Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Foto: DepositPhotos

Vrijednost bitcoina 17. prosinca iznosila je 3389,98 američkih dolara i zbog takve situacije mnogi vlasnici te najpopularnije kriptovalute odlučili su prodati što imaju te se potpuno isključiti iz „igre“. A da bi im to bilo lakše, pomaže Coinbase, ponajveća mjenjačnica koja je u cijeloj krizi pronašla način kako profitirati.

Potvrda je to da svaka kriza stvara priliku, "samo" je treba prepoznati. Coinbase je to uspio na vrlo funkcionalan i jednostavan način, omogućavanjem povlačenja novca direktno s PayPala. Dakle, nema čekanja i komplikacija, prodavanje bitcoina i drugih kriptovaluta može se direktno obaviti PayPalom.

Kako bi uspio u tome, Coinbase morao je dogovoriti partnerstvo s PayPalom, koji je pristao uključiti se u posao pa omogućiti korisnicima Coinbase mjenjačnice direktnu povezanost, ukoliko imaju PayPal račun. Na taj način sve se obavlja u svega nekoliko sekundi, a novac se čeka ovisno o banci u kojoj se korisnikova kreditna kartica nalazi.

Daleko je to jednostavnije od metode iz nedavne prošlosti, gdje se moralo povezivati Coinbase s bankovnim računom i čekati danima da novac stigne. Naravno, pritom se uzimala provizija i nije bila mala kao na PayPalu, gdje svaka košta svega pet dolara, neovisno o novcu koji se povlači.

Mnogima nije samo to ključno u ovoj priči već i činjenica da PayPal ima mogućnost provođenja 50 milijuna transakcija u sekundi i sve je automatizirano, lako se održava i kao takvo je velika prednost u odnosu na sporu i kompliciranu blockchain tehnologiju. Koja, ujedno, treba i stručnjake koji će raditi s njom u svakom trenutku. Što također košta.

Nema sumnje, rasprodaja će se sad ubrzati, posebno jer poznavatelji situacije kao Nouriel Roubini tvrde da će bitcoin pasti na nulu u prvom kvartalu iduće godine, što je podosta katastrofična prognoza...

Još iz kategorije

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

17.01.2019. komentiraj

Tehnološke kompanije kao buduće ciljeve u mnogim slučajevima zacrtali su rad na pametnim gradovima, a među njima je i Intel čiji će Mobileye u partnerstvu s britanskom agencijom za mapiranje Ordnance Survey omogućiti klijentima visoko precizne podatke o lokacijama kako bi se u budućnosti uistinu izveli pravi pametni gradovi.

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

16.01.2019. komentiraj

Na početku godine, pravo je vrijeme za nova predviđanja na temu onoga što bi moglo obilježiti fintech sektor u novoj godini. Za prošlu sam godinu predvidio kako će inovatori u području tehnologija plaćanja koje se zasnivaju na NFC tehnologiji napraviti korake kojima će izbjeći daljnje oslanjanje na uređaje trećih proizvođača koji su im nužni kako bi mogli procesirati mobilna plaćanja.

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

14.01.2019. komentiraj

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine.