MWC 2016: LG i Intel surađuju kako bi uveli tehnologiju 5G telematike u automobile sljedeće generacije

MWC 2016: LG i Intel surađuju kako bi uveli tehnologiju 5G telematike u automobile sljedeće generacije

Foto: Shutterstock

Na sajmu Mobile World Congress u Barceloni, Intel i LG Electronics objavili su da surađuju na razvoju tehnologije telematike bazirane na 5G koja predstavlja sljedeću generaciju bežične tehnologije za automobile. LG je prva kompanija koja će isporučivati proizvode za telematiku koji se oslanjaju na LTE povezivost umjesto starije 2G ili 3G mreže.

„Bliskom suradnjom s Intelom nadamo se da ćemo nadograditi vodstvo LG-evim komunikacijskim proizvodima 5G telematike sljedeće generacije“, rekao je Kim Jin-yon, predsjednik LG Electronicsove poslovne jedinice Vehicle Components In-Vehicle Infotainment.

5G telematika prenosi podatke više od 33 puta brže nego 4G LTE s latencijom za koju se očekuje da će pasti na jednu desetinu one kod trenutnih brzina. Softver se može ažurirati velikom brzinom putem OTA (Over The Air) mreža, a videozapisi i ostali multimedijski sadržaj će se brže preuzimati putem infotainment sustava automobila.

Uz tehnologiju V2X (Vehicle to Everything), dramatično smanjenje latencije kod 5G moguće je i kad automobili voze velikim brzinama. Komunikacija između vozila i vozila, vozila i infrastrukture ili vozila i pješaka preko 5G može spriječiti nesreće, odnosno omogućiti sigurniju vožnju.

„LG je naš jedini dobavljač komponenti za vozila za zajedničko istraživanje i razvoj 5G telematike i iznimno smo sretni što radimo zajedno,“ rekla je Aicha Evans, potpredsjednica i generalna direktorica Intel Communication and Devices Group.

Objedinjavanjem snažne mobilne komunikacijske tehnologije s iskustvom svoje divizije za komponente vozila, LG je ostvario značajan napredak na učvršćivanju svog vodstva u telematici u industriji pametnih automobila. LG je ekskluzivni dobavljač telematike za GM-ov 4G LTE OnStar telematski sustav koji je pomogao LG-u da preuzme vodeću poziciju u automobilskoj telematici s tržišnim udjelom od 30,1 posto u 2013. godini, 30,3 posto u 2014. i 29,9 posto u 2015. godini, prema Strategy Analyticsu.

Još iz kategorije

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.