MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

Foto: DepositPhotos

Ericsson je na Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barceloni i službeno pokrenuo IoT Accelerator Marketplace, koji će svim poslužiteljima usluga na području interneta stvari nuditi ponudu aplikacija na jednom mjestu. Iznimna je to stvar i za developere, koji sad znaju da na jednom mjestu mogu biti viđeni, ali ujedno mogu i sami vidjeti što se nudi pa možda u svojim aplikacijama ponešto dodati, oduzeti ili jednostavno poboljšati.

Ovime se zapravo nastavlja praksa iz prošle godine, kad je Ericsson službeno pokrenuo i Connected Vehicle Marketplace, gdje se na jednom mjestu mogu pronaći aplikacije i informacije vezane uz atomobile spojene na mrežu. Dakle, kao i u tom slučaju, tako je i u slučaju s IoT Accelerator Marketplace, poanta da se može dijeliti sve vezano uz IoT na jednom mjestu.

"Predviđamo da će broj IoT uređaja nadmašiti broj telefona te postati najbrojniji tip povezanih uređaja već ove godine, a prema zadnjem izdanju našeg Ericsson Mobility Reporta, do 2022. godine će postojati 18 milijardi povezanih IoT uređaja. Ovaj golemi uzlet zahtijeva novi pristup planiranju, dizajnu, radu i mogućnostima mreže za razliku od onog u tradicionalnim mrežama mobilnog širokopojasnog pristupa", poručili su iz švedske kompanije.

Kao i Connected Vehicle Marketplace, tako je i IoT Accelerator Marketplace, baziran u cloudu, što osigurava jednostavnost i praktičnost s obzirom da je na taj način sve nadohvat ruke. Također, jasno je i da će se s ovom platformom uvelike ubrzati razvoj aplikacija vezanih za Internet stvari i kad mobilne mreže pete generacije (5G) postanu standard, korisnici će imati već itekako postavljene temelje po IoT pitanjima, što znači da nikakvog praznog hoda neće biti.

Dakle, sad je na redu da se riješi sigurnosni problem s IoT jer oko tog još uvijek ne postoji konsenzus, ponajviše zbog izostanka regulativa i standarda. No, svakako će i to stići kroz narednih godinu dana do 18 mjeseci.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.