost i pristupačnost, bolja kvaliteta življenja, poboljšanje prometne sigurnosti, povećanje učinkovitosti i ekonomičnosti u prometnom sustavu, kao i  povećanje atraktivnosti javnog gradskog sustava i sl.

Tvrtka Trilix nastavlja ulagati u istraživanje i razvoj te surađivati s znanstveno-istraživačkim sektorom, a u budućnosti se planira daljnji razvoj i proizvodnja novih proizvoda uz potporu iz EU fondova, ističu iz kompanije.

Još iz kategorije

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.

Digitalna tvornica

Digitalna tvornica

13.07.2019. komentiraj

U Chengduu Siemens upravlja jedna od najmodernijih tvornica u Kini. Ali ne samo to: 2018. je Svjetski gospodarski forum Siemens Electronic Works Chengdu nagradio kao jednu od najmodernijih tvornica svijeta. Tvornica je ogledni primjer za Industriju 4.0 i pokazuje kako digitalizacija potiče inovacije.

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

12.07.2019. komentiraj

Hrvatska tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekt do sada s Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regiji. U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici implementirati robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne strojeve temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje.