MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

MWC 2018: Ericsson lansirao IoT Accelerator Marketplace

Foto: DepositPhotos

Ericsson je na Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barceloni i službeno pokrenuo IoT Accelerator Marketplace, koji će svim poslužiteljima usluga na području interneta stvari nuditi ponudu aplikacija na jednom mjestu. Iznimna je to stvar i za developere, koji sad znaju da na jednom mjestu mogu biti viđeni, ali ujedno mogu i sami vidjeti što se nudi pa možda u svojim aplikacijama ponešto dodati, oduzeti ili jednostavno poboljšati.

Ovime se zapravo nastavlja praksa iz prošle godine, kad je Ericsson službeno pokrenuo i Connected Vehicle Marketplace, gdje se na jednom mjestu mogu pronaći aplikacije i informacije vezane uz atomobile spojene na mrežu. Dakle, kao i u tom slučaju, tako je i u slučaju s IoT Accelerator Marketplace, poanta da se može dijeliti sve vezano uz IoT na jednom mjestu.

"Predviđamo da će broj IoT uređaja nadmašiti broj telefona te postati najbrojniji tip povezanih uređaja već ove godine, a prema zadnjem izdanju našeg Ericsson Mobility Reporta, do 2022. godine će postojati 18 milijardi povezanih IoT uređaja. Ovaj golemi uzlet zahtijeva novi pristup planiranju, dizajnu, radu i mogućnostima mreže za razliku od onog u tradicionalnim mrežama mobilnog širokopojasnog pristupa", poručili su iz švedske kompanije.

Kao i Connected Vehicle Marketplace, tako je i IoT Accelerator Marketplace, baziran u cloudu, što osigurava jednostavnost i praktičnost s obzirom da je na taj način sve nadohvat ruke. Također, jasno je i da će se s ovom platformom uvelike ubrzati razvoj aplikacija vezanih za Internet stvari i kad mobilne mreže pete generacije (5G) postanu standard, korisnici će imati već itekako postavljene temelje po IoT pitanjima, što znači da nikakvog praznog hoda neće biti.

Dakle, sad je na redu da se riješi sigurnosni problem s IoT jer oko tog još uvijek ne postoji konsenzus, ponajviše zbog izostanka regulativa i standarda. No, svakako će i to stići kroz narednih godinu dana do 18 mjeseci.

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).