Montažni podatkovni centri i održivost u fokusu

Montažni podatkovni centri i održivost u fokusu

Schneider Electric predstavio je tri neovisne istraživačke studije o održivosti unutar IT i industrije podatkovnih centara. Rezultati studija, koje su proveli vodeći industrijski analitičari, pretpremijerno su prikazani na Schneider Electricovom događaju za medije pod nazivom „Budućnost je sada: Priprema IT infrastrukture za nultu neto stopu emisija.“ Predstavljeni rezultati otkrili su jaz u djelovanju održivosti.

Istraživačke kuće 451 Research, Forrester i Canalys neovisno su prikupili podatke više od 3,000 sudionika diljem svijeta, među kojima su najveći pružatelji kolokacije i cloud-a, pružatelji IT rješenja te IT stručnjaci koji dolaze iz različitih segmenata i organizacija. Poražavajući rezultati ukazali su na to kako postoji velika razlika između mjesta na kojem tvrtke misle da jesu i stvarnog provođenja cjelokupnih programa za održivost IT infrastrukture.

„Podatkovni centri igraju ključnu ulogu za Electricity 4.0 uz koju imamo priliku pozitivno utjecati na putanju klimatskih promjena. Kao dio industrija, odgovorni smo hitno reagirati i držati se ekoloških zaloga. Postigli smo određeni napredak, ali kako bi izbjegli najveće energetske izazove, svi podatkovni centri, uključujući i distribuirane Edge podatkovne centre, moraju biti održiviji, učinkovitiji, prilagodljiviji i otporniji ” izjavio je Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik Secure Power odjela u Schneider Electric-u. „Istraživanja su jasna – industrija zna da održivosti treba biti prioritetna, ali još uvijek postoje izazovi kad je u pitanju poduzimanje mjera. Bit će potrebno uložiti napore kako bi se isti uspješno prevladali. No, dobra vijest je da već postoji tehnologija za poduzimanje mjera u području održivosti zbog čega je sad najbolje vrijeme za akciju.”

Osim objavljivanja rezultata istraživanja, Schneider Electric je u živo, iz globalnog sjedišta u Parizu, najavio i nekoliko novih inovacija osmišljenih da pomognu podatkovnim centrima i IT stručnjacima u napretku prema svojim ciljevima održivosti.

Osvježeni IT partnerski program tvrtke Schneider Electric pomaže partnerima u dugoročnom rastu poslovanja, tvrde u kompaniji i dodaju da nova verzija podržat će IT partnere kroz pojednostavljenu strukturu programa i raznolike specijalizacije za ključne sektore poput podatkovnih centara, IT rješenja, softvera, i usluga s novim rasponom prodajnih alata, treninga i resursa. Osim brojnih novih pogodnosti, program nudi i jasnu strategiju održivosti za partnere uz pomoć Schneider Electric Green Premium™ rješenja. Tako partneri mogu postati strateški savjetnici i stručnjaci na svom tržištu u više IT kompetencija, omogućavajući pritom razvoj različitih poslovnih modela.

Na virtualnom događaju za medije, Schneider Electric je, za područje Europe, najavio i novo rješenje za montažne podatkovne centre. Radi se o Easy montažnim All-in-One podatkovnim centrima koja kombiniraju energetsku, rashladnu i IT opremu u jednom, unaprijed konfiguriranom rješenju stvorenom za  tvrtke koje žele implementirati strategiju računarstva na rubu.

Kompanija je novom ponudom pojednostavila proces projektiranja i puštanja u rad, eliminirajući inženjerske radove, zbog čega je sada u mogućnosti svojim kupcima pružiti visokokvalitetno, standardizirano rješenje za samo 12 tjedana.

Uz to, tvrtka je najavila i proširenje svog višestruko nagrađivanog EcoStruxure IT DCIM softvera. Novo ažuriranje unapređuje softver za upravljanje čitavom hibridnom infrastrukturom uzimajući u obzir zahtjeve industrije za otpornijom, sigurnijom i održivijom IT infrastrukturom.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.