MWC 2016: Combis demonstrira svoja cloud i big data rješenja ComCloud i Husky

MWC 2016: Combis demonstrira svoja cloud i big data rješenja ComCloud i Husky

Na sajmu Mobile World Congress u Barceloni ove godine smo sreli i eksperte iz Combisa, vodeće IT kompanije u Hrvatskoj u pružanju IT usluga. Prema riječima Marka Žuvanića, Combisovog konzultanta za razvoj poslovanja, rješenja koja su Combisu trenutačno najviše u fokusu, u središtu su pozornosti i Barcelone.

"Trendovi pokazuju da smo bili na dobrom tragu kad smo ušli u svijet Big Date, Clouda i svijeta Paymenta. Sada je na nama da zainteresiramo publiku svojim rješenjima i proizvodima te iskoristimo dobru startnu poziciju koju smo osigurali pravovremenim prepoznavanjem tržišnih potreba", kaže Žuvanić.

Dodaje kako MWC već dugo nije samo relevantan za mobilnu industriju već je riječ o najvažnijem sajmu informacijske tehnologije u ovom dijelu svijeta. Iz tog razloga i Combisu je prioritet biti ovdje i pratiti trendove i tržište, inovacije i želje klijenata. Živahno je, ubrzano i imamo mnogo sastanaka, prezentiramo naše proizvode i usluge, ističe Žuvanić.

Uz ComCloud, napredno i kompleksno Cloud rješenje koje omogućuje integraciju cloud usluga koje mogu biti implementirane bilo gdje u svijetu, mnogo pozornosti privlači i Combisova Big Data platforma - Husky.

Husky prikuplja velike količine podataka, analizira ih i isporučuje tražene izvještaje, a sve u realnom vremenu. Temeljem prikupljenih podataka, Husky u grafičkom sučelju može filtrirati razne informacije te iste prikazati u obliku izvještaja koji mogu biti u Excelu, ali i u obliku Heat mapa. Industrije u kojima se može primijeniti su brojne - od svijeta telekomunikacija, financijskih institucija i osiguravajućih kuća, pa sve do lanaca maloprodaje te kompanija za transport i logistiku.

U području usluga plaćanja, Combis u Barceloni prezentira skupinu Payment rješenja. Među njima je ComDebts - napredni sustav za naplatu potraživanju koji omogućuje sustavno, precizno i učinkovitu naplatu potraživanja za financijske institucije i tvrtke koje naplaćuju svoje usluge temeljem  evidentirane potrošnje ili obročne otplate.

ComDebts ubrzava proces naplate te smanjuje troškove obrade - snižava ukupno kašnjenje u naplati do 25 posto, a troškove rizika do 20 posto. Sâmo rješenje je rezultat više inovacija razvijenih tijekom godina te je produkt najboljeg Combisovog iskustva u organizaciji procesa naplate. Uz ComDebts, Combis predstavlja i druga rješenja za processing transakcije i uspostavu closed i open loop payment sustava.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).