MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

Foto: DepositPhotos

Ericsson je na Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barceloni i službeno pokrenuo IoT Accelerator Marketplace, koji će svim poslužiteljima usluga na području interneta stvari nuditi ponudu aplikacija na jednom mjestu. Iznimna je to stvar i za developere, koji sad znaju da na jednom mjestu mogu biti viđeni, ali ujedno mogu i sami vidjeti što se nudi pa možda u svojim aplikacijama ponešto dodati, oduzeti ili jednostavno poboljšati.

Ovime se zapravo nastavlja praksa iz prošle godine, kad je Ericsson službeno pokrenuo i Connected Vehicle Marketplace, gdje se na jednom mjestu mogu pronaći aplikacije i informacije vezane uz atomobile spojene na mrežu. Dakle, kao i u tom slučaju, tako je i u slučaju s IoT Accelerator Marketplace, poanta da se može dijeliti sve vezano uz IoT na jednom mjestu.

"Predviđamo da će broj IoT uređaja nadmašiti broj telefona te postati najbrojniji tip povezanih uređaja već ove godine, a prema zadnjem izdanju našeg Ericsson Mobility Reporta, do 2022. godine će postojati 18 milijardi povezanih IoT uređaja. Ovaj golemi uzlet zahtijeva novi pristup planiranju, dizajnu, radu i mogućnostima mreže za razliku od onog u tradicionalnim mrežama mobilnog širokopojasnog pristupa", poručili su iz švedske kompanije.

Kao i Connected Vehicle Marketplace, tako je i IoT Accelerator Marketplace, baziran u cloudu, što osigurava jednostavnost i praktičnost s obzirom da je na taj način sve nadohvat ruke. Također, jasno je i da će se s ovom platformom uvelike ubrzati razvoj aplikacija vezanih za Internet stvari i kad mobilne mreže pete generacije (5G) postanu standard, korisnici će imati već itekako postavljene temelje po IoT pitanjima, što znači da nikakvog praznog hoda neće biti.

Dakle, sad je na redu da se riješi sigurnosni problem s IoT jer oko tog još uvijek ne postoji konsenzus, ponajviše zbog izostanka regulativa i standarda. No, svakako će i to stići kroz narednih godinu dana do 18 mjeseci.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.