Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Foto: DepositPhotos

Vrijednost bitcoina 17. prosinca iznosila je 3389,98 američkih dolara i zbog takve situacije mnogi vlasnici te najpopularnije kriptovalute odlučili su prodati što imaju te se potpuno isključiti iz „igre“. A da bi im to bilo lakše, pomaže Coinbase, ponajveća mjenjačnica koja je u cijeloj krizi pronašla način kako profitirati.

Potvrda je to da svaka kriza stvara priliku, "samo" je treba prepoznati. Coinbase je to uspio na vrlo funkcionalan i jednostavan način, omogućavanjem povlačenja novca direktno s PayPala. Dakle, nema čekanja i komplikacija, prodavanje bitcoina i drugih kriptovaluta može se direktno obaviti PayPalom.

Kako bi uspio u tome, Coinbase morao je dogovoriti partnerstvo s PayPalom, koji je pristao uključiti se u posao pa omogućiti korisnicima Coinbase mjenjačnice direktnu povezanost, ukoliko imaju PayPal račun. Na taj način sve se obavlja u svega nekoliko sekundi, a novac se čeka ovisno o banci u kojoj se korisnikova kreditna kartica nalazi.

Daleko je to jednostavnije od metode iz nedavne prošlosti, gdje se moralo povezivati Coinbase s bankovnim računom i čekati danima da novac stigne. Naravno, pritom se uzimala provizija i nije bila mala kao na PayPalu, gdje svaka košta svega pet dolara, neovisno o novcu koji se povlači.

Mnogima nije samo to ključno u ovoj priči već i činjenica da PayPal ima mogućnost provođenja 50 milijuna transakcija u sekundi i sve je automatizirano, lako se održava i kao takvo je velika prednost u odnosu na sporu i kompliciranu blockchain tehnologiju. Koja, ujedno, treba i stručnjake koji će raditi s njom u svakom trenutku. Što također košta.

Nema sumnje, rasprodaja će se sad ubrzati, posebno jer poznavatelji situacije kao Nouriel Roubini tvrde da će bitcoin pasti na nulu u prvom kvartalu iduće godine, što je podosta katastrofična prognoza...

Još iz kategorije

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

18.03.2019. komentiraj

ADATA je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može podnijeti široke temperaturne raspone i spriječiti sulfuraciju.

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

17.03.2019. komentiraj

Bosch Thermotechnik u 2018. godini ostvario je rekordan promet u iznosu od 3,5 milijardi eura. Tvrtka je rasla za 2,3% u odnosu na prethodnu godinu, a u skladu s tečajem 4,6%. Na regionalnoj je razini došlo do pozitivnog razvoja prometa u Turskoj, a rast je bio dobar i na glavnim tržištima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Što se tiče proizvoda, sektor Residential Heating ponovno se pokazao kao pokretač gospodarskog rasta, pri čemu je prodaja dizalica toplina posebno pridonijela tom uspjehu.

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

15.03.2019. komentiraj

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.