MWC 2016: Adobe proširio mobilni portfolio aplikacija

MWC 2016: Adobe proširio mobilni portfolio aplikacija

Adobe nije propustio predstaviti novitete na Mobile World Congress u Barceloni, a kao što već i samo ime sugerira, odlučili su se pokazati svoje nove mobilne usluge u Marketing Cloud, čime se u poslovnom okruženju lakše upravlja mobilnim aplikacijama.

Također, tu je i Adobe Experience Manager Mobile, alat za lakše upravljanje i rad na stranicama s mnogo "teškog" sadržaja. To je ujedno i najveća nadogradnja koju su predstavili jer sad će i putem mobilnih uređaja biti moguće raditi sve što se dosad moglo na desktop računalima ili laptopima. Naravno, bit će sve skupa dostupno za iOS, Android i Windows operativne sustave, što znači da nitko neće biti izostavljen.

- Svjesni smo da kompanijama nije problem stvarati aplikacije već im je problem održavati ih i nadograđivati. Ovim novitetima pomažemo da se to lakšem i bolje obavlja, ali i u svakom trenutku - poručili su iz Adobe.

Experience Manger Mobile radi slično kao Muse, njihov alat namijenjen za dizajniranje, samo što je sad fokus ipak u stvaranju templatea i njihovu spajanju s podacima umjesto da se vežu uz HTML.

Sve u svemu, poprilično zanimljiva rješenja od strane Adobea i možda nakon njih više neće biti toliko kritika na račun kompanije, ponajviše od strane Android korisnika koji su nezadovoljni činjenicom da na njih Adobe ne pazi toliko koliko na iOS korisnike i njihove potrebe. Ujedno, mobilni korisnici ovime bi trebali doći na svoje jer im se posao bitno olakšava.

Zanimljivost je i da Experience Manager Mobile developerima omogućava više detalja vezanih uz personalizaciju vezanu uz lokacije. Primjerice, sad će se moći slati poruke korisnicima koji su preuzeli određenu aplikaciju i nalaze se u blizini trgovina koje su vezane uz te aplikacije. Naravno, mogućnosti idu i dalje od toga, a developeri će to sami dodatno istražiti i svakako iskoristiti koliko god mogu.

Još iz kategorije

Platforme za upravljanje podacima ubrzano gube klijente

Platforme za upravljanje podacima ubrzano gube klijente

28.02.2020. komentiraj

Platforme za upravljanje podacima (DMP) gotovo cijelo jedno desetljeće su bile ključne za prikupljanje i prosljeđivanje podataka klijentima, potrebna kako bi bolje ciljali potencijalne korisnike i(li) njihove klijente. No, vremena se mijenjaju i slijedi nova tranzicija, iz DMP-a u CDP ili platforme podataka o klijentima (eng., customer data platforms).

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

28.02.2020. komentiraj

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.