Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase uvela mogućnost transakcija preko Paypala

Foto: DepositPhotos

Vrijednost bitcoina 17. prosinca iznosila je 3389,98 američkih dolara i zbog takve situacije mnogi vlasnici te najpopularnije kriptovalute odlučili su prodati što imaju te se potpuno isključiti iz „igre“. A da bi im to bilo lakše, pomaže Coinbase, ponajveća mjenjačnica koja je u cijeloj krizi pronašla način kako profitirati.

Potvrda je to da svaka kriza stvara priliku, "samo" je treba prepoznati. Coinbase je to uspio na vrlo funkcionalan i jednostavan način, omogućavanjem povlačenja novca direktno s PayPala. Dakle, nema čekanja i komplikacija, prodavanje bitcoina i drugih kriptovaluta može se direktno obaviti PayPalom.

Kako bi uspio u tome, Coinbase morao je dogovoriti partnerstvo s PayPalom, koji je pristao uključiti se u posao pa omogućiti korisnicima Coinbase mjenjačnice direktnu povezanost, ukoliko imaju PayPal račun. Na taj način sve se obavlja u svega nekoliko sekundi, a novac se čeka ovisno o banci u kojoj se korisnikova kreditna kartica nalazi.

Daleko je to jednostavnije od metode iz nedavne prošlosti, gdje se moralo povezivati Coinbase s bankovnim računom i čekati danima da novac stigne. Naravno, pritom se uzimala provizija i nije bila mala kao na PayPalu, gdje svaka košta svega pet dolara, neovisno o novcu koji se povlači.

Mnogima nije samo to ključno u ovoj priči već i činjenica da PayPal ima mogućnost provođenja 50 milijuna transakcija u sekundi i sve je automatizirano, lako se održava i kao takvo je velika prednost u odnosu na sporu i kompliciranu blockchain tehnologiju. Koja, ujedno, treba i stručnjake koji će raditi s njom u svakom trenutku. Što također košta.

Nema sumnje, rasprodaja će se sad ubrzati, posebno jer poznavatelji situacije kao Nouriel Roubini tvrde da će bitcoin pasti na nulu u prvom kvartalu iduće godine, što je podosta katastrofična prognoza...

Još iz kategorije

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

16.06.2019. komentiraj

Kompanija HP ovog je tjedna u Zagrebu predstavila brojne novosti iz segmenta ispisa koje će se uskoro naći na tržištu. Uz nove modele iz serije OfficeJet Pro, prezentirali su i seriju laserskih pisača bez uloška te sigurnosna rješenja i aplikacije za nadzor i upravljanje pisačima.

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.