MWC 2016: Ericsson predstavio rješenja za umreženo društvo

MWC 2016: Ericsson predstavio rješenja za umreženo društvo

Foto: Dražen Tomić

Novim rješenjima koja su u području umrežavanja, IT i medija upravo promovirana na Mobile World Congressu, Ericsson predvodi promjene prema 5G i Internetu stvari (IoT). Podržavajući operatore, pružatelje najrazličitijih usluga te prijevozničke i komunalne tvrtke, ova rješenja su ključna za digitalnu transformaciju kao neminovnu promjenu koja utječe na ljude, poslovanje i širu društvenu zajednicu.

Korporacija Ericsson na ovom ključnom svjetskom okupljanju sudionika industrije mobilnih komunikacija raznolikim aktivnostima obrađuje niz zanimljivih područja, a ističemo ovogodišnja rješenja u fokusu.

Predstavljene su Ericssonove usluge u području analize podataka korisnika i Interneta stvari koje operatorima omogućuju internu efikasnost nudeći istovremeno monetizaciju ovih vrijednih podataka te nastanak novih aplikacija namijenjenih Internetu stvari. Novi mrežni softver 17A nudi golemi broj povezanih stvari po ćeliji uz visoku pouzdanost i sigurnost što će dovesti do posve novih mogućnosti u pametnim gradovima, komunalnim uslugama te drugim gospodarskim granama. Pametni mjerači uz pomoć Ericssonovog cjelovitog rješenja Smart Metering as a Service (SMaaS) mogu unaprijediti poslovne procese komunalnih službi, smanjiti im troškove te omogućiti usredotočenost na temeljni posao.

Snažan Ericssonov alat za analizu video podataka pomoći će pružateljima ovih usluga u prikupljanju i analizi velike količine podataka dobivenih od korisnika, video platformi i mreža. Novo rješenje za mobilni širokopojasni pristup poboljšat će performanse i efikasnost te operatorima omogućiti nove inovacije. Gigabitna LTE mreža nudi najbrži pristup aplikacijama što je vrlo važno korisnicima bez obzira učitavaju li TV emisije ili poslovnim korisnicima koji koriste aplikacije ključne za poslovanje.

Uz pomoć najnovijeg rješenja za upravljanje uslugama i doživljajem korisnika operatori će moći na jasan način doznati iskustva korisnika te isporučivati usluge primjerene njihovim očekivanjima. Revenue manager, prvi sustav za podršku poslovanju u potpunosti prilagođen telekomunikacijskim potrebama, dizajniran je za digitalnu transformaciju poslovanja, spreman za oblak te može biti konfiguriran za gotovo svaku uslugu ili poslovni model.

Delegacija Ericssona Nikole Tesle na čelu s predsjednicom Gordanom Kovačević, kompanijske kupce i partnere upoznala je s Ericssonovim rješenjima od njihovog interesa. Stručnjaci kompanije i ove godine dali su značajan doprinos izloženim rješenjima i uslugama na Mobile World Congressu. Razvojno-istraživački tim Ericssona Nikole Tesle sudjeluje u različitim aktivnostima vezano uz predstavljeni Hyperscale Datacenter System, HDS 8000, novu generaciju sustava namijenjenih podatkovnim centrima. Zagrebački tim razvio je grafičko sučelje prilagođeno potrebama Mobile World Congressa, splitski tim odgovoran je za integraciju i verifikaciju sustava, a kompanijski stručnjaci sudjelovali su i u pripremi sustava za rad te tehničkoj podršci tijekom događanja. Na Ericssonovom izložbenom mjestu ciljanim kupcima prezentiran je i korisnički slučaj koji su razvili kompanijski stručnjaci vezan uz plaćanje narukvicama. Na izložbenom mjestu Deutsche Telekoma demonstriran je rad sustava koji su, na temelju Ericssonovog rješenja Virtual Enterprise Gateway, pripremili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Usluga koju je DT nazvao CloudCPE malim i srednjim tvrtkama omogućit će napredne CPE (Customer Premises Equipment) usluge u oblaku. Ovo rješenje nudi daleko jednostavnije upravljanje korisničkim profilima i prometom s ciljem postizanja veće sigurnosti i učinkovitosti mreže čime će i doživljaj krajnjih korisnika (u ovom slučaju zaposlenika tvrtki) biti bolji.

Još iz kategorije

Platforme za upravljanje podacima ubrzano gube klijente

Platforme za upravljanje podacima ubrzano gube klijente

28.02.2020. komentiraj

Platforme za upravljanje podacima (DMP) gotovo cijelo jedno desetljeće su bile ključne za prikupljanje i prosljeđivanje podataka klijentima, potrebna kako bi bolje ciljali potencijalne korisnike i(li) njihove klijente. No, vremena se mijenjaju i slijedi nova tranzicija, iz DMP-a u CDP ili platforme podataka o klijentima (eng., customer data platforms).

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

28.02.2020. komentiraj

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.