Montelektro i 8Sigma razvijaju softver za svjetsku industriju piva

Montelektro i 8Sigma razvijaju softver za svjetsku industriju piva

Foto: Fotolia

Montelektro, jedan od vodećih svjetskih integratora u automatizaciji pivovara te 8Sigma, softverska tvrtka specijalizirana za razvoj MES (eng. Manufacturing Execution System) rješenja započeli su suradnju na projektu razvoja softverskog rješenja koje može zadovoljiti specifične zahtjeve moderne pivarske industrije.

Tehnološki napredak suočava industrije s nizom izazova u ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva i jačanja konkurentnosti.  Kao kompanija koja je u industriji piva i pića prisutna više od 20 godina, Montelektro je izvrsno upoznat sa svim aspektima proizvodnje pića i piva te razumije da je digitalizacija pivovara danas postala nužnost.

Zbog toga su odlučili proširiti svoj portfelj usluga i razviti softversko rješenje koje će njihovim kupcima omogućiti digitalnu transformaciju kompletnog poslovanja.

Slijedeći svoju poslovnu politiku suradnje s pouzdanim i provjerenim kompanijama, Montelektro je za partnera u ovome projektu odabrao zagrebačku softversku tvrtku 8Sigma, čiji tim inženjera ima više od 15 godina iskustva u razvoju i implementaciji MES rješenja u industrijama diljem svijeta.

U sklopu ove suradnje, inženjeri ovih dviju kompanija udružit će snage kako bi razvili MES rješenje koje će pridonijeti unaprjeđenju proizvodnje malih i vrlo velikih pivovara.  Neki od najvažnijih benefita koje će MES rješenje službenog naziva BeerVision uključivati su: nadzor svih faza proizvodnje, integracija i povezivanje opreme, optimiziranje aktivnosti održavanja, praćenje povijesti proizvoda u stvarnom vremenu, usporedbu ciljeva i rezultata, te niza drugih vrijednih aktivnosti koje će omogućiti proizvođačima piva poboljšanje kvalitete proizvoda i povećanje učinkovitosti i produktivnosti.

„Počašćeni smo što nas je tvrtka poput Montelektra prepoznala i odabrala za suradnju na projektu koji u pivovare doslovno donosi 4. industrijsku revoluciju. Bit će to izvrsna prilika za obogaćivanje našeg iskustva u kreiranju inovativnih softverskih rješenja za industriju piva i pića“, objašnjava  Vladimir Lukić direktor 8Sigme.

„Razvojem vlastitog MES rješenja, još jednom potvrđujemo svoj status vodećeg svjetskog pružatelja rješenja po načelu 'ključ u ruke' u području automatizacije pivovara. Ovom suradnjom, napravili smo veliki iskorak te proširili naše usluge na višu razinu automatizacije i digitalizacije“, ističe Edvin Šafranko, izvršni direktori i član Uprave Montelektra

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).