MWC 2016: Adobe proširio mobilni portfolio aplikacija

MWC 2016: Adobe proširio mobilni portfolio aplikacija

Adobe nije propustio predstaviti novitete na Mobile World Congress u Barceloni, a kao što već i samo ime sugerira, odlučili su se pokazati svoje nove mobilne usluge u Marketing Cloud, čime se u poslovnom okruženju lakše upravlja mobilnim aplikacijama.

Također, tu je i Adobe Experience Manager Mobile, alat za lakše upravljanje i rad na stranicama s mnogo "teškog" sadržaja. To je ujedno i najveća nadogradnja koju su predstavili jer sad će i putem mobilnih uređaja biti moguće raditi sve što se dosad moglo na desktop računalima ili laptopima. Naravno, bit će sve skupa dostupno za iOS, Android i Windows operativne sustave, što znači da nitko neće biti izostavljen.

- Svjesni smo da kompanijama nije problem stvarati aplikacije već im je problem održavati ih i nadograđivati. Ovim novitetima pomažemo da se to lakšem i bolje obavlja, ali i u svakom trenutku - poručili su iz Adobe.

Experience Manger Mobile radi slično kao Muse, njihov alat namijenjen za dizajniranje, samo što je sad fokus ipak u stvaranju templatea i njihovu spajanju s podacima umjesto da se vežu uz HTML.

Sve u svemu, poprilično zanimljiva rješenja od strane Adobea i možda nakon njih više neće biti toliko kritika na račun kompanije, ponajviše od strane Android korisnika koji su nezadovoljni činjenicom da na njih Adobe ne pazi toliko koliko na iOS korisnike i njihove potrebe. Ujedno, mobilni korisnici ovime bi trebali doći na svoje jer im se posao bitno olakšava.

Zanimljivost je i da Experience Manager Mobile developerima omogućava više detalja vezanih uz personalizaciju vezanu uz lokacije. Primjerice, sad će se moći slati poruke korisnicima koji su preuzeli određenu aplikaciju i nalaze se u blizini trgovina koje su vezane uz te aplikacije. Naravno, mogućnosti idu i dalje od toga, a developeri će to sami dodatno istražiti i svakako iskoristiti koliko god mogu.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).