MWC 2016: Ericsson predstavio rješenja za umreženo društvo

MWC 2016: Ericsson predstavio rješenja za umreženo društvo

Foto: Dražen Tomić

Novim rješenjima koja su u području umrežavanja, IT i medija upravo promovirana na Mobile World Congressu, Ericsson predvodi promjene prema 5G i Internetu stvari (IoT). Podržavajući operatore, pružatelje najrazličitijih usluga te prijevozničke i komunalne tvrtke, ova rješenja su ključna za digitalnu transformaciju kao neminovnu promjenu koja utječe na ljude, poslovanje i širu društvenu zajednicu.

Korporacija Ericsson na ovom ključnom svjetskom okupljanju sudionika industrije mobilnih komunikacija raznolikim aktivnostima obrađuje niz zanimljivih područja, a ističemo ovogodišnja rješenja u fokusu.

Predstavljene su Ericssonove usluge u području analize podataka korisnika i Interneta stvari koje operatorima omogućuju internu efikasnost nudeći istovremeno monetizaciju ovih vrijednih podataka te nastanak novih aplikacija namijenjenih Internetu stvari. Novi mrežni softver 17A nudi golemi broj povezanih stvari po ćeliji uz visoku pouzdanost i sigurnost što će dovesti do posve novih mogućnosti u pametnim gradovima, komunalnim uslugama te drugim gospodarskim granama. Pametni mjerači uz pomoć Ericssonovog cjelovitog rješenja Smart Metering as a Service (SMaaS) mogu unaprijediti poslovne procese komunalnih službi, smanjiti im troškove te omogućiti usredotočenost na temeljni posao.

Snažan Ericssonov alat za analizu video podataka pomoći će pružateljima ovih usluga u prikupljanju i analizi velike količine podataka dobivenih od korisnika, video platformi i mreža. Novo rješenje za mobilni širokopojasni pristup poboljšat će performanse i efikasnost te operatorima omogućiti nove inovacije. Gigabitna LTE mreža nudi najbrži pristup aplikacijama što je vrlo važno korisnicima bez obzira učitavaju li TV emisije ili poslovnim korisnicima koji koriste aplikacije ključne za poslovanje.

Uz pomoć najnovijeg rješenja za upravljanje uslugama i doživljajem korisnika operatori će moći na jasan način doznati iskustva korisnika te isporučivati usluge primjerene njihovim očekivanjima. Revenue manager, prvi sustav za podršku poslovanju u potpunosti prilagođen telekomunikacijskim potrebama, dizajniran je za digitalnu transformaciju poslovanja, spreman za oblak te može biti konfiguriran za gotovo svaku uslugu ili poslovni model.

Delegacija Ericssona Nikole Tesle na čelu s predsjednicom Gordanom Kovačević, kompanijske kupce i partnere upoznala je s Ericssonovim rješenjima od njihovog interesa. Stručnjaci kompanije i ove godine dali su značajan doprinos izloženim rješenjima i uslugama na Mobile World Congressu. Razvojno-istraživački tim Ericssona Nikole Tesle sudjeluje u različitim aktivnostima vezano uz predstavljeni Hyperscale Datacenter System, HDS 8000, novu generaciju sustava namijenjenih podatkovnim centrima. Zagrebački tim razvio je grafičko sučelje prilagođeno potrebama Mobile World Congressa, splitski tim odgovoran je za integraciju i verifikaciju sustava, a kompanijski stručnjaci sudjelovali su i u pripremi sustava za rad te tehničkoj podršci tijekom događanja. Na Ericssonovom izložbenom mjestu ciljanim kupcima prezentiran je i korisnički slučaj koji su razvili kompanijski stručnjaci vezan uz plaćanje narukvicama. Na izložbenom mjestu Deutsche Telekoma demonstriran je rad sustava koji su, na temelju Ericssonovog rješenja Virtual Enterprise Gateway, pripremili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Usluga koju je DT nazvao CloudCPE malim i srednjim tvrtkama omogućit će napredne CPE (Customer Premises Equipment) usluge u oblaku. Ovo rješenje nudi daleko jednostavnije upravljanje korisničkim profilima i prometom s ciljem postizanja veće sigurnosti i učinkovitosti mreže čime će i doživljaj krajnjih korisnika (u ovom slučaju zaposlenika tvrtki) biti bolji.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).